روانشناسی شخصیت | این جملات تو جمع باعث میشه باهوش تر از بقیه به نظر برسی

در این خبر به جملاتی پرداخته‌ایم که به مردم نشان می‌دهد واقعاً به آنچه می‌گویید فکر می‌کنید.


روانشناسی شخصیت

روانشناسی شخصیت عبارت است از علمی که به بررسی و تحلیل شخصیت انسان می‌پردازد.روانشناسی شخصیت یکی از مهم‌ترین مسائل روانشناسی است و لذا تحت بررسی‌های مختلف قرار گرفته است. در روانشناسی شخصیت تئوری پنج عاملی است. این تئوری می‌گوید که پنج عامل اصلی، شامل همبستگی، رفاه‌مندی، رویایی بودن، پشتکار و پا کشیدگی هستند. برخی از روانشناسان با تمرکز بر روانشناسی شخصیت، مثل فروید، اعتقاد دارند که تمامی اعمال انسان از طریق ناخودآگاه انجام می‌شوند. به علاوه، مؤلفه‌هایی مانند شهرت شخصیت، عزت نفس، خودشناسی و ارزشمندی نیز در روانشناسی شخصیت به بررسی و تحلیل می‌پردازند.

در این خبر به جملاتی پرداخته‌ایم که به مردم نشان می‌دهد واقعاً به آنچه می‌گویید فکر می‌کنید.

به گزارش بانک اول عبارت‌هایی آسان برای استفاده در یک بحث را در اختیار شما قرار می‌دهیم که با به کارگیری این عبارات در حین گفت‌وگو و در جای مناسب باهوش‌تر به نظر می‌رسید.

۱. «سوال خیلی خوبی است.»

وقتی کسی چیزی از شما می‌پرسد، در شروع پاسخ خود با «سوال خیلی خوب است» نشان می‌دهید که به کنجکاوی او احترام می‌گذارید و قبل از پاسخ دادن به سوال طرف مقابل فکر کرده اید.

۲. «نمی دانم، اما می‌توانم بفهمم.»

تظاهر به دانستن همه چیز و داشتن پاسخ هر سوالی شما را باهوش‌تر نشان نمی‌دهد و اغلب می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و ممکن است شما را بی صداقت و یا بی‌اطلاع نشان دهد. در عوض، اگر با سؤال یا موضوعی مواجه شدید که در مورد آن مطمئن نیستید، بسیار خوب است که بگویید: «نمی‌دانم، اما می‌توانم بفهمم».

۳. «اجازه دهید مطمئن شوم که حرف شما را درست فهمیدم.»

این جمله، یک جواهر است، به خصوص زمانی که در مکالمه‌ای هستید که شامل اطلاعات دقیق یا پیچیده است. با گفتن «اجازه دهید مطمئن شوم که حرف شما را درست فهمیدم» قبل از تکرار آنچه شنیده‌اید، چند چیز را نشان می‌دهید: اول، نشان می‌دهید که شما واقعاً گوش می‌دهید و می‌خواهید بحث در مسیر درستی پیش رود. دوم، این فرصت را به شما می‌دهد تا قبل از ادامه مکالمه، دچار سوتفاهم نشوید. سوم، برخلاف تصور متفکرتر و باهوش‌تر به نظر می‌رسید.

۴. «می فهمم چرا این طور فکر می‌کنید.»

همه ما در گفت وگو‌هایی بوده ایم که کاملاً با طرف مقابل موافق نیستیم. به جای متشنج کردن بحث، یک راه عالی برای تأیید دیدگاه طرف مقابل این است که بگویید: می فهمم چرا اینطور فکر می‌کنید.» این جمله نشان می‌دهد که شما به اندازه کافی ذهن بازی دارید تا دیدگاه‌های دیگر را در نظر بگیرید، حتی اگر لزوماً با آن‌ها موافق نباشید.

۵. «ممکن است اشتباه کنم، اما…»

شروع یک جمله با «ممکن است اشتباه کنم، اما…» در واقع اعتبار شما را افزایش می‌دهد نه این که آن را کاهش دهد یا باعث شود باهوش به نظر نرسید. در حالی که ممکن است به نظر برسد که شما هدف خود را تضعیف می‌کنید، کاری که واقعاً انجام می‌دهید نشان دادن فروتنی و گشاده رویی نسبت به نظرات دیگر است.

۶. «چند لحظه به من وقت بدهید تا در مورد آن فکر کنم.»

در دنیای پر سرعت امروز، فشار زیادی برای پاسخگویی سریع وجود دارد، گویی سرعت در پاسخگویی، نشان دهنده‌ی هوش است. اما در حقیقت وقت گذاشتن برای فکر کردن نشانه عمق تفکر و ملاحظه شماست.

۷. «می توانید در مورد آن بیشتر توضیح دهید؟»

درخواست از کسی برای توضیح بیشتر روشی واقعا موثر برای نشان دادن این است که درگیر و علاقه‌مند به صحبت‌های طرف مقابل هستید. به‌علاوه، اگر بار اول به طور کامل متوجه منظور آن‌ها نشده اید، شما را از سردرگمی نجات می‌دهد.

۸. «من عاشق چالش هستم.»

این جمله ممکن است کمی تعجب آور باشد، به خصوص زمانی که شخصی با شما مخالف است یا ایده‌های شما را زیر سوال می‌برد. به جای اینکه حالت تدافعی بگیرید یا بحث را رها کنید، با گفتن «من عاشق چالش هستم» می‌توانید بازی را تغییر دهد. استفاده از این عبارت می‌تواند موقعیت‌های پرتنش را خنثی کند و راه را برای گفتگوی سازنده‌تر هموار کند.

۹. «دیدگاه جالبی است.»

گاهی اوقات با دیدگاه‌هایی کاملاً متفاوت از دیدگاه‌های خود مواجه می‌شوید و ممکن است وسوسه انگیز باشد که آن‌ها را کاملاً رد کنید. در عوض، سعی کنید با گفتن «دیدگاه جالبی است.» دیدگاه طرف مقابل را علیرغم مخالفت با آن محترم بدارید. این روشی محترمانه برای رسیدگی به نظرات متفاوت است و در را برای بحث بیشتر باز می‌گذارد.

۱۰. «بیایید اختلاف نظرمان را بپذیریم.»

در نگاه اول، ممکن است این یک مکالمه به نظر برسد، اما در واقع راهی هوشمندانه برای مدیریت بن بست‌هایی است که در آن هیچ یک از طرفین احتمالاً از دیدگاه خود کوتاه نمی‌آیند. گفتن «بیایید اختلاف نظرمان را بپذیریم.» به این معنی است که شما به اندازه کافی به نظر طرف مقابل احترام می‌گذارید که اجازه دهید همانطور فکر کند، حتی اگر شما با آن مخالفید. به جای تحمیل یک بحث بیهوده، فضایی را ایجاد می‌کنید که در آن افراد با نظرات متفاوت می‌توانند همزیستی داشته باشند. این راهی است برای گفتن، «من برای رابطه‌مان بیشتر از برنده شدن در این بحث ارزش قائل هستم» و اغلب، این هوشمندانه‌ترین حرکتی است که می‌توانید انجام دهید.

۱۱. «از این که این موضوع را با من به اشتراک گذاشتید متشکرم.»

این عبارت ساده، قدرتمندتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. گفتن «از اینکه این موضوع را با من به اشتراک گذاشتید متشکرم.» نشان می‌دهد که شما پذیرای ایده‌ها یا بینش‌های جدید هستید و حتی از گفتگو‌های بیشتر در آینده استقبال می‌کنید. این عبارت می‌تواند به ویژه در مکالمات شخصی یا احساسی، معنادار باشد. این یک راه عالی برای پایان دادن به بحث در سطح بالا است و باعث می‌شود هر دو طرف احساس احترام و شنیده شدن داشته باشند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید