خبر مهم سازمان مالیاتی | مودیان تعیین می‌کنند مالیاتشان کجا مصرف شود

رئیس سازمان مالیاتی گفت: ۱۰ میلیون شخص حقیقی از این پس طبق مصوبه دولت می‌توانند انتخاب کنند که مالیات پرداختی آنها صرف تکمیل کدام پروژه عمرانی در استان آنها شود.


هادی سبحانیان با اشاره به اینکه اتکای بودجه به نفت در دو سال گذشته بر طرف شده است، اظهار کرد: با استفاده از اقدامات مختلف با کمک ظرفیت‌های دانشی از منظر درآمدهای مالیاتی به بودجه عمومی از حداکثر ۳۷درصد در دهه ۹۰ در سال گذشته  برای نخستین بار  به بیش از ۴۰درصد رسیده است.

وی افزود، در دهه ۹۰ حدود ۴۷درصد هزینه‌ها از منابع مالیاتی تامین می‌شد اما سال قبل این شاخص به بالای ۵۵درصد رسیده است.

رئیس سازمان مالیاتی گفت: اگر به دنبال تقویت پرشتاب این حرکت هستیم باید مردم را نیز همراه کنیم. مردم باید بدانند که با مالیات‌پردازی آنها کشور اداره می‌شود.

وی افزود: یک سال دوندگی انجام شد تا این اجازه به مردم داده شود تا خود مودیان محل مصرف مالیات خود را تعیین کنند. ۱۰ میلیون شخص حقیقی که سهم کمی از مالیات دریافتی روی دوش آنهاست و از این پس طبق مصوبه دولت آنها می‌توانند انتخاب کنند که مالیات پرداختی آنها صرف تکمیل کدام پروژه عمرانی در استان آنها شود.

سبحانیان با بیان اینکه امروز دیگر چانه‌زنی در نظام مالیاتی نداریم و بین سازمان و مودی داده حکم می‌کند گفت: اگر به دنبال شراکت با مودیان هستیم و نخواهیم به کسب و کارها ضربه بزنیم و تبعیض‌های موجود مرتفع شود ناگزیر هستیم که به سمت نظام مالیاتی داده مبنا حرکت کنیم.

سبحانیان  با اشاره به اینکه نظام مالیاتی باید به یک نظام محبوب و رحمانی تبدیل شود، گفت: هم اکنون بیش از ۱۱۰ منبع اطلاعاتی شامل ۲۵هزار فیلد اطلاعاتی در اختیار سازمان قرار دارد. بر این اساس سال قبل بیش از ۸۸ درصد اظهارات مودیان حقیقی را پذیرفته و خوداظهاری آنها را قطعی کردیم و آنها وارد فرآیندهای بررسی مالیاتی نمی‌شوند.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به نظامات مبتنی بر داده گفت: اگر به دنبال شناسایی قرار مالیاتی هستیم باید از این مسیر حرکت کنیم. اعتقاد من این است که ما بخشی از مسائل را می‌دانیم و شرکت‌های دانش بنیان باید مسائل پنهان را شناسایی کنند. این مسیر از طریق ایجاد دسترسی به داده‌ها با حفظ محرمانگی اطلاعات فراهم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تحقق ۱۰۸ درصدی درآمدها در سال قبل از طریق شناسایی مودیان جدید بود، گفت: نظام‌ مالیاتی باید تحلیل ریسک‌مودیان را انجام دهد. از سوی دیگر باید فعالیت‌های سفته بازانه شناسایی شود. همچنین شناسایی حسابهای اجاره‌ای و ذینفع نهایی یکی از اولویت‌های سازمان است.

سبحانیان با اشاره به اظهارنامه پیش فرض گفت: پارادایم امروز این است که اظهار مودی درست است مگر اینکه خلاف آن با داده‌ها ثابت شود.

در حال حاضر بسیاری از افراد در گیرودار تکمیل فرم‌ها و محاسبات پیچیده مالیاتی هستند. آنطور که سازمان امور مالیاتی خبر داده، مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۲، آخرین روز مردادماه است.

بخشنامه سازمان امور مالیاتی همچنین نشان می‌دهد که مهلت تسلیم اظهارنامه عملکرد سال ۱۴۰۲ مالیات اشخاص حقوقی و املاک اجاری اشخاص حقیقی، پایان تیرماه است. در بخش دیگری از این بخشنامه که توسط محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شده است، آمده است که فرم تعیین مالیات مقطوع کلیه صاحبان مشاغل دارای شرایط مربوطه و اظهارنامه‌های پیش‌فرض گروه‌های دوم و سوم عملکرد سال ۱۴۰۲ از هفته سوم تیر ماه به تدریج در سامانه خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور بارگذاری خواهد شد.

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

برای اینکه بدانیم اظهارنامه مالیاتی چیست، باید به ماده یک آیین‌نامه ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم مراجعه کنیم که در پاسخ به این سوال، بیان می‌کند که «اظهارنامه مالیاتی فرمی است به منظور اظهار درآمدها، هزینه‌ها، دارایی‌ها، بدهی‌ها، سرمایه، معافیت‌ها، درآمد مشمول مالیات، مالیات، بخشودگی مالیاتی و همچنین اطلاعات هویتی و مکانی حسب مورد که برای صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیات‌های مستقیم، بر حسب نوع و حجم فعالیت اشخاص مذکور مطابق نمونه‌هایی که توسط سازمان، تهیه و اعلام می‌شود».

کارشناسان مالیاتی، به بیانی ساده‌تر، اظهارنامه مالیاتی را همچون یک کارنامه می‌دانند که اشخاص حقوقی و حقیقی مشمول مالیات، عملکرد و رویدادهای مالی خود را در آن ثبت می‌کنند.

آنچه که درباره اظهارنامه مالیاتی حتما باید رعایت شود، ثبت دقیق و صحیح اطلاعات مورد نیاز و ارسال به موقع آن است. اگر به این نکته توجه نشود، فرد باید در انتظار جریمه‌های سنگینی باشد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید