میرهاشم موسوی روز دوشنبه با قدردانی از پیگیری ویژه رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، از دستور ویژه معاون اول رئیس جمهور برای این تأمین مالی خبر داد.
وی گفت: با صدور دستور معاون اول محترم ریاست جمهور به سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی، محل تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تعیین شده و همانطور که وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کردهاند؛ در گام نخست ۸.۷ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت که به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب و صدور احکام بازنشستگان این سازمان انجام میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به روند پیگیریهای انجام شده در خصوص اجرای طرح متناسبسازی و تأمین منابع لازم گفت: با برگزاری جلسات متعدد و پیگیری ویژه رئیس محترم جمهور، در نهایت معاون اول محترم ایشان، با پینوشت گزارش جلسه تصمیمگیری مسئولان دولتی پیرامون متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در روز شنبه – ۷ مهرماه – و با حضور معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص لایحه اصلاح جزء ۲ بند (ر) ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت برگزار شده بود؛ راهکارهای پیشنهاد شده در این جلسه مورد تایید قرار گرفت.
موسوی افزود: معاون اول رئیسجمهور در هامش گزارش جلسه مذکور، خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر امور اقتصادی و دارایی، راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت تصویب شده در جلسه را تأیید کرده و دستور بر اجرای این مصوبات دادند. پیرو راهکارهای کوتاه مدت مصوب جلسه سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شده است، مبلغ ۸.۷ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی را به عنوان دو ماه علیالحساب متناسبسازی به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز کرده و برای تداوم اجرای طرح تا پایان سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با هماهنگی بانک مرکزی ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص الباقی تعهدات دولت به این سازمان نیز گفت: بر اساس راهکارهای میان مدت ابلاغ شده، الباقی تعهدات دولت به تأمین اجتماعی تا سقف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان میبایست براساس بند (د) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، از طریق واگذاری داراییهای دولت و سهام شرکتهای دولتی به سازمان تأمین اجتماعی تأدیه شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تحقق فرآیندهای واگذاری دارایی و سهام کمک کند.
موسوی با قدردانی از تعامل و پیگیری خوب و سازنده بازنشستگان و نمایندگان کانونهای بازنشستگی در سراسر کشور گفت: این تعامل سازنده مسیری است که آینده سازمان را ناظر به اصل سه جانبهگرایی و با همگرایی، همافزایی و رویکرد کارشناسی تضمین میکند و سازمان نیز همواره خود را ملزم به انجام تکالیف در برابر پیشکسوتان و ذینفعان معزز خود میداند.
وی ابراز امیدواری کرد که به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب، صدور احکام و ادامه طرح متناسبسازی برای بازنشستگان عزیز این سازمان انجام شود
پس از ابراز نارضایتی بازنشستگان تأمین اجتماعی نسبت به اجرای فرایند متناسبسازی حقوق، با تأکید وزیر رفاه، قرار است اعتبارات لازم تأمین و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار گیرد.
در جلسه اخیر مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس، بر ضرورت اجرای کامل و صحیح قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان تأکید کرد.
قالیباف بیان کرد که همسانسازی حقوق بازنشستگان یک حق قانونی است و نباید با تأخیر مواجه شود.
وی همچنین اعلام کرد که منابع مالی لازم برای اجرای این قانون از محل افزایش یک درصد مالیات بر ارزشافزوده تأمین شده و اعتبارات مورد نیاز پیشبینی شده است.
قالیباف تأکید کرد که دولت لایحهای دوفوریتی برای اصلاح روند اجرای همسانسازی ارائه کرده است، اما اصل قانون باید بهطور کامل اجرا شود. این تأکید، نشاندهنده عزم مجلس در حمایت از حقوق بازنشستگان و الزام دولت به اجرای دقیق قانون است.
با این حال، با وجود تأمین منابع مالی، اجرای کامل قانون همسانسازی همچنان معوق مانده است و تا کنون تنها پرداختهای علیالحساب انجام شده که موجب نارضایتی بسیاری از بازنشستگان شده است.
به روزهای پایانی ماه و زمان صدور فیشهای حقوقیِ مهرِ بازنشستگان تامین اجتماعی نزدیک میشویم اما خبری از اجرای متناسبسازی یا پرداخت علیالحسابِ آن نیست.
مروتی، بازنشسته کارگری، با بیان اینکه بازنشستگان کشوری و لشگری سه ماه علیالحساب متناسبسازی برای ماههای تیر، مرداد و شهریور دریافت کردهاند، از تعلل طولانی سازمان تامین اجتماعی انتقاد کرد.
او افزود: اکثریت بازنشستگان کشور، چیزی بیش از ۶۵ درصد آنها بازنشسته کارگری هستند؛ چند میلیون خانواده چشمشان به مستمری پرداختی تامین اجتماعیست با این حال این سازمان اهتمامی برای عمل به قانون و اجرای متناسبسازی ندارد.
مروتی با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه همه صندوقها از جمله تامین اجتماعی مکلف شدهاند از ابتدای امسال متناسبسازی را برای بازنشستگان و مستمریبگیران خود اجرایی کنند؛ اضافه کرد: در قانون تمایزی میان صندوقها و بازنشستگان آنها نیست. بایستی متناسبسازیِ ۹۰ درصدی از فروردین امسال برای همه بازنشستگان کشور بدون استثنا اجرا میشد؛ به سایر بازنشستگان ماهی یک میلیون تومان به عنوان علیالحساب پرداختند اما بازنشستگان کارگری فقط سه میلیون تومان در روزهای قبل از انتخابات ریاست جمهوری دریافت کردند و بعد از آن پرداختها متوقف شد.
این بازنشسته کارگری ادامه داد: در نیمههای هفتمین ماه از سال هستیم؛ چه زمانی قرار است احکام متناسبسازی بازنشستگان صادر شود و دقیقاً کی میخواهند معوقات آن را به بازنشستگان پرداخت کنند؟ بازنشستگان کارگری عموماً حداقلبگیر و زیر خط فقر هستند؛ این بازنشستگان با حقوق ده یا یازده میلیون تومانی زندگی میکنند. آیا رواست که هفت ماه منتظر اجرای قانون باشند و در عین حال از دریافت علیالحساب نیز محروم بمانند؟