شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به دارندگان سهام عدالت تا ۲۶ آذر فرصت داده تا مشکلات حساب بانکی خود برای دریافت سود سهام عدالت را رفع کنند.
از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت میتوان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.
سال گذشته محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد که بیش از یک میلیون دارنده سهام عدالت با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند و این افراد میتوانند با ثبتنام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (sejam.ir) در فرایند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
گفتنی است؛ در صورتی که دارندگان سهام عدالت در زمان واریز سود، مشکلات بانکی خود را رفع نکرده یا ثبتنام آنها در سامانه سجام ناقص باشد و سود به حسابشان واریز نشود، مبلغ مذکور در مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت (در صورت رفع مشکل حساب بانکی) به حساب آنان واریز خواهد شد.جاماندگان متقاضی دریافت سود سهام عدالت تا روز دوشنبه ۲۶ آذرماه فرصت دارند تا در فهرست دریافت سود سهام عدالت قرار بگیرند.
طبق اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی، آن دسته از دارندگان سهام عدالت که تاکنون سود سهام خود را دریافت نکردهاند با اصلاح شماره شبای خود تا روز دوشنبه ۲۶ آذرماه سال جاری در فهرست دریافت سود سهام عدالت قرار خواهند گرفت.
مشمولان میتوانند با ثبتنام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (sejam.ir) یا اصلاح شماره شبای معتبر خود در این سایت، در فرآیند دریافت سود قرار بگیرند.
دلایل واریز نشدن سود سهام عدالت چیست؟
طبق اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی ، شماره شبای نامعتبر، مسدود، راکد، مشترک (دو امضاء)، ارزی و بلندمدت از جمله مهمترین دلایلی است که برخی سهامداران نتوانستهاند تاکنون سود خود را دریافت کنند اما با برطرف شدن هر یک از این اشکالات در فهرست دریافت سود سهام عدالت قرار خواهند گرفت.
مشمولان دریافت سود سهام عدالت به کجا مراجعه کنند؟
تمام سهامداران متقاضی دریافت سود سهام عدالت میتوانند با مراجعه به سامانه سجام یا سایت سهام عدالت از وجود شماره شبا معتبر خود نزد شرکت سپرده گذاری مرکزی اطمینان حاصل کنند.
طبق اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی ، بخش پایانی سود سال ۱۴۰۱ مشمولان سهام عدالت را، شب یلدا به حساب آنها واریز خواهد کرد.
سهام عدالت متوفیان
به گفته دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افرادی که شب یلدا یک فرصتی وجود دارد که افراد میتوانند برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اقدام کنند. مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: افرادی که تا لحظه تقسیم سود مرحله سوم سهام عدالت برای عملکرد مالی ۱۴۰۱ اقدام به طی کردن تمامی امور مربوط به انحصار وراثت کرده باشند و مدارک خود را ارسال و تمام فرآیند سامانه میراث را طی کرده باشند میتوانند سود سهام عدالت فرد متوفی را دریافت کنند.
به گفته او حالا تا شب یلدا یک فرصتی وجود دارد که افراد میتوانند برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اقدام کنند.
سردار وحید مجید در این مورد گفت: کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامک نحوه دریافت سود سهام عدالت از طریق شمارههای ناشناس، کاربران را به یک سایتهای جعلی یا نصب لینک آلوده هدایت کرده و اقدام به خالی کردن حساب بانکی آنها میکنند.
وی افزود: در این شرایط، کاربران بدون آگاهی وارد لینکهای آلوده شده و درحالی که یک بدافزار بوده و در این شرایط مجرمان سایبری با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را به سرقت برده و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنها میکنند.
رئیس پلیس فتای فراجا تأکید کرد: پیامکهای سازمانی و رسمی از سرشمارههای معتبر ارسال شده و کاربران به هیچ عنوان به لینکهایی که از طریق سرشمارههای ناشناس و شخصی ارسال میشود، مراجعه نکنند.
مجید گفت: کلاهبرداران سایبری با ارسال چنین پیامهایی در شبکههای اجتماعی یا پیامکهایی برای مردم به دنبال سرقت از شهروندان هستند، لذا شهروندان به هیچ عنوان به این دست پیامها و پیامکها توجهی نکنند و از فعال سازی لینکهای دریافتی از سرشمارههای شخصی خودداری کرده و به هیچ عنوان اطلاعات بانکی خود را در اختیار دیگران برای دریافت سود سهام عدالت قرار ندهند.
وی افزود: شهروندان برای دریافت هرگونه اطلاعات در خصوص دریافت سود سهام عدالت فقط از مبادی قانونی مربوطه پیگیری کرده و از کلیک بر روی لینکهای مشکوک پرهیز کنند. همچنین باید دقت کرد سود سهام عدالت برای مشمولان به صورت مستقیم واریز میشود و نیاز به اقدام جدیدی وجود ندارد.
بر اساس گزارش سایت پلیس، رئیس پلیس فتا فراجا افزود: شهروندان در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.