متن نامه بازنشستگان به شرح ذیل است:
باسم رب الشهداء والصدیقین
جناب آقای دکتر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
پس از حمد خدا و با سلام و صلوات بر حضرت محمد و آل محمد ( ص) و با احترام، ضمن عرض تسلیت بمناسبت شهادت جانگداز رئیس جمهوری محترم و شهدای خدمت همراه ایشان و با عرض تبریک انتخاب حضرتعالی بعنوان رئیس مجلس شورای اسلامی با رای قاطع نمایندگان محترم مجلس دوازدهم
همانگونه که مستحضرید با پیگیری های فعالان صنفی و روسای کانون های بازنشستگی بخصوص کانونهای بازنشستگان آموزش وپرورش و با همت جنابعالی و نمایندگان محترم مجلس یازدهم بند (1) الحاقی به ماده 29 قانون برنامه هفتم توسعه با عنوان همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری بر مبنای روش40 ,30 ,30 , طی سه سال از فروردین 1403 لغایت 1405 در همچنین منابع لازم برای اجرای این امر مهم در قانون بودجه سال 1403 از محل افزایش ( 1 ) درصدی مالیات بر ارزش افزوده از 9 درصد به 10 درصد تعیین و به تصویب مجلس محترم و تایید شورای نگهبان رسید و بحمدالله بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 شامل جداول و… نیز در تاریخ 1403/03/06 توسط جنابعالی به دولت ابلاغ گردید.
با عنایت به ابلاغ لایحه بودجه 1403 توسط رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به دولت محترم و همچنین دریافت مالیات بر ارزش افزوده از فروردین سالجاری به میزان ( 1 ) درصد بیشتر جهت اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری و همچنین با عنایت به قول های جنابعالی مبنی بر صدور قطعی احکام همسان سازی بازنشستگان کشوری و لشکری در اردیبهشت سالجاری از تریبون مجلس و قول های آقای دکتر داود منظور معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر اجرای مرحله اول همسان سازی بر مبنای 40 درصد تفاوت حقوق بازنشسته با شاغل همتراز و مشابه در خرداد ماه سالجاری و همچنین وضعیت بسیار نامناسب و وخیم معیشتی بازنشستگان عزیز ، خواهشمند است طی نامه رسمی از جناب آقای دکتر محمد مخبر کفیل محترم ریاست جمهوری خواسته شود در اسرع وقت نسبت به دستور صدور احکام همسان سازی بازنشستگان در خرداد ماه و پرداخت معوقات متناسب سازی از ابتدای سالجاری به صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری اقدام لازم را مبذول فرمایند. “خداوند بزرگ حافظ و ناصر این ملک و ملت باد” ✍با احترام _کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری.
فرمولِ همسانسازی حقوق بازنشستگان باید تغییر کند
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: بسیاری از بازنشستگان ما حقوق ۳۵ سال کار را میگیرند و وقتی این را به عدد تبدیل میکنیم چیزی بیش از ۱۱۶درصد میشود، خب وقتی بخواهیم فرمول ۹۰ درصد حقوق شاغل را پیاده کنیم، حقوق به جای اینکه افزایش پیدا کند کمتر میشود!
حسن صادقی به تأخیر سازمان تأمین اجتماعی در پرداختِ مستمریِ بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تأخیر در پرداختِ حقوق در نیمه اول سال مسئله جدیدی نیست؛ این مسئله از قدیم و در دورههای مختلف وجود داشته و دلیلِ آن هم کاهشِ ورودی سازمان در ماههای اول سال است. در واقع، حدود ۹۶درصد از منابع سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه کارگران است و در ماهها ابتدایی سال این منبع نوساناتی دارد. این مسئله از برج ۴ به بعد به تدریج درست میشود و از شش ماه دوم دیگر مشکلی در این خصوص نداریم.
صادقی همچنین به موضوع متناسبسازیِ حقوق بازنشستگان اشاره کرد و افزود: دولت در قانون بودجه ۱۴۰۳، موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، که بالای ۱۲ میلیون نفر هستند، را گنجاند و در رفت و برگشتِ این لایحه به مجلس منابع آن مشخص شد. قرار شد این منابع از محل یک درصد افزایش ارزش افزوده تأمین شود.
وی تأکید کرد: قاعده همسانسازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی متفاوت است. فرمول همسانسازیِ آنها افزایش حقوق تا ۹۰درصدِ حقوق شاغل است که این قاعده را نمیتوان در متناسبسازیِ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به کار برد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: برای منابع متناسبسازیِ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در ابتدا ۱۷۰هزار میلیارد تومان و بعد با لابیگریِ دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از محل رد دیون تعیین شد. در حال حاضر مسئله این است که فرمول همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، یعنی افزایش تا ۹۰ درصدی حقوق شاغل، به کارِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نمیآید. دوستان باید بدانند که بازنشستگانِ ما نمیتوانند۹۰ درصد حقوق شاغلان را بگیرند.
صادقی بیان کرد: بسیاری از بازنشستگان ما حقوق ۳۵ سال کار را میگیرند و وقتی این را به عدد تبدیل میکنیم چیزی بیش از ۱۱۶درصد میشود، خب وقتی بخواهیم فرمول ۹۰ درصد حقوق شاغل را پیاده کنیم، حقوق به جای اینکه افزایش پیدا کند کمتر میشود!
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تأکید کرد: محاسبات ما باید متفاوت باشد. ما باید روی فرمول متناسبسازیای که قبلا اجرا شد، کار کنیم. یعنی باید سال پایه برقراریِ مستمری را مبنا قرار دهیم و نسبتِ مستمریِ سال پایه با حداقل حقوقِ آن را ملاکِ متناسبسازی کنیم. در این صورت مثلا اگر در سال پایه مستمریِ یک بازنشسته سه برابرِ حداقل حقوق بوده، بعد از همسانسازی نیز باید این نسبت برقرار شود. در اینصورت کم کاری اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی نیز جبران خواهد شد.
صادقی تأکید کرد: در مورد کفبگیران نیز قاعده آنها را اصلاح قانون میدانم. باید یک میلیون حقوق غیر از حقوقی که الان میگیرند، به حقوق آنها اضافه شود. اما این یک میلیون در محاسباتِ ضریبِ نسبتِ زمان بازنشستگی برای سایر سطوح نباید لحاظ شود چون قاعده بازی را به هم میریزد.
وی تاکید کرد: اگر ما به مذاکرات مربوط به متناسب سازیِ حقوق دعوت شدیم روی این مسائل تاکید میکنیم و اگر دعوت نشدیم به کسانی که دعوت شدند، مشاوره میدهیم. اما روی یک مورد تاکید داریم؛ اینکه باید موضوع بحث بر سرِ متناسبسازی از برج ۴ آغاز شود و در نهایت در برج ۶ و ۷ به نتیجه برسد. اگر بیش از این تعلل شود، ما ساکت نخواهیم نشست.