🔥144

در ماست و سالاد این جوانه را بریزید | ویتامین‌های نایاب و سلنیوم و منیزیم و رادیکال‌های آزاد

جوانه گندم به دلیل داشتن ویتامین‌های E، سلنیوم و منیزیم، رادیکال‌های آزاد را حذف می‌کند و به تقویت سیستم ایمنی مغز کمک می‌کند.


جوانه

محقق گیاهان دارویی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی گفت: هر ساله با نزدیک شدن به روزهای با شکوه عید نوروز که مصادف با زنده شدن طبیعت است مردم بطور سمبلیک اقدام به تهیه و کشت انواع و اقسام جوانه‌های گیاهی می‌کنند. این جوانه‌ها معمولا بر مبنای زیبا کردن فضای خانه، تهیه انواع و اقسام خوردنی های خاص و حتی تهیه برخی از ترکیبات مناسب برای اعضای بدن که اغلب جنبه دارویی دارد ،انتخاب وکشت و کار می‌شود.
مهدی ایمانی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: نباید این نکته را از نظر دور داشت که طی سالیان دور این رسم و رسوم با شکوه همچون دیگر رسومات دستخوش تغییر شده است و مردم بسته به نیاز و سلیقه و توانمندی‌های خویش در هر زمان و هر شرایطی یکی از کاربردهای سبزه‌های عید را مدنظر قرار داده و بقیه مورد غفلت واقع شده‌اند.
وی اظهار کرد: آنچه مشهود است امروزه تنها بخش تزئینی سبزه‌ها مورد توجه اغلب خانواده‌ها قرار دارد و به بقیه فاکتور‌ها توجهی نمی‌شود و تنها از جوانه گندم آن‌هم در بخش‌های روستایی تهیه نوعی غذای سنتی مورد توجه است که می‌تواند کاری مذهبی، فرهنگی، غذایی و حتی دارویی باشد.

این مسوول با اشاره به اینکه در سبزه و جوانه برخی از دانه‌ها همچون عدس و ماش، گندم موادی وجود دارند که وقتی وارد بدن می‌شوند، سلول‌های سرطانی را به مرور از بین می‌برند، توضیح داد: جوانه دارای اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، قند طبیعی و مقدار زیادی املاح معدنی است و اگر چند نوع آن با هم خورده شوند مواد ضروری بدن را تامین می‌کنند.

وی تصریح کرد: ارزش غذایی و دارویی جوانه گندم صدها برابر بیشتر از خود دانه گندم است.

محقق گیاهان دارویی کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی توضیح داد: جوانه گندم منبع انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی و پروتئین است، در فرایند تبدیل دانه به جوانه وسبزه‌(مراحل اولیه) میزان کالری و کربوهیدرات موجود در دانه به شدت کاهش یافته و بر میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین واغلب مواد موثر آن افزوده می‌شود.

وی گفت: جوانه گندم با داشتن انواع ویتامین‌ها مانند ویتامین ‌a و مواد معدنی مورد نیاز بدن همچون منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، توانسته در ردیف بهترین و سالم ترین غذاهای انسان جای گیرد.

وی تصریح کرد: سبزه و جوانه گندم در درمان ریزش مو و رفع شوره سر، به تاخیر انداختن پیری، پیشگیری از توسعه سرطان در بدن تاثیر‌گذار است و سبب آرامش اعصاب و روان، تنظیم فشار، قند و چربی خون و رفع کم خوبی می‌شود.
بدون سرمایه ساعتی 42 هزار تومان درآمد داشته باش!
ایمانی با اشاره به اینکه خرفه یکی دیگر از گیاهانی است که برای سفره هفت سین کلشته می‌شود گفت: گياه دارويي خرفه در درمان اختلالات و التهابات مجاري ادراري موثر است.

وي با اشاه به اينكه اين گياه از سوي سازمان بهداشت جهانی متداولترين گياه دارويي مورد استفاده در جهان اعلام شده است، افزود: معمولا قسمت‌هاي هوايي اين گياه كه شامل برگ، ساقه و دانه‌هاي آن است مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

ایمانی با بيان اينكه عصاره ساقه و برگ خرفه براي درمان بيماري‌هاي كبدي مفيد است، ادامه داد: خرفه در طب سنتي به عنوان تب بر، ضد عفوني كننده، ضد اسكوربيت( بيماري‌هاي ناشي از كمبود ويتامينC )، ضد اسپاسم، مدر و ضد كرم استفاده مي‌شود.

وی اظهار کرد: اين گياه در مصرف داخلي قطع كننده و بند آورنده خونريزي است و همچنين عصاره ساقه و برگ آن براي درمان بيماري‌هاي كبدي مفيد است.

وی توضيح داد: خرفه منبع غني از اسيدهاي چرب مفيد بخصوص امگا سه، و سرشار از بتاكاروتن( پيش ساز ويتامين A )، ويتامين C،B1،B2 و مقدار قابل توجهي از املاح مختلف مانند آهن، كلسيم، منيزيم، آلومينيم، منگنز، املاح فسفات، پتاسيم و ساير املاح است.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید