احساس خستگی، بروز زخمهای دهانی و همچنین افت توان ذهنی از جمله علائم کمبود ویتامین B۱۲ هستند اما درصورتیکه در پاهای خود احساس خواب رفتگی میکنید هم احتمالا با خطر کمبود این ویتامین مواجه هستید و این علائم نشاندهنده ضرورت گنجاندن خوراکیهای حاوی این ویتامین به رژیم غذایی روزانهتان است.
بدن برای ساختن گلبولهای قرمز خون به ویتامین B۱۲ نیاز دارد. همچنین برای حفظ سلامت سیستم عصبی و تولید DNA وجود این ویتامین ضروری است. به علاوه بدن برای تولید میلین از این ویتامین استفاده میکند. میلین ماده چربی است که اطراف عصب را میپوشاند.
اما بدون وجود مقدار کافی از این ویتامین، عصبها پوشش حفاظتی خود را از دست میدهند و فرد دچار احساس خواب رفتگی میشود.

همچنین از دیگر علائم کمبود ویتامین B۱۲ میتوان به سردرد، احساس خستگی و از دست دادن اشتها اشاره کرد.
برای رفع کمبود ویتامین B۱۲ علاوه بر مکمل ها و داروهای موجود می توان از محصولات حیوانی نظیر ماهی، گوشت، مرغ، تخم مرغ، جگر و همچنین محصولات لبنی و غلات استفاده کرد.
به گفته محققان، سالها زمان نیاز است تا علائم کمبود ویتامین B۱۲ ظاهر شود و تشخیص آن میتواند پیچیده باشد.
خواب رفتگی پا چه علتی دارد؟
همانطور که گفته شد، خواب رفتگی پا علت های مختلفی دارد و از جمله این علت ها که قصد داریم در این بخش به آن ها بپردازیم می توان به افزایش چربی و کلسترول، کاهش ویتامین ها، افزایش قند و ورزش نکردن و کمبود خواب اشاره کرد.
افزایش چربی و کلسترول
کلسترول نیز نوعی چربی است که در همه سلول های بدن یافت می شود و در خون حل نمی شود، بلکه توسط لیپوپروتئین ها وارد سلول می شود؛ بنابراین افزایش چربی و کلسترول در خون می تواند موجب تنگی رگ ها و در نتیجه خواب رفتن پا ها شود.
کاهش ویتامین ها
کمبود برخی ویتامین ها در بدن از جمله ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک، ویتامین B12، ویتامین E، کلسیم یا هیپوکلسمی و منیزیم یا هیپومنیزیمی در بدن می تواند موجب کم خونی و آسیب عصبی و در نتیجه خواب رفتن پاها شود. برای رفع این مشکل می توانید مکمل های حاوی این ویتامین ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
افزایش قند

افزایش قند یکی از علل شایع خواب رفتن دست و پا است و زمانی اتفاق می افتد که خون، گلوکز بیش از حد داشته باشد. این وضعیت ممکن است هنگامی که مواد مغذی و خون لازم برای اعصاب دست و پا وجود ندارد، به رگ های خونی کوچک و اعصاب آن ها آسیب برساند و موجب خواب رفتن دست و پا شود.
ورزش نکردن و کمبود خواب
ورزش نکردن، بی تحرکی، یک جا نشستن و پا روی پا انداختن از دیگر علت های خواب رفتن پا است. کمبود خواب نیز به دلیل افزایش اضطراب و استرس و آسیب به اعصاب بدن می تواند دلیل دیگر خواب رفتن پاها باشد.
جمع بندی
خواب رفتن، احساس بی حسی یا سوزشی است که معمولا در اندام های نهایی بدن از جمله پاها اتفاق می افتد. این احساس که گاهی یک احساس موقت است، به دلیل وارد آمدن فشار بر روی عصب های تامین کننده اندام ایجاد می شود و هنگامی که فشار از روی عصب برداشته شود، این احساس ناراحت کننده از بین می رود. دقت داشته باشید که خواب رفتن پاها علت های مختلفی دارد و در صورتی که خواب رفتگی مزمن و طولانی مدت دارید باید به پزشک مراجعه کنید.
منبع: ایسنا