روانشناسی رابطه | اگر با همسرت همیشه حرف کم میاری حتما بخون

احساس اینکه با همسرتان حرفی برای گفتن ندارید، یک تجربه رایج است که می‌تواند در هر رابطه‌ای رخ دهد. این احساس می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که ما چند نمونه از این دلایل را در این مطلب برایتان توضیح داده ایم.


رابطه عاشقانه

داشتن ارتباط موثر با همسر یکی از کلیدهای ازدواج موفق است زیرا صحبت بدون قید و شرط با یکدیگر و پنهان نکردن هیچ رازی باعث موفقیت یک زندگی مشترک می شود. در برخی از خانواده ها، زوجین با یکدیگر ارتباط کلامی موثری نداشته و در رابطه حوصله‌شان سر می‌رود و حرفی برای گفتن ندارند.

گفتگو بهترین راه شناخت زوجین بوده و می تواند تاثیراتی را در زندگی زناشویی به همراه داشته باشد بنابراین باید علت حرف نزدن زن و شوهر با یکدیگر ریشه یابی شود.

عدم صمیمیت

در زندگی مشترک منتظر ایجاد صمییمت نمانید، صیمیمت را بسازید. زوجینی که با یکدیگر صمیمی هستند، می توانند بدون ترس از قضاوت تمامی افکار و رویاهایشان، احساساتشان، هیجاناتشان را با هم به اشتراک گذارند و افکارشان را برای یکدیگر بیان کنند. اگر بین زوجین صمیمیت وجود نداشته باشد، نمی‌توانند به راحتی گفتگو کنند و باید دائم در حال جبهه گرفتن و نقش بازی کردن برای یکدیگر باشند.

توقعات غیرمنطقی

برخی از زوجین از یکدیگر توقعات غیر منطقی دارند و فکر می کنند در یک رابطه سالم عاطفی زوجین دائم در حال مکالمه و خوش گذرانی هستند اما اینطور نیست و در همه روابط پایین و بالا وجود دارد پس ممکن است گاهی حرفی برای گفتن نداشته باشید، توقع نداشته باشید هر روز در رابطه‌تان تفریح، سرگرمی، مسافرت، مهمانی و جشن وجود داشته باشد.

غرور بی جا

اگر همسرتان فردی کم حرف است و بنابر خلق و خویش نمی تواند شروع کننده مکالمه باشد، مغرور نباشید و با جملاتی مانند :”عمرا پا پیش بذارم”، ” پرو می‌شه”، “خودش بخواد حرف می‌زنه” و … راه برقراری رابطه با همسرتان را نبندید. منتظر صحبت کردن و پیگیری شریک عاطفی‌تان نباشید، از او درباره روزش، دغدغه‌هایش، تجربیاتش، احساساتش سوال کنید البته رابطه یک فرآیند کاملا دو طرفه و نیازمند تلاش هردوی شماست و شما نباید همه بار رابطه را به دوش بکشید!

نداشتن اهداف مشترک

نداشتن اهداف مشترک یکی از دلایلی است که شما و همسرتان نمی توانید با هم صحبت کنید، شما باید باهم هدفی داشته باشید که بتوانید درباره‌اش گفتگو کنید. هدف مشترک شما لازم نیست خیلی بزرگ باشد و اینکه شما تنها تلاشتان را روی داشتن هدف مشترک با همسرتان متمرکز کنید و خودتان را فراموش کنید.

نداشتن گوش شنوا

شما و همسرتان اغلب با هم حرف نمی زنید؟ علت این امر می ت.واند نداشتن گوش شنوا برای یکدیگر باشد. شنونده خوب بودن یک مهارت بسیار مهم است که نیاز به یادگیری دارد تا زمانی که خودتان نتوانید برای دیگران شنونده خوبی باشید دیگران هم نمی‌توانند این کار را برای شما بکنند پس قبل از گفتگو با همسرتان مطمئن شوید خودتان شنونده خوبی برای او هستید.

زمان و مکان نامناسب برای هم صحبتی

بسیاری از افراد بعد از جرو بحث، گذراندن یک روز کاری سخت و…نمی توانند با همسرشان حرف بزنند. در این شرایط توقع شما از همسرتان هم صحبتی است؟ باید بدانید که صحبت کردن نیاز به زمان و مکان مناسب دارد، قبل از هرچیز مطمئن باشید شرایطش فراهم است.

نادیده گرفتن زبان بدن

برخی از افراد با استفاده از زبان بدنشان با یکدیگر گفتگو می کنند. اگر زبان بدن یکدیگر را متوجه شوید نیازی نیست که دائم با هم گفتگو داشته باشید زیرا ارتباط برقرار کردن تنها با زبان و گفتار امکان پذیر است و شما می‌توانید با زبان بدنتان نیز با همسرتان گفتگو کنید. زبان بدن، به طور ناخودآگاه احساسات، متن و اندیشه‌های فرد را بازتاب می دهد.

کدورت و مشکلات حل نشده

همه زوجین در زندگی به مشکلات ریز و درشتی بر می خورند که باید با کمک هم آنها را حل کنند. گاهی این مشکلات بین زوجین حل نشده باقی می ماند و باعث ناراحتی، دلشکستگی و کدورت می شود. روزهای سرگرم کننده و جذابی نخواهید داشت تا زمانی که مشکلات بین شما حل نشده باقی مانده است پس اگر مشکلی بینتان وجود دارد باید آن را ریشه یابی و حل کنید!

عبور از روزمرگی

به صحبت های همسرتان گوش دهید و اجازه دهید او از روزمرگی هایش برایتان بگوید حتی اگر تمایل به شنیدن آنها ندارید پس فرصت صحبت را از یکدیگر نگیرید و به روزمره‌های هسمرتان اهمیت دهید و حتی خودتان پیگیر آن باشید، اجازه دهید همسرتان درباره محل کارش، روزی که گذرانده است، تجربیاتی که داشته است و دغدغه‌هایش صحبت کند زیرا زوج‌هایی که درباره روزمره‌هایشان با یکدیگر صحبت می‌کنند، رضایت از زندگی بالاتری دارند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید