🔥36

در این زمان ها هندوانه نخورید! | عوارض خطرناک مصرف هندوانه

هندوانه کمی اسیدی است و اگر در شب مصرف شود می‌تواند با ایجاد اختلال در دستگاه گوارش، باعث کند شدن روند هضم غذا در زمانی که فرد تحرک کافی ندارد شود.


هندوانه

متخصصان در تابستان همواره بر مصرف میزان کافی آب تاکید دارند. هندوانه به دلیل داشتن سطح قابل توجهی از آب، می‌تواند کم آبی بدن در طول روزهای گرم تابستان را جبران کند. همچنین به دلیل دارا بودن ریز مغذی ها، هندوانه گزینه‌ای مناسب برای مصرف به عنوان میان وعده است. اما دانشمندان هندی می‌گویند مصرف هندوانه در شب برای بدن مضر است. به نقل از فود ان دی تی وی، در حقیقت ۹۴ درصد هندوانه را آب تشکیل می دهد. برخی افراد عادت دارند در وعده شام یک غذای سبک مانند نان، هندوانه و پنیر میل کنند. گرچه هندوانه میوه‌ای خوشمزه و دارای مواد مغذی است، اما توصیه می‌شود این میوه را در شب و پیش از به بستر رفتن مصرف نکنید.

یکی از متخصصان هندی در این باره می‌گوید: «در حقیقت هندوانه کمی اسیدی است و اگر در شب مصرف شود می‌تواند با ایجاد اختلال در دستگاه گوارش، باعث کند شدن روند هضم غذا در زمانی که فرد تحرک کافی ندارد شود. بهترین زمان برای خوردن هندوانه ساعت ۱۲ تا ۱۳ و زمانی است که دستگاه گوارش بیشترین فعالیت را دارد.»

مصرف هندوانه در شب باعث بروز مشکلات گوارشی و در راس آن «سندروم روده تحریک پذیر» می‌شود. این موضوع می‌تواند باعث ناراحتی معده در روز بعد شود.

به دلیل آن‌که هندوانه دارای میزان قابل توجهی قند طبیعی است، مصرف آن در شب می‌تواند در برخی افراد باعث چاقی شود.

هندوانه دارای حجم بالایی از آب است. این موضوع بدان معناست که خوردن آن پیش از خواب، فرد را مجبور به مراجعه مکرر به سرویس بهداشتی در طول شب خواهد کرد. این موضوع کیفیت

خواب فرد را کاهش می دهد و باعث احساس خستگی در روز بعد می‌شود.

مصرف هندوانه در شب می‌تواند باعث بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال یا یبوست در فرد شود.

 فواید هندوانه

به تأمین آب بدن کمک می‌کند

نوشیدن آب یک راهکار مهم برای تأمین آب مورد نیاز بدن است و باعث حفظ رطوبت بدن می‌شود. ولی خوردن برخی مواد غذایی که حاوی میزان زیادی آب هستند نیز می‌تواند برای تأمین آب بدن کمک کننده باشد. شاید برایتان عجیب باشد ولی باید بدانید که ۹۲ درصد از هندوانه را آب تشکیل می‌دهد. حجم زیاد آب در میوه و سبزیجات موجب می‌شود که بعد از خوردن آنها احساس سیری کنید. ترکیب آب و فیبر در این خوراکی‌ها به این معنی است که بدون اینکه کالری زیادی را وارد بدن خود کنید، در حال مصرف حجم مناسب ماده غذایی هستید.

حاوی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید استهندوانه یکی از کم‌کالری‌ترین میوه‌ها به شمار می‌رود. همان‌طور که گفته شد در هر پیمانه از هندوانه که وزن آن ۱۵۴ گرم است، فقط ۴۶ کالری وجود دارد. این میزان کالری از کم شیرین‌ترین میوه‌ها مانند انواع بری نیز کمتر است.
حاوی ترکیباتی است که به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند

محققان بر روی لیکوپن و دیگر ترکیبات گیاهی ویژه‌ای که در هندوانه وجود دارد، تحقیقاتی انجام داده‌اند تا ببینند که آیا اثر ضد سرطانی دارد یا خیر. نتایج نشان داده که مصرف لیکوپن با احتمال کمتری در ابتلا به برخی از سرطان‌ها همراه است. قوی‌ترین ارتباط دیده شده بین لیکوپن و سرطان سیستم گوارش بوده است. همچنین نتایج به دست آمده نشان می‌دهد سرطان با کم کردن فاکتور رشد شبه انسولین کاهش یافته است، این ماده پروتئینی است که در تقسیم سلولی نقش دارد و میزان بالای آن با بیماری سرطان مرتبط است. این ماده همچنین برای توانایی‌اش در مهار رشد تومور مورد بررسی قرار گرفته است.

 سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

بیماری قلبی یکی از دلایل مرگ در سراسر جهان است. عوامل مختلف در سبک زندگی مانند رژیم غذایی، می‌تواند ریسک حمله قلبی و سکته را از طریق کاهش فشار خون و سطح کلسترول کم کند. مواد مغذی بسیاری در هندوانه وجود دارد که برای سلامت قلب مفید است. بر اساس مطالعات انجام شده لیکوپن می‌تواند کلسترول و فشار خون را کم کند. همچنین می‌تواند در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلسترول نیز کمک کننده باشد. با توجه به مطالعات انجام شده لیکوپن همچنین می‌تواند سفتی و ضخامت دیواره‌های شریانی خون را کاهش دهد.

هندوانه حاوی ماده‌ای به نام سیترولین است، این اسید آمینه می‌تواند سطح اکسید نیتریک بدن را افزایش دهد. اکسید نیتریک به انبساط رگ‌های خونی کمک می‌کند و همین نکته باعث کاهش فشار خون می‌گردد. ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر مانند ویتامین آ، ب ۶، ث، منیزیم و پتاسیم موجود در هندوانه نیز برای قلب مفید هستند.

التهاب و استرس اکسیداتیو را کم می‌کند

التهاب یکی از دلایل اصلی در بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود. هندوانه می‌تواند سبب کاهش التهاب و آسیب اکسیدانی شود، چرا که غنی از آنتی اکسیدان‌های ضد التهابی لیکوپن و ویتامین ث است. در یک مطالعه انجام شده تعدادی داوطلب با آب گوجه فرنگی غنی از لیکوپن و دارای ویتامین ث اضافه شده، تغذیه شدند. به طور کلی، نشانگرهای التهابی آنها کاهش و آنتی اکسیدان‌ها افزایش یافت. هندوانه دارای هر دو ماده لیکوپن و ویتامین ث است. لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان می‌تواند برای سلامت مغز نیز مفید باشد. برای مثال، ممکن است شروع و پیشرفت بیماری آلزایمر را به تأخیر بیندازد.

 هضم را بهبود می‌بخشد

هندوانه شامل مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است که هر دو برای هضم سالم مهم هستند. فیبر می‌تواند باعث به وجود آمدن حجم مدفوع شود و آب، حرکت دستگاه گوارش را به طور مؤثری بهبود می‌بخشد. خوردن میوه‌ها و سبزیجات غنی از آب و فیبر مانند هندوانه، می‌تواند برای ارتقای حرکات طبیعی روده مفید باشد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید