سقف انتقال وجه کارتبهکارت در برنامکهای پرداخت (اپلیکیشنهای پرداختسازی) به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ تصمیمی که به صورت رسمی در تاریخ دوم تیر ۱۴۰۴ توسط بانک مرکزی اعلام شد و اکنون با گذشت بیش از دو هفته همچنان پابرجاست. به نظر میرسد این تصمیم که در جریان تحولات اقتصادی و شرایط خاص کشوراتخاذ شد، به صورت دائمی اجرا خواهد شد.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، افزایش سقف کارت به کارت در راستای «بهبود کیفیت خدمات و تسهیل دسترسی هموطنان به خدمات بانکی» صورت گرفته و به موجب آن سقف عملیات کارتبهکارت در اپلیکیشنهای پرداخت از ۵ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان برای هر کارت بانکی در روز افزایش یافته است.
پیش از این افزایش سقف انتقال کارتبهکارت تنها در بازههای خاصی مانند نوروز، اربعین یا ایام مشابه اجرا میشد.
انتقال مبالغ بالاتر از ۱۰ میلیون تومان چگونه ممکن است؟
با وجود افزایش سقف کارتبهکارت، انتقال مبالغ بالاتر از ۱۰ میلیون تومان همچنان از طریق سامانههای «ساتنا» و «پایا» امکانپذیر است. طبق اطلاعیه رسمی بانک مرکزی، ساعات کاری سامانه ساتنا از تاریخ ۷ تیرماه ۱۴۰۴ به روال عادی بازگشته است.
بر این اساس، در روزهای کاری، مهلت پذیرش و پردازش دستور پرداختهای فردبهفرد (C2C) در ساتنا تا ساعت ۱۴:۳۰ و تسویه بینبانکی (B2B) تا ساعت ۱۵:۰۰ انجام خواهد شد. این تغییر با استناد به اطلاعیه سازمان امور اداری و استخدامی کشور مبنی بر بازگشت ساعات کاری ادارات به وضعیت عادی اعمال شده است.
سامانه پایا نیز همچنان به عنوان یکی دیگر از بسترهای انتقال وجوه کلان، به صورت شبانهروزی فعال بوده و انتقال وجه از طریق آن با تأخیر اندکی در تسویه، در سه نوبت در روز انجام میشود.
کارت به کارت یک روش انتقال وجه از یک کارت بانکی به کارت بانکی دیگر است که از طریق درگاههای بانکی، اپلیکیشنهای موبایل، اینترنت بانک یا دستگاههای خودپرداز انجام میشود. این روش به دلیل سادگی و سرعت، یکی از پرکاربردترین روشهای انتقال وجه در ایران است.
کارت به کارت یک روش انتقال وجه از یک کارت بانکی به کارت بانکی دیگر است که از طریق درگاههای بانکی، اپلیکیشنهای موبایل، اینترنت بانک یا دستگاههای خودپرداز انجام میشود. این روش به دلیل سادگی و سرعت، یکی از پرکاربردترین روشهای انتقال وجه در ایران است.
کارت بانکی نوعی کارت است در سیستم بانکی برای انجام عملیات بانکی مانند دریافت پول، پرداخت پول، انتقال پول و … به صورت آسان بهکار گرفته میشود. کارت بانکی با نام کارت عابر بانک شناخته میشود که انواعی دارد. انواع کارت عابر بانک شامل کارت اعتباری، کارت بدهی و کارت پیشپرداخت است که در ادامه به صورت مفصل معرفی و بررسی میشوند. استفاده از کارت عابر بانک از هر نوعی مزیتهایی را به همراه دارد.
کارت به کارت از طریق عابر بانک
استفاده از دستگاه عابر بانک قدیمیترین روش برای انجام تمام عملیات بانکی بدون مراجعه به بانک شامل برداشت پول، انتقال وجه، استعلام و پرداخت قبوض و … است که هنوز طرفداران خود را دارد؛ بنابراین، آموزش نحوه کارت به کارت با عابر بانک نیاز است. نحوه کارت به کارت از طریق عابر بانک ساده است؛ کافیست، کارت عابر بانک فیزیکی خود را وارد شیار دستگاه کنید. در ادامه، شما باید رمز اول کارت عابر بانک خود را وارد کنید؛ سپس، شماره کارت مقصد را بزنید. در نهایت، مبلغ مورد نظر خود را برای انتقال وارد کنید و تایید بزنید. شما میتوانید رسید فیزیکی یا الکترونیکی انتقال وجه را دریافت کنید.
در ضمن، فرقی نمیکند که از عابر بانک کدام بانک استفاده میکنید؛ مثلاً، فرایند آموزش کارت به کارت از طریق عابر بانک ملی با عابر بانک صادرات تفاوت ندارد.