🔥765

روانشناسی رابطه | بازگشت دوباره به رابطه قبلی درسته؟ | عشقم برگشته، چیکار کنم؟

روانشناسی رابطه امروز در رابطه با بازگشت دوباره به رابطه قبلی است.


روانشناسی رابطه

روانشناسی رابطه علمی است که به بررسی رفتارها و تعاملات انسان‌ها در روابط بین فردی می‌پردازد. روانشناسی رابطه به بررسی عواملی مانند عشق، احساسات، ارتباطات و مشکلات روابط میان افراد می‌پردازد و برای بهبود روابط میان افراد کمک می‌کند. در ادامه به برخی از مباحث مهم در روانشناسی رابطه پرداخته خواهد شد.یکی از مفاهیم اساسی در روانشناسی رابطه، الزامات و نیازهای انسانی است. انسان‌ها با تمامیت ژنتیکی به دنیا می‌آیند و از اتکای به دیگران به منظور تأمین نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی خود نیازمند هستند.در ادامه با بروز ترین مشکلات در روانشناسی رابطه می پردازیم.

چرا بعضی از افراد، بعد از جدایی دوباره برمی‌گردن؟، «نامزدم دوباره برگشته، بهش چه جوابی بدم؟»، «دوست پسرم بعد از جدایی‌مون دوباره برگشته، چیکار کنم؟» آیا تا به این سوالات در ذهن‌تان ایجاد شده است؟ بازگشت شریک عاطفی یا دوست پسر قبلی بعد از جدایی، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. درواقع بازگشتن او، صرفا به دلیل علاقه داشتن به شما یا پشیمان شدن از جدایی نیست، بلکه ممکن است به دلیل خسته شدن از زندگی روزمره یا صرفا برای سرگرمی باشد. بنابراین بسیار مهم است که ابتدا دلیل بازگشتن او را تشخیص دهید و سپس فکر کنید که آیا بازگشت به رابطه با این فرد، به صلاح شماست یا خیر؟ در این مقاله، به این موضوعات می‌پردازیم تا بتوانید بهترین تصمیم را بعد از بازگشت عشق‌تان بگیرید.

دلایل برگشتن  طرف مقابل به رابطه قبلی چیست؟

تجربه نشان داده است که شما بهترین شریک عاطفی برای او هستید
یکی از دلایل برگشتن عشق‌تان این می‌تواند باشد که او بعد از جدایی به فرد دیگری وارد رابطه شده است اما به هر دلیلی آن رابطه به سرانجام نرسیده و جدا شده‌اند. بعد از آن، او فکر کرده است که شما تنها شریک عاطفی مناسب و خوب برای او هستید. البته حالت دومی نیز وجود دارد. ممکن است بعد از جدایی‌تان او وارد هیچ رابطه‌ای نشده باشد، اما همین که فکر کرده است، به این نتیجه رسیده است که به شما علاقه‌مند است و شما برای یکدیگر گزینه‌های مناسبی هستید، به همین دلیل او تصمیم به بازگشت را گرفته است.

خشم و عصبانیت او فروکش کرده است
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که به کسی چیزهایی بگویید یا رفتاری را نشان دهید که بعدا پشیمان شوید؟ اگر شریک عاطفی‌تان تصمیم به جدایی گرفته بود و حرف‌هایی را از روی خشم و عصبانیت به شما زده بود که دیگر شما را دوست ندارد یا شما را نمی‌خواهد، ممکن است بعد از مدتی که خشم و عصبانیتش نسبت به شما و رابطه‌تان فروکش کرده است، او تصمیم به بازگشت گرفته است چون احساسات مثبت مثل علاقه داشتن به شما یا دلتنگ شما شدن، برگشته‌اند و او از حرف‌هایی که در روز جدایی‌تان زده است، پشیمان شده است.

از زندگی روزمره‌اش خسته شده است و به دنبال تنوع است
یکی از دلایل اشتباه و منفی برای بازگشت به رابطه قبلی، این است که شخص به دلیل فرار از روزمرگی زندگی‌اش، تصمیم به بازگشت می‌گیرد تا کمی تنوع در زندگی‌اش ایجاد شود. این افراد بعد از بازگشت مدام در رابطه سرد و گرم می‌شوند، شما را بلاتکلیف نگه می‌دارند و هر موقع که بخواهند یا احساس تنهایی کنند به شما پیام می‌دهند یا سراغ شما را می‌گیرند.

واقعا قصد برگشتن دارد و این دفعه تصمیمش جدی است

شاید او واقعا پشیمان شده باشد و قصد بازگشت به رابطه را داشته باشد. البته مهم این است که به مرور زمان ثابت کند که قصدش جدی است و برای سرگرمی یا پر کردن اوقات فراغت برنگشته است.

دلتنگ شما شده است
یکی از دلایل دیگر، دلتنگی است که باعث می‌شود شخص به رابطه قبلی بازگردد. این افراد نم‌ توانند دلتنگی را تحمل کنند و یا به اشتباه گمان می‌کنند که دلتنگی و داشتن علاقه نسبت به شما، نشانه این است که باید برگردد. در حالی که هیچ کدام از این احساسات، نشانه درست بودن بازگشت به رابطه قبلی نیست، بلکه این احساساتف بخشی از مسیر گذر کردن از رابطه اشتباه و ناسالم هستند. یعنی حتی اگر از رابطه ناسالم خارج شده باشید هم احساساتی مثل غم، افسردگی و دلتنگی را خواهید داشت اما این احساسات، دال بر این نیست که باید برگردید.

روانشناسی رابطه
روانشناسی رابطه12

برای تامین نیاز جنسی‌اش برگشته است
یکی از دلایل غیرمنطفی بازگشتن عشق قبلی‌تان، بازگشت به دلیل تامین و ارضاء نیاز جنسی است. اگر دلیل او نیز همین مورد باشد، دیر یا زود از او درخواست رابطه جنسی را خواهید شنید و بعد از جواب رد نیز با اصرارهای او مواجه خواهید شد. این افراد، بعد از اینکه جواب رد می‌شنوند، از رابطه سرد می‌شوند و کم کم از شریک عاطفی‌شان فاصله می‌گیرند یا حتی ممکن است رابطه را تمام کنند. اگر شریک عاطفی شما نیز بعد از بازگشت از شما درخواست برقراری رابطه جنسی را داشته است و شما به این دلیل می‌خواهید از او دوباره جدا شوید و این دفعه موفق شوید او را کامل فراموش کنید و دوباره به رابطه برنگردید، توصیه می‌کنیم در دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی شرکت کنید. این دوره با اصول کاربردی و موثر، بر روی شخصیت و اعتماد به نفس‌تان کار می‌کند تا شما دیگر به رابطه‌ای که می‌دانید اشتباه است و قابل ترمیم نیست، برنگردید و به سبک زندگی سالم و موفق خود ادامه دهید.

حسودی کرده است
اگر عشق قبلی‌تان شما را با یک مرد دیگر دیده باشد و بعد از آن به شما نزدیک شده باشد و بخواهد برگردد، ممکن است به دلیل حسودی کردن به آن مرد باشد. درواقع او برای اینکه اجازه ندهد شخص دیگری با شما باشد، برگشته است.

آیا بازگشتن به رابطه‌ای که قبلا تمام شده است، درست است؟

به این سوال نمی‌شود پاسخ قطعی و کلی داد چون ابتدا باید بسیاری از موارد و فاکتورها بررسی شوند تا تشخیص داده شود که رابطه با آن فرد، امکان ترمیم و اصلاح شدن را دارد یا خیر. در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که بعد از بازگشتن عشق‌تان و قبل از جدی‌تر شدن رابطه، باید به خوبی بررسی کنید و بعد تصمیم بگیرید که قصد بازگشتن دارید یا خیر.

چرا رابطه‌تان تمام شده بود؟

ابتدا باید دلایل تمام شدن رابطه را به خوبی بررسی کنید. اگر رابطه‌تان به دلیل خیانت‌های متعدد طرف مقابل تمام شده بود، باید فکر کنید که آیا می‌توانید دوباره به او اعتماد کنید یا قرار است هر روز با خودتان کلنجار بروید و غرق در افکار منفی شوید که «نکنه دوباره به من خیانت کنه»، «الآن کجاست؟ چرا جوابمو نمیده؟» یا «با کی رفته بیرون؟» فکر کنید که چقدر احتمال دارد او تغییر کرده باشد و دوباره به شما خیانت نکند؟ اگر رابطه‌تان به دلیل ویژگی‌های منفی او مثل شکاک و بی‌اعتماد بودن، ترس از تعهد و ازدواج، تنوع‌طلبی، دروغگویی و پنهان‌کاری و سایر ویژگی‌های منفی تمام شده بود، چقدر احتمال دارد که در این مدت جدایی، او تغییر کرده باشد؟ آیا برای تغییر دادن ویژگی‌های منفی‌اش از روانشناس کمک گرفته است یا ادعا دارد که با خوددرمانی‌هایش یا با گذر زمان تغییر کرده است؟ اگر رابطه‌تان به دلیل مخالفت خانواده‌ها تمام شده بود، چقدر احتمال دارد که الآن خانواده‌ها راضی به ازدواج شما شوند؟ همه این موارد را باید بررسی کنید و اگر رابطه‌تان به دلایل متوجه مثل خیانت، دروغگویی، تنوع‌طلبی و سایر زنگ خطرهای رابطه، تمام شده است، بهتر است بیشتر مواظب باشید که چه تصمیمی می‌گیرید چون احتمال آن کم است که یک شخص به خاطر شخص دیگر، تمام ویژگی‌های منفی یا اختلالات شخصیتی‌اش را درمان کرده باشد.

چه مدت از تمام شدن رابطه‌تان می گذرد؟
بسیار مهم است که مدت زیادی از رابطه گذشته باشد تا هم شما و هم شریک عاطفی‌تان فرصت داشته باشید درباره رابطه‌تان و اشتباهاتی که در آن مدت انجام داده‌اید فکر کنید. اگر طرف مقابل بعد از چند روز برگشته است و ادعا می‌کند که کاملا تغییر کرده است و دیگر برایتان یک شریک عاطفی ایده‌آل خواهد بود، کمی شک‌برانگیز است چون کسی نمی‌تواند در مدت چند روز به آسانی تغییر کرده باشد. اگر با این ادعا وارد رابطه جدی شوید و دوباره عاشق و وابسته شوید، احتمال آن زیاد است که طرف مقابل دوباره خودِ واقعی‌اش را نشان دهد و دوباره همان رفتارهای قبلی تکرار شوند. بنابراین مواظب باشید که به ادعاهای او از همان اول، تمام و کمال اعتماد نکنید.

آیا روی خودتان کار کرده‌اید؟

حتی اگر رابطه‌تان به دلیل او تمام شده باشد، قطعا شما هم گاهی اشتباهاتی در رابطه انجام دادید که منجر به بحث و دعوا شده است. بنابراین قبل از بازگشتن به رابطه، باید این فرصت را داشته باشید که دوباره رفتارهایتان را در رابطه گذشته بررسی کنید، پی به اشتباهات‌تان ببرید و خودتان را اصلاح کنید تا دوباره اشتباهات قبلی را تکرار نکنید.

انگیزه‌هایتان از بازگشتن به رابطه چیست؟
آیا فقط به خاطر اینکه به یکدیگر علاقه دارید و نمی‌توانید دوری را تحمل کنید، قصد بازگشتن دارید؟ آیا فقط به دلیل دلتنگی می‌خواهید برگردید؟ این موارد، دلایل قانع‌کننده و درستی برای بازگشتن به رابطه نیستند. اگر واقعا مطمئن هستید که هردوتان در این مدت به خوبی روی خودتان کار کردید، اصلاح شدید، یکدیگر را بخشیدید و رابطه‌تان امکان ترمیم شدن را دارد، می‌توانید برگردید.

رابطه‌تان سالم بوده است یا ناسالم؟
قطعا بازگشت به رابطه ناسالم اشتباه است زیرا شخصی که رفتارهای ناسالم زیادی دارد، شاید نتواند به خودیِ خود کاملا تغییر کند. پس با برقراری مجدد رابطه، چیزی تغییر نمی‌کند و شخص دوباره همان رفتارها را تکرار خواهد کرد و رابطه دوباره به سمت سمی شدن پیش خواهد رفت. بنابراین بازگشت به رابطه ناسالم، اشتباه است.

هدف رابطه‌تان چه بوده است؟

یکی از موارد مهمی را که باید بررسی کنید، هدف رابطه‌تان است. اگر قبلا به دلیل اینکه او شرایط ازدواج را نداشت و یا نمی‌خواست متعهد شود، جدا شده‌اید، باید بررسی کنید که آیا الآن واقعا شرایط فرق کرده است با خیر؟ به خاطر داشته باشید که هرگز در رابطه بلاتکلیف نمانید.

عشقم بعد از مدتی برگشته، چه جوابی به او بدهم؟
اگر همه موارد فوق را به صورت منطقی بررسی کردید و متوجه شدید که برگشت به رابطه‌تان درست است و مشکلی را برایتان ایجاد نمی‌کند، می‌توانید به او جواب مثبت دهید اما نشان دهید که تا زمانی که به شما ثابت نشود که رفتارهایی که قبلا مشکل‌ساز بوده، تغییر کردند و همچنین شما دیگر اشتباهات قبلی‌تان را تکرار نمی‌کنید و رابطه‌تان به خوبی پیش نمی‌رود، نمی‌توانید به او جواب قطعی بدهید. اگر رابطه‌تان قبلا ناسالم بوده است و می‌دانید که این دفعه هم احتمال اینکه به خوبی پیش برود کم است، با قاطعیت جواب منفی دهید و بازگشت به رابطه را قبول نکنید. اگر تحمل کردن جدایی برایتان سخت است، توصیه می‌کنیم به جای بازگشت به رابطه ناسالم و اشتباه و نابود کردن خودتان، در دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی شرکت کنید تا اعتماد به نفس‌تان تقویت شود و بتوانید به سمت زندگی باشکوه، سالم و پیروزمندانه بدون افراد و روابط ناسالم حرکت کنید.

از مشاور کمک بگیرید
در خصوص بازگشت به رابطه عاطفی قبلی، حتما از مشاور کمک بگیرید تا علاوه بر اینکه خودتان عوامل فوق را بررسی می‌کنید، مشاور نیز به عنوان یک شخص معتمد و متخصص، رابطه قبلی‌تان را بررسی کرده و شما را راهنمایی کند که چه کاری به صلاح‌تان است. توصیه می‌کنیم از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید. مشاور به شما کمک می‌کند که اگر به صلاح‌تان باشد به رابطه برگردید، چگونه دوباره رابطه‌تان را از نو بسازید و اگر به صلاح‌تان نیست و رابطه قابل ترمیم نیست، چه کار کنید تا کمتر اذیت شوید.

بازگشتن عشق قبلی‌تان، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از این دلایل، مثبت و منطقی هستند اما برخی از آنها مثل برگشتن برای سرگرمی و پر کردن اوقات تنهایی، برگشتن برای رفع نیاز جنسی و یا برگشتن برای اینکه اجازه ندهد با شخص دیگری در رابطه باشید، دلایل غیرمنطقی و اشتباهی هستند. برای اینکه بدانید به بازگشتن عشق‌تان چه جوابی باید بدهید و آیا باید اجازه بدهید رابطه بین‌تان دوباره شکل بگیرد یا خیر، به این عوامل باید فکر کنید: چه مدتی است رابطه‌تان تمام شده؟، دلیل جدایی‌تان چه بوده؟ رفتارهای اشتباه او در رابطه چه بوده؟ اشتباهات شما چه بوده؟ رابطه‌تان سالم بوده است یا خیر؟ و اگر به یکدیگر فرصت دوباره بدهید، امکان تغییر و اصلاح رابطه وجود دارد یا خیر؟ البته بهتر است برای بررسی این موارد، از مشاور نیز کمک بگیرید و سپس اگر به صلاح‌تان بود، وارد رابطه شوید.

  • محمد علی رضایی

    اگه آدم خوبیه و بهش اعتماد داری بجای اینکه امتحانش کنی یا مورد آزمایش قرار بدیش
    از قلب و روح و ذهنت استفاده کن
    ودلش و به دست بیار
    من میگه کار مهم این نیست که باشه سخت یا آوسون
    کار مهم اینه به دست بیاره دلشو

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید