🔥27

راهکارهای برای جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه

گاهی اوقات، جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه‌ی فولادی ضد زنگ می‌تواند کمی چالش‌برانگیز باشد. بنابراین و برای اینکه در آشپزی با چنین ظروفی کمتر دچار مشکل شوید، باید به چند نکته‌ی مهم توجه داشته باشید.


قابلمه

ممکن هزاران نوع تابه را امتحان کرده باشید که سازندگان همه‌ی آن‌ها نیز ادعا کرده‌اند بهترین تابه‌های جهان را می‌فروشند اما سرانجام در یک لحظه‌ی مهم از آشپزی متوجه چسبیدن غذا به کف تابه شده باشید. تقریبا تمام آشپزها در سراسر جهان به دنبال تابه‌ها و ظرف‌هایی هستند که غذا کف آن‌ها نمی‌چسبد یا تمیز کردن غذای چسبیده کف آن‌ها ساده است. اگر شما هم جزو این دسته از آشپزها هستید و هر روز از خود می‌پرسید که چیکار کنیم غذا به کف تابه نچسبه؟ یا روش تمیز کردن غذایی که به کف تابه چسبیده چیست؟ خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می‌دهیم

چطور از چسبیدن غذا به کف تابه خودداری کنیم؟

در صورتی که به پخت و پز با ظروف نچسب عادت دارید، احتمالا برای آشپزی با یک تابه‌ی استیل ضد زنگ باید کمی تمرین کنید تا به آشپزی با این نوع ظروف نیز عادت کنید. گاهی اوقات، جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه‌ی فولادی ضد زنگ می‌تواند کمی چالش‌برانگیز باشد. بنابراین و برای اینکه در آشپزی با چنین ظروفی کمتر دچار مشکل شوید، باید به چند نکته‌ی مهم توجه داشته باشید. به این ترتیب، مطمئن خواهید شد که مواد غذایی شما به جای چسبیدن کف تابه‌ یا ظرف به خوبی درون آن حرکت می‌کنند. این نکات مهم را در ادامه می‌خوانید.

غذا یا مواد غذایی را به دمای اتاق برسانید

غذایی که قرار است بپزید را از قبل از یخچال بیرون بیاورید تا زمانی که در ظرف استیل شما قرار می‌گیرد به دمای اتاق رسیده باشد.

صبر کنید تا ماهیتابه‌ی شما به اندازه‌ی کافی داغ شود

اجازه دهید تابه‌ی شما به آرامی به درجه‌ی حرارت بالا برسد و فقط زمانی چربی یا روغن را به آن اضافه کنید که تابه‌ی شما در دمای مناسب باشد. چگونه می‌توانید بفهمید که تابه به اندازه‌ی کافی گرم است؟ چند قطره آب داخل تابه بریزید. اگر قطرات آب با شادی شروع به رقصیدن کنند، تابه کاملا داغ شده است. در صورتی که قطرات آب به آرامی تبخیر شوند، تابه‌ی استیل ضد زنگ شما هنوز خیلی سرد است. اگر هم قطرات آب فورا ناپدید شوند، تابه خیلی داغ است.

اجازه دهید حرارت در تابه باقی بماند

پیش از سرخ کردن مواد غذایی برای مدتی خیلی کوتاه صبر کنید تا کره کف کند و کمی قهوه‌ای شود یا روغن خوب گرم شود. برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد ظرف استیل و سوختن غذا، حرارت را حدود ۳۰ درصد کم کنید چون در چنین زمانی حرارت کافی در تابه وجود دارد و این حرارت در آن باقی می‌ماند.

با مواد غذایی خشک آشپزی کنید

غذای آماده شده یا مواد غذایی که قرار است درون تابه ریخته شوند را تا حد امکان خشک کنید. چربی طبیعی گوشت غذاهای شما را لطیف و آبدار نگه می‌دارد.

برای آشپزی زمان بگذارید

اجازه دهید غذایی که درون تابه می‌ریزید و به ته آن می‌چسبد، مدتی به آرامی بپزد. در طول این مدت مواد غذایی را با قاشق هم نزنید. در صورت لزوم، شعله‌ی اجاق گاز را کمی پایین بیاورید و کمی صبر کنید. در این مدت زمان می‌توانید وقت خود را صرف انجام یک کار دیگر برای خود یا دیگران کنید. در آخر خواهید دید که غذا خود به خود شل و از تابه جدا می‌شود. اگر به اندازه‌ی کافی صبر کنید خواهید دید که غذا به طور طبیعی از تابه‌ استیل ضد زنگ شما خارج می‌شود بدون اینکه کف آن بچسبد.

از روغن اضافی استفاده کنید

از مقداری چربی اضافی با غذاهای سرشار از پروتئین یا غذاهای حاوی آرد مانند تخم مرغ، پنکیک و ماهی استفاده کنید. در غیر این صورت، ممکن است غذا کف تابه بچسبد.

آشپزی با حرارت کم را امتحان کنید

وقتی غذا با حرارت کم پخته می‌شود، به تابه‌ی استیل ضد زنگ نمی‌چسبد. فولاد یا استیل ضد زنگ در حقیقت یک رسانای حرارت عالی است. در نتیجه، استفاده از بالاترین درجه‌ی حرارت در اجاق گاز شما ضرورتی ندارد. در صورتی که اصرار به این کار داشته باشید هم ممکن است غذایتان زودتر بسوزد و هم احتمال چسبیدن غذا به کف تابه وجود دارد.

روش‌هایی برای تمیز کردن غذای چسبیده به کف تابه

حوادث آشپزخانه به‌هرحال اتفاق میفتند. حتی اگر بهترین راه‌ها برای جلوگیری از چسبیدن غذا به کف تابه را امتحان کرده باشید هم باز ممکن است غذا کف تابه‌ی شما سوخته و چسبیده باشد. اگر غذا به نحوی در ته ماهیتابه‌ی شما چسبیده و سوخته است، نگران نباشید. شما می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن را تمیز کنید.

خیساندن غذای سوخته در آب داغ در چنین مواقعی می‌تواند کمک‌کننده باشد اما ممکن است به اندازه‌ی کافی قوی نباشد و همه‌ی مواد غذایی را از ظرف پاک نکند. افزودن پاک‌کننده‌های معمولی مانند جوش شیرین، سرکه، لیمو، قرص‌های ماشین ظرفشویی یا تمیز کردن تابه با یک توپ فویل آلومینیومی یا ورقه‌های خشک کن کار را آسان‌تر می‌کند.

قبل از شروع کار و امتحان کردن هر یک از روش‌هایی که در ادامه می‌خوانید، فراموش نکنید که پاک‌کننده‌های ساینده و مواد شوینده هرگز نباید روی سطوح نچسب استفاده شوند. اگر با مواد غذایی سوخته روی قابلمه‌ها و تابه‌های چدنی سروکار دارید، به خاطر داشته باشید که آن‌ها نباید در معرض شوینده‌های قوی قرار بگیرند یا برای مدت زمانی طولانی در آب خیسانده شوند.

وسایل و لوازمی که به آن‌ها نیاز دارید
اسفنج ظرفشویی یا برس نایلونی
آب
سرکه
جوش شیرین
مایع ظرفشویی
قرص آلکا سلتزر
ورق خشک‌کن
لیمو
مواد شوینده‌ی ماشین ظرفشویی
ورقه‌ی آلومینیومی
نمک

روش استفاده از جوش شیرین و سرکه

ترکیب جوش شیرین و سرکه سفید یک محلول تمیزکننده ایجاد می‌کند که با موفقیت بیشتر غذاهای سوخته را از تقریبا همه‌ی انواع قابلمه‌ها و تابه‌ها، از جمله ظروف استیل ضدزنگ، شل و پاک می‌کند. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید.

۱. سرکه و آب را در تابه بجوشانید

مخلوطی از آب و سرکه (به مقدار مساوی از هر کدام) را در تابه بجوشانید تا غذای سوخته شل شود.

۲. جوش شیرین را به تابه‌ی گرم شده اضافه کنید

ظرف را از روی حرارت بردارید و مایع را با دقت خالی کنید و جوش شیرین را به آن اضافه کنید. وقتی تابه به اندازه‌ای خنک شد که بتوان آن را لمس کرد، جوش شیرین بیشتری به آن اضافه کنید و تا جایی که ممکن است مواد غذایی سوخته را با یک اسفنج تمیزکننده یا برس نایلونی پاک کنید.

۳. سرکه و محلول تمیز را اضافه کنید

آنقدر سرکه اضافه کنید تا کف تابه را بپوشاند. وقتی کف کردن جوش شیرین و سرکه متوقف شد، ماهیتابه را بشویید. حالا آن را خوب آبکشی کنید و در صورت نیاز این مراحل را تکرار کنید.

روش استفاده از جوش شیرین و مایع ظرفشویی

بهترین برای: تابه‌هایی از جنس آلومینیوم، استیل ضد زنگ و پوشیده از مینا و مس.

برای جدا کردن و تمیز کردن غذای چسبیده به تابه‌ها و ظروف مختلف یکی از بهترین راه‌حل‌ها ترکیب جوش شیرین، آب داغ و مایع ظرفشویی است. برای این کار باید مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید:

پاک‌کننده‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید. یک‌دوم فنجان جوش شیرین، یک‌دوم فنجان آب گرم و یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را با هم ترکیب کنید.

تابه را خیس کنید. اجازه دهید ظرف ۳۰ تا ۶۰ دقیقه خیس بخورد.

ماهیتابه را با اسفنج ظرفشویی بشویید. حالا بخش‌های منحنی ظرف را با دقت بررسی کنید تا اثری از غذای چسبیده کف آن‌ها نباشد.

تابه را با آب بشویید و مراحل قبل را تکرار کنید. تابه را خوب آبکشی کنید. برای از بین بردن باقی مانده‌های سرسخت و چسبیده‌ی مواد غذایی کف ظرف، یک محلول تمیزکننده‌ی تازه درست کنید و تابه را روی اجاق گاز گرم کنید تا این ترکیب کمی درون آن بجوشد. سپس آن را تمیز و آبکشی کنید

روش استفاده از آلکا سلتزر

بهترین برای: انواع قابلمه و ماهی تابه به جز ظروف چدنی.

قرص آلکا سلتزر یک قرص شگفت‌انگیز در آشپزخانه برای تسکین سوء‌هاضمه و حذف مواد غذایی سوخته از تابه و ظروف مختلف است. برای استفاده از این قرص معده جهت پاک کردن غذای چسبیده به ظروف باید مراحلی که در ادامه می‌خوانید را طی کنید:

قرص‌ها را در آب حل کنید. به اندازه‌ی کافی آب داغ به قابلمه یا ماهیتابه خود اضافه کنید تا بخش غذای سوخته را بپوشاند و شش عدد قرص آلکا سلتزر به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا قرص در آب داغ بماند تا اسید سیتریک موجود در آن بتواند غذای سوخته را تجزیه کند.

ماهیتابه را کنار بگذارید. اجازه دهید محلول به مدت یک ساعت در همان حالت بماند.

ماهیتابه را خالی کرده و تمیز کنید. محلول را بیرون بریزید. آب داغ و چند قطره مایع ظرفشویی را به ظرف اضافه کنید و از اسفنج ظرفشویی برای تمیز کردن ظرف استفاده کنید.

روش استفاده از ورق خشک‌کن

بهترین برای: انواع قابلمه و ماهی تابه به جز ظروف چدنی.

یک گزینه‌ی عجیب اما واقعی استفاده از ورق خشک‌کن نو یا استفاده شده است زیرا پوشش سیلیکونی روی ورق خشک‌کن به نرم شدن مواد غذایی سوخته کمک می‌کند. برای استفاده از ورق خشک‌کن این کارها را انجام بدهید:

یک محلول برای خیساندن ورق خشک‌کن درست کنید. به اندازه‌ی کافی آب داغ به تابه اضافه کنید تا روی غذای سوخته را بپوشاند و یک ورقه خشک‌کن روی آن بگذارید.

اجازه دهید تابه خیس بخورد. حداقل یک ساعت صبر کنید یا اجازه بدهید تا بقایای سخت و چسبیده‌ی غذا برای یک شب خیس بخورند.

غذا را پاک کنید. از ورق خشک‌کن برای پاک کردن مواد غذایی بدون آسیب رساندن به سطوح نچسب استفاده کنید.

روش استفاده از جوش شیرین و لیمو

بهترین برای: انواع قابلمه و تابه

با استفاده از لیمو و جوش شیرین مواد غذایی سوخته را پاک کرده و قابلمه‌ها و تابه‌های استیل ضد زنگ و مسی را براق کنید. برای این منظور باید مراحل زیر را طی کنید:

ماهیتابه را بشویید. از آب داغ و مایع ظرفشویی برای شستن هر چه بیشتر مواد غذایی سوخته استفاده کنید. ظرف را خوب آبکشی کنید.

جوش شیرین را به ظرف اضافه کنید. به اندازه‌ای آب داغ به تابه اضافه کنید که کف تابه را بپوشاند و حداقل یک چهارم فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید.

با لیمو غذا را از ظرف جدا کنید. یک لیمو را از وسط نصف کنید و از نصف آن برای تمیز کردن ماهیتابه استفاده کنید. واکنش لیمو در مقابل جوش شیرین به شل شدن تکه‌های سوخته‌ی غذا کمک می‌کند.

تابه را بشویید و مراحل قبلی را در صورت لزوم تکرار کنید.

از روش جوش شیرین و لیمو برای تمیز کردن قسمت بیرونی تابه‌های مسی نیز می‌توانید استفاده کنید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید