روش استعلام دهک‌بندی یارانه نقدی از hemayat.mcls.gov.ir | یارانه کدام دهک‌ها حذف شد؟

در این گزارش توضیحاتی از بروزرسانی شناسنامه اقتصادی و دهک‌ بندی خانوارها شرح داده ایم و اضافه می کنیم که بر اساس مصوبه جدید هیات وزیران دهک بندی یارانه نقدی تغییر کرده و قرار است یارانه برخی از خانوار بر اساس ۶ شاخص تعیین شده حذف شود. اما کدام افراد شامل حذف یارانه می‌شوند و برای استعلام دهک بندی یارانه نقدی چه باید کرد؟


خبر خوش دولت جدید برای جاماندگان یارانه / ثبت نام یارانه نقدی دوباره آغاز شد

بر اساس تصمیم جدید هیات وزیران شش شاخص به عنوان معیار قطع یارانه نقدی تعیین شده و در صورتی که هر خانوار یکی از این شاخص‌ها را دارا باشد، احتمال قطع یارانه نقدی آن وجود دارد.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت چهاردهم نیز در واکنش به پرسش‌های یارانه‌ای گفته است: «یارانه ها به اشخاصی باید داده شود که نیازمند هستند؛ موضوع حذف افراد موضوع حساسی است و موضوع تغییر دهک‌ها اکنون در دستور کار نیست.»

با مصوبه جدید هیئت وزیران، ۶ شاخص مانند درآمد ماهانه، خودرو بالای ۳ میلیارد تومان، ملک بالای ۳۵ میلیارد تومان و سقف خرید ماهانه به عنوان معیار دهک‌بندی اعلام شدند و اگر هر خانوار یکی از این شاخص‌ها را داشته باشد، احتمالاً یارانه نقدی وی حذف خواهد شد.

یارانه کدام دهک ها حذف می‌شود؟

خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی می‌شوند:

۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله (باغ ویلاهای مجلل و لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)

۲. خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد ریال

تبصره – برای خانوارهای بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۰۰۰،۰۰۰ ۱۲۵) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه می‌شود.

۳. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه

۴. خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.

سامانه حمایت (سایت استعلام دهک بندی یارانه خانوار) با قابلیت دسترسی آسان و کاربری راحت این امکان را برای افراد فراهم نموده تا به راحتی بتوانند به پیگیری و بررسی یارانه معیشتی خود اقدام کنند، تنها با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و طی کردن مراحل ثبت نام، تمامی اطلاعات مربوط به یارانه معیشتی و نحوه دهک بندی یارانه قابل مشاهده خواهد بود

مراحل استعلام دهک بندی یارانه خانوار از طریق سامانه حمایت چیست؟

مراجعه به سایت hemayat.mcls.gov

وارد شدن به قسمت (ورود به سامانه)

مشاهده پنجره ورود به سامانه حمایت معیشتی

وارد کردن اطلاعات از جمله کد ملی سرپرست خانوار و نیز در کادر دوم شماره حساب واریز یارانه

استعلام دهک بندی یارانه خانوار

نحوه استعلام دهک بندی یارانه از طریق تلفن گویا چگونه است؟

به گزارش اندیشه معاصر، برای استعلام دهک بندی یارانه همچنین می‌توانید از طریق شماره تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ اقدام کنین. به این شکل که بعد از تماس می‌بایست کد ملی سرپرست خانوار و همچنین شماره تلفن همراه سرپرست را وارد نمائید، سپس دهک که در آن قرار دارید به شما اعلام می‌گردد.

روزهای زوج: سرپرست‌های خانواری که رقم سمت راست کد ملی آنها زوج است.

روزهای فرد: سرپرست‌های خانواری که رقم سمت راست کد ملی آنها فرد است.

بروزرسانی شناسنامه اقتصادی و دهک‌ بندی خانوارها

طبق قانون، وزارت تعاون، کارو رفاه برای عدالت در توزیع یارانه خانوارها، دوبار در سال مکلف به بروزرسانی شناسنامه اقتصادی و دهک‌بندی خانوارها، آن هم براساس داده‌ها ی ثبتی خانوارهاست و از همین رو طبق قانون، زمان جدید به روزرسانی اطلاعات اقتصادی و دهک‌بندی خانوارها، شهریورماه خواهد بود.

​با اصلاح نظام یارانه‌ای، دولت درحالی از سال ۱۴۰۱ اقدام به پرداخت یارانه‌ ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی کرد که در راستای عدالت در این پرداخت، قرار شد وزارت رفاه دو بار نسبت به به روز رسانی شناسنامه اقتصادی و دهک‌بندی خانوارها، آن هم براساس داده‌ها و درآمد سرانه خانوارها مانند حقوق و دستمزد فرد و خانواده، خودرو، حساب بانکی و تراکنش‌ها، حساب ساتنا و پایا، فعالیت در بورس و… اقدام کند.

باتوجه به اینکه یکی از معیارهای دهک‌بندی یارانه خانوارها، تراکنش‌های بانکی محسوب می‌شود، اما برخی افراد می‌گویند که به واسطه شرایط شغلی‌شان، گردش حساب‌های بالایی برایشان ایجاد شده و شاید همین موضوع موجب شده تا در بررسی وضعیت اقتصادی خانوارشان در دهک‌بندی بالایی قرار بگیرند.

به‌روزرسانی بر اساس داده‌های جدید اقتصادی
علیرضا محمدی، رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، اعلام کرد که این به‌روزرسانی بر اساس داده‌های جدید اقتصادی از دستگاه‌های مختلف انجام خواهد شد تا میزان وسع خانوارها به‌روزرسانی شود.

طبق بند «د» تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است دو بار در سال داده‌های اقتصادی خانوارها را به‌روزرسانی کند و گروه‌های مشمول حمایت‌های یارانه‌ای را شناسایی و گروه‌های پردرآمد را از این حمایت‌ها حذف کند. این روند در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز تأکید شده است.

آخرین به‌روزرسانی در دی‌ماه ۱۴۰۲ انجام شده و مرحله بعدی قرار بود در شهریورماه ۱۴۰۳ انجام شود. با این حال، به دلیل عدم ارسال داده‌ها از سوی برخی دستگاه‌ها مانند بانک مرکزی، این به‌روزرسانی به تعویق افتاده است. محمدی اعلام کرد که این به‌روزرسانی در اواخر شهریور یا مهرماه انجام خواهد شد و پس از نهایی شدن آیین‌نامه اجرایی، دهک‌های جدید اعمال خواهند شد.

همانطور که می دانید، یارانه به عنوان یک ابزار سیاست‌گذاری اقتصادی، همواره در کانون توجه دولت‌ها و اقتصاددانان بوده است. این ابزار مالی، با هدف حمایت از اقشار کم درآمد جامعه، تنظیم بازار کالاها و خدمات ضروری، و در برخی موارد، حمایت از تولیدات داخلی به کار می‌رود. در ایران نیز، پرداخت یارانه به صورت نقدی و کالایی، به یکی از مهم‌ترین سیاست‌های حمایتی دولت تبدیل شده است که تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد و جامعه داشته است.

در نهایت، واریز یارانه می‌تواند یک ابزار مفید برای حمایت از اقشار کم درآمد باشد، اما کارشناسان بر این باورند که پرداخت یارانه باید با دقت و برنامه‌ریزی مناسب اجرا شود تا از بروز مشکلات و چالش‌های بعدی جلوگیری شود.

نحوه اعتراض به دهک خانوار
برای اعتراض به یارانه و دهک خانوار باید مراحل زیر را انجام دهید:

۱. ابتدا وارد سامانه مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir شوید.

۲. بر روی ورود به سامانه کلیک نمایید.

۳. تمامی اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.

اگر مشمول دریافت واریز یارانه هستید، عبارت مشمول برای شما نمایش داده خواهد شد و شما قادر به اعتراض نخواهید بود. اما اگر عبارت غیر مشمول را مشاهده کردید می‌توانید اعتراض خود را ثبت نمایید.

۴. در قسمت شناسنامه اقتصادی – اجتماعی شما تمامی اعضای خانواده و جزئیات دیگر را مشاهده می‌کنید.

۵. درصورتی که مغایرتی وجود داشته باشد می‌توانید ثبت اعتراض را زده و درخواست بازبینی دهید.

۶. در انتها روی گزینه پایان را کلیک کنید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید