روانشناسی رابطه : این 8 تا قانون طلایی رو رعایت کنی یک رابطه با دوام 100 ساله خواهی داشت

روانشناسی رابطه: اگر این ۸ مهارت را یاد بگیری برای همیشه رابطه عاشقانه پایدار داری!


روانشناسی رابطه

روانشناسی رابطه علمی است که به بررسی رفتارها و تعاملات انسان‌ها در روابط بین فردی می‌پردازد. روانشناسی رابطه به بررسی عواملی مانند عشق، احساسات، ارتباطات و مشکلات روابط میان افراد می‌پردازد و برای بهبود روابط میان افراد کمک می‌کند. در ادامه به برخی از مباحث مهم در روانشناسی رابطه پرداخته خواهد شد.یکی از مفاهیم اساسی در روانشناسی رابطه، الزامات و نیازهای انسانی است. انسان‌ها با تمامیت ژنتیکی به دنیا می‌آیند و از اتکای به دیگران به منظور تأمین نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی خود نیازمند هستند.در ادامه با بروز ترین مشکلات در روانشناسی رابطه می پردازیم.

دوام رابطه عاشقانه: روانشناسان می گویند احساس شادی و رضایت در رابطه عاطفی به عوامل کلیدی ای بستگی دارد که به یادگیری و تمرین نیاز دارند. در حقیقت این عوامل مهارت هایی هستند که باید پرورش یابند، امری که صبر زیادی می طلبد. به گفته ی روانشناسان، عادت های دیگری هم هستند که به حفظ احساس رضایت در رابطه عاطفی کمک می کنند. در ادامه درباره ی این عادت ها و مهارت های مهم و ضروری صحبت خواهیم کرد.
۱. همدلی
همدلی یعنی آنکه بتوانید خود را جای فرد مقابل تان بگذارید و بازخوردی هم به او داشته باشید، مثلاً از او حمایت کنید یا دلداری اش دهید، و یا باهم شادی کنید یا غصه بخورید. پس از چند سال زندگی با یک شخص ممکن است فکر کنید که همدیگر را خوب می شناسید. با این حال، این امر می تواند مانع شکل گیری حس همدلی در رابطه عاطفی شود.
برای جلوگیری از این مشکل، تمرین همدلی کنید. سعی کنید خودتان را جای شخص دیگری بگذارید. چشمان خود را ببندید، شخصیت فرد و شرایطی که در آن قرار دارد را تجسم کنید و سعی کنید تصور کنید که چه احساسی باید داشته باشد. نظری که خودتان درباره ی آن مشکل دارید را فراموش کنید و سعی کنید احساسات آن شخص را بفهمید. این کار به شما امکان ابراز همدلی می دهد، مهارتی که برای داشتن یک رابطه عاطفی شاد و سالم بسیار مهم است.
۲. درک عاطفی
دوام رابطه عاشقانه، مهارت همدلی که در نکته ی قبلی از آن صحبت شد می تواند شما را به درک عاطفی برساند. منظور این است که این مهارت که بتوانید خود را جای کس دیگری بگذارید، نه تنها برای وقت هایی که آن شخص به دردسری افتاده، بلکه برای زمانی که مشاجره ی شدیدی میان تان درگرفته هم مهم است.
درست است، در حین دعوا کمتر کسی می گوید: «تو حق داری چنین حسی داشته باشی و برای من قابل درک است». شاید تصور کنید گفتن چنین جمله ای ممکن است وضع را بدتر کند اما اینگونه نیست. برعکس، این کلمات می توانند معجزه کنند. شریک عاطفی تان متوجه می شود که شما احساساتش را درک می کنید و علیرغم ناراحتی خودتان، احساسی که او دارد را می پذیرید. این کار شریک عاطفی تان را آرام می کند و احساسات منفی اش را از میان می برد.

۳. نشان دادن توجه و احترام
همه ی ما ممکن است اهمیت نشان دادن توجه و احترام خود به یکدیگر با انجام کارهای کوچک را دست کم بگیریم. روابط عاطفی اغلب گرفتار یک چرخه ی باطل می شوند؛ یکی از طرفین رابطه خود را ناراحت نشان می دهد و طرف دیگر رابطه هم همین کار را تکرار می کند و همه ی این ها در نهایت به درگرفتن دعوایی جدی می انجامد. در چنین وضعیتی، نشان دادن توجه خود، با یک بغل، خرید یک دسته گل یا درست کردن شامی خوشمزه می تواند به آرام شدن وضع و قطع این چرخه کمک کند.

دوام رابطه عاشقانه، البته اگر شریک عاطفی تان را رنجانده باشید، نشان دادن توجه و احترام چیزی را حل نمی کند. اما اگر وضع هنوز آنقدرها بد نشده باشد، می توانید روی این روش حساب باز کنید.

۴. همفکری
بعضی زوج ها آنچنان به همدیگر عادت می کنند که مانند هم‌خانه ی یکدیگر می شوند، به طوری که هر کسی مشغول زندگی خودش می شود. در چنین حالتی، بعضی افراد بیشتر اوقات هنگام تصمیم گیری، نظر شریک عاطفی شان را به کلی نادیده می گیرند.

دوام رابطه عاشقانه، و این بدترین کاری است که می توانید انجام دهید. این رفتار به احتمال زیاد به مشاجرات مکرر و جدایی خواهد انجامید. برای جلوگیری از این مشکل، باید هنگام تصمیم گیری درباره ی مسائل مهم، نظر شریک عاطفی خود را هم در نظر بگیرید، چرا که این تصمیمات احتمالاً زندگی هر دوی شما را تحت تأثیر قرار خواهند داد.

۵. خودداری از حدس زدن
سعی نکنید وقتی شریک عاطفی تان چیز خنثی یا خوبی به شما می گوید، حرف دل و منظور واقعی اش را حدس بزنید. این کار باعث ایجاد مشکلی می شود که در واقع وجود ندارد، یا مشکلی که تنها در ذهن شما وجود دارد. از حدس زدن خودداری کنید و به جایش، مستقیم از شریک عاطفی تان بپرسید که منظور واقعی اش چیست.

۶. قدرشناسی
از هر فرصتی که به دست آمد استفاده کنید تا به شریک عاطفی تان بگویید که چقدر قدرش را می دانید. شاید باورتان نشود، اما این کار معجزه می کند. شریک عاطفی تان احساس می کند که مفید است و شما به او نیاز دارید و متوجه می شود که این نظر واقعی شما است. و احتمالاً خودتان هم بیشتر کلمه ی «ممنونم» را خواهید شنید، نه فقط برای چیزهای بزرگ، بلکه هم برای چیزهای معمولی.
۷. خودداری از داشتن نگاه طلبکارانه
دوام رابطه عاشقانه، هر رابطه ای به مرزبندی، چارچوب و مسئولیت پذیری نیاز دارد. و شما نباید در رابطه ی خود به همه چیز نگاه طلبکارانه داشته باشید.

برای آنکه هر دو طرف رابطه احساس رضایت کنند، باید روی رابطه ی خود کار کنند، یاد بگیرند که با یکدیگر صحبت کنند و مشکلات را حل کنند و با هم سازش و مدارا کنند. فکر نکنید که هر چه شریک عاطفی تان به زبان می آورد یا انجام می دهد، چیزی بدیهی و وظیفه ی او است و نباید قدردانش باشید. با این رفتار، او هم چنین نگرشی نسبت به شما پیدا خواهد کرد.

۸. خودداری از بدگویی
هرگز بدگویی شریک عاطفی تان را به دیگران نکنید. نه فقط به این خاطر که به احتمال زیاد به گوشش خواهد رسید و بسیار از دست تان خواهد رنجید. بلکه به این دلیل که احتمالاً دیر یا زود مشکل را حل خواهید کرد، اما خانواده یا دوستان تان که پیش آن ها از شریک عاطفی تان گله کردید، حرف هایتان را به خاطر خواهند سپرد. و بیایید صادق باشیم؛ شما صرفاً برای جلب حمایت آن ها این حرف ها را زدید و آن لحظه برایتان مهم نبود که واقعاً درست بودند یا نه.

دوام رابطه عاشقانه، عاقلانه تر عمل کنید. درباره ی مشکلات رابطه تان با شریک عاطفی تان صحبت کنید. اگر بحث تان بالا گرفت، از صحبت درباره ی عیب های همدیگر خودداری کنید و این کار را به زمانی که آرام بودید موکول کنید.

  • فرشاد ...

    از همه چیز گفتید ، الی عشق …
    عشق نباشه هیچی وجود نداره …
    تمام …

  • فقط یه چیز رابطه رو محکم نگه میداره …..اونم اینه که علاقه بین دوطرف وجود داشته باشه
    علاقه زمانی خواهد بود که هر دو طرف موفق باشند چه مالی چه اجتماعی چه تحصیلی هر دو طرف باید به خوبی پول در بیارند ویکی از اون ها از دیگری طلبکار نباشه .

    دیگه گذشت حرفای قدیمی ….احترام و خانواده ها و درک وشعور .

  • شادخت افغان

    واقعا عالی بود خرابی رابطه باعث تباهی زندگیست.

  • باسلام من از دیدگاه این آقا خیلی خوشم ا مد و واقعا حرف متینودرستی زدند

  • سید امیرحسین

    بشدت موافقم، آنچه در شاکله و خلاصه این موارد هست مراقبت از صداقت و شرافت فردی است ( هر کس به سهم خود) در کنار همان همدلی که از همزبانی بهتر است، و آنچه نیاز مبرم است در راستای این بهینه سازی آگاهی، درک درست و حتی شاید تربیت درست در کنار اصالت ذاتی بهمراه فهم آنکه آنجا که باید سخن برانی خالصانه و مخلصانه بیان کن و آنجا که منطق ات تمام می‌شود و عصبانی هستی صرفا سکوت، تأمل و تفکر بر آنچه حادث شده و فی ماسبق بر آن مبنا که با پیشینه اطلاعات و ترازوی قدیمی خود نسنج، شاید ترازوی دقیق تری به بازار آمده، آپدیت تر و کامل تر، اما برای کسب خروجی و نتیجه بهتر مطمئنا ورودی دیتا و اطلاعات صحیح از کم و کیف مطلب بسیار مهم است، در کنار اینها درست دیدن، درست شنیدن، درست سخن گفتن و مهم تر از همه آنکه حتی شاید به شوخی باشد نقل قول ذیل که دخترکان و بانوان گرام ایران زمین در ابتدا از کل دنیا یک همسر می‌خواهند و پس از کسب، کل همان دنیا را از ایشان و صرفا طلبکار که گویا تمامی هم ندارد، همه اینها و بسی دگر به ظن من زمانی کارساز است که اشخاص رگه ها و ریشه هایی از دو قطبی و رفتار ادواری از ماسبق که عمدتا ارثی هستند بهمراه نداشته باشد، گرچه قابل اصلاح و مرمت باشد شاید، اما اول باید شناسایی و پذیرش باشد (البته بدون انگ و برچسب) بعد همراهی همسر در مسیر بهبودی، کسب آرامش، هم سویی و… که به جز مهر به ثمر نخواهد نشست.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید