اگر شما هم نمک زیاد مصرف میکنید و همیشه نمکدان به دست هستید؛ ادامه این مطلب را بخوانید.
نمک یکی از رایجترین چاشنیهایی است که برای افزودن طعم به غذا استفاده میشود و ما ایرانیان نیز در غذاهای خود زیاد از این چاشنی استفاده میکنیم.
امکان ندارد در حین پختن غذا یا سر میز مدام دست به نمکدان نباشیم، اما بیشک همه ما میدانیم مصرف بیش از حد نمک برای بدن مضر است.
شاید وقت آن رسیده که مقدار مصرف سدیم خود را کاهش دهیم، لازم نیست هنگام قطع کردن نمک، طعم غذاهای خود را قربانی بی نمکی کنیم. زیرا میتوانیم با ابتکار و خلاقیت و ترکیب برخی مواد جایگزین مناسبی برای نمک ایجاد کنیم. موادی مانند لیمو، سرکه و … برای طعم دادن به غذا بدون استفاده از نمک کمک کننده هستند.
. چاشنی مرغ بدون نمک
با استفاده از چاشنی مرغ بدون نمک طعمی فوق العاده به بوقلمون یا مرغ خود بدهید. گوشت را با مقداری روغن زیتون و یک یا دو قاشق چایخوری از چاشنی خود بپاشید. گوشت را طبق دستور خود بپزید. برای تهیه چاشنی مرغ بدون نمک، اندازه گیری کنید و ترکیب کنید:
۱ قاشق غذاخوری مریم گلی خشک شده
۱ قاشق غذاخوری آویشن آسیاب و خشک شده
۱ قاشق غذاخوری مرزنجوش خشک شده
۱ قاشق چایخوری رزماری خشک شده و آسیاب شده
۱ قاشق چایخوری دانه کرفس له شده
قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده
۲. چاشنی گوشت قرمز بدون نمک
اگر عادت دارید استیکها یا کبابهای خود را به سادگی با نمک و فلفل مزه دار کنید، احتمالاً زمان آن رسیده که طعم آن را تغییر دهید. نمک و فلفل را با چاشنی گوشت قرمز بدون نمک جایگزین کنید که طعم گوشت را بهبود بخشد.