روانشناسی شخصیت | این نشانه هارو در هر کسی دیدی ازش دوری کن اون یک فرد سمی است

همه‌ی ما ممکن است در موقعیت روحی خاصی قرار بگیریم و به طور موقت درگیر افکار منفی شویم. کاملا طبیعی است که در این زمان صحبت‌ها و ارتباطات ما هم تحت تاثیر این حالت روحی به صورت منفی‌گرایانه بروز کند. اما افرادی هستند که در تمام شرایط فقط افکار منفی و آسیب‌زننده دارند و این موضوع در رفتار و تعاملات آن‌ها به خوبی دیده می‌شود. این افراد که با عنوان افراد سمی در زندگی شناخته می‌شوند می‌توانند به راحتی باعث ایجاد آسیب روحی در اطرافیان و دوستان خود شوند.


روانشناسی شخصیت

بهترین کاری که می‌توانید برای سلامت روان خود انجام دهید دور شدن از این افراد است. شناسایی افراد سمی در زندگی سخت نیست، فقط باید نشانه‌هایی که به شما درباره‌ی ارتباط با چنین افرادی را می‌دهند، به خوبی شناسایی کنید.

۱. افراد سمی در زندگی زود قضاوت می‌کنند

این افراد با قضاوت دیگران احساس خوبی پیدا می‌کنند و همیشه در حال انجام این کار هستند. آن‌ها با تحقیر اطرافیان یعی می‌کنند خود را بالا ببرند و معمولا این کار با رفتارهای پرخاشگرانه همراه می‌شود.
۲. بی ادب و آسیب‌رسان هستند

افراد سمی زندگی شما بدون اینکه فکر کنن نظرات تند بیان می‌کنند و این کار را با مسخره کردن دیگران همراه می‌کنند. اگر با چنین افرادی در ارتباط هستید احساسات خود را بررسی کنید و ببینید همراهی با آن‌ها در شما باعث ایجاد احساس امنیت و نشاط می‌شود یا حس بی‌ارزش بودن را به شما منتقل می‌کند.

اگر در کنار آن‌ها فکر می‌کنید به اندازه‌ی کافی خوب نیستید یعنی با یک فرد سمی ارتباط دارید. این فرد می‌تواند کسی باشد که عاشقانه دوستش دارید و همین موضوع پایان دادن به این رابطه را سخت می‌کند. اما برای تجربه‌ی یک زندگی سالم باید از این مدل افراد دوری کنید.
۳. افراد سمی شنونده‌ی خوبی نیستند

افراد سمی اصلا به حرف‌های شما گوش نمی‌دهند. ممکن است یک مکالمه‌ی کامل با آن‌ها داشته باشید اما فقط حرف‌های شما را بشنوند و بدون تمرکز و توجه از آن‌ها بگذرند. به اصطلاح یک گوششان در باشد و یک گوششان دروازه. مثلا شما به همکارتان می‌گویید آخر هفته قرار است یک کار مهم انجام دهید یا به مراسم مهمی دعوت شده‌اید، اما او فقط سر خود را تکان می‌دهد و چیزی درباره‌ی آن اتفاق مهم از شما نمی‌پرسد. این یعنی به حرف‌های شما گوش نمی‌دهد.
۴. افراد سمی در زندگی همیشه به دنبال دریافت تایید هستند

این افراد برای دریافت تایید و راضی نگه داشتن دیگران دست به هر کاری می‌زنند. حتی ممکن است به راحتی نظر خود را درباره‌ی مسائل تغییر دهند، فقط به این دلیل که دوست دارند مورد تایید جمع قرار بگیرند.
۵. افراد سمی همیشه توسط یک دسته از افراد احاطه شده‌اند

این افراد با ایجاد تعارض و تقویت خشم در افراد، موقعیت اجتماعی خود را تقویت می‌کنند. رهبری گروهی از افراد که رفتارهای هیجانی نشان می‌دهند از موقعیت‌های مورد پسند افراد سمی است. آن‌ها برای حفظ جایگاه خود به جای ارائه‌ی بازخورد به دیگران، افراد را تحت فشار قرار می‌دهند تا نظراتشان را بدون چون و چرا تایید کنند. مرکز توجه بودن از علایق ذاتی افراد سمی است.
۶. افراد سمی عاشق شایعه پراکنی هستند
همانطور که گفتیم افراد سمی از تحقیر دیگران لذت می‌برند. به همین دلیل عاشق شایعه پراکنی درباره‌ی دیگران هستند تا هم مرکز توجه قرار بگیرند و هم دیگران را به صورت غیرمستقیم تحقیر کنند. افراد سمی در محیط کار به راحتی از روی این خصوصیت‌شان قابل شناسایی هستند.
۷. افراد سمی دوستان با ثباتی برای شما نیستند

اگر دوستی دارید که در شرایط سخت شما را تنها رها می‌کند شک نکنید که از دسته افراد سمی است. چون دوست‌های واقعی و سالم در روزهای خوشی و ناخوشی در کنار شما می‌مانند. یک فرد سمی در زمان بروز مشکلات خانوادگی به درد دل شما گوش نمی‌دهد یا بعد از شنیدن مشکلات شما بلافاصله شروع به شایعه‌ پراکنی درباره‌ی روابط و زندگی‌تان می‌کند. افراد سمی در خانواده، دانشگاه و هر جمعی وجود دارند. پس بهتر است قبل از صمیمی و دوست شدن با افراد، کمی رفتار آن‌ها را بررسی کنید و سپس اجازه دهید به شما نزدیک شوند.
. افراد سمی سازگار نیستند

افراد سمی توانایی تمرکز بر یک موضوع را ندارند و معمولا به جای همکاری در یک پروژه، سعی می‌کنند قبل از انجام تلاش کافی در یک موضوع از شاخه‌ای به شاخه‌ی دیگر بپرند. علاقه‌ای به انجام تعهدات کاری ندارند و همیشه سر ناسازگاری دارند و برای انجام ندادن کارها بهانه‌ تراشی می‌کنند.
۹. افراد سمی هیچ وقت عذرخواهی نمی‌کنند

ممکن است که عبارت «ببخشید» و «عذر می‌خواهم» را از افراد سمی بشنوید ولی آنقدر مصنوعی است که می‌دانید اصلا از صمیم قلب بیان نشده است. این افراد همیشه به دنبال انداختن تقصیرات بر گردن دیگرانند و به راه‌هایی برای فرار از عواقب کارهایشان فکر می‌کند. وقتی گیر می‌افتند هم معمولا می‌گویند که «من فقط سعی کردم کمک کنم» یا «به نظرم بیش از حد به این مساله واکنش نشان می‌دهی». حتی ممکن است به جای عذرخواهی واقعی شروع به کنایه زدن کنند.
۱۰. افراد سمی اصلا تحمل شنیدن انتقاد ندارند

این افراد با شنیدن ساده‌ترین انتقادها و بازخوردها آزرده می‌شوند. حتما برای شما هم پیش آمده که به یکی از آشنایان یا همکارانتان درباره‌ی موضوعی بازخورد داده‌اید اما آن‌ها به جای شنیدن، واکنش‌های تند و گاهی خشن نشان داده‌اند. افراد سمی تمایلی به قبول اشتباهاتشان ندارند و همین موضوع آن‌ها را به افراد نقد ناپذیر تبدیل کرده است.
۱۱. افراد سمی از شکست می‌ترسند

افراد معمولی و سالم معمولا می‌توانند شکست را بپذیرند و آن را به عنوان یک سکوی پرش برای پیشرفت در آینده در نظر می‌گیرند. اما یک فرد سمی با اولین مشکل تسلیم می‌شود. این افراد اشکالات خود را نمی‌پذیرند و از شکست آنقدر عصبی می‌شوند که ممکن است دیگر هیچ وقت به سراغ انجام یک کار جدید نروند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید