سهامداران منتظر واریزی بزرگ باشند | سود سهام عدالت در مرداد واریز می‌شود؟

اگرچه مهلت ۸ ماهه برای پرداخت سود سهام عدالت بر اساس قانون تجارت به پایان رسیده است، اما ۴ شرکت هنوز سود خود را پرداخت نکرده‌اند.


سهام عدالت

رای اولین بار در تاریخ، دولت سیزدهم رکورد واریز سه مرحله‌ای سود به حساب سهامداران عدالت را برجای گذاشت. در حالی که مرحله دوم سود سهام عدالت در اسفندماه به حساب سهامداران واریز شده بود، براساس اعلام رییس سازمان بورس، مقرر شد که سود مرحله سوم در فروردین ۱۴۰۳ واریز شود.

در آذرماه ۱۴۰۲ اعلام شده بود که سود سهام عدالت طی دو مرحله واریز می‌شود، اما بدعهدی چند شرکت بورسی باعث شد تا پرداخت سود سه مرحله‌ای شود. رییس سازمان بورس با وعده پرداخت سود مرحله سوم در فرودین ۱۴۰۳ عنوان کرد که «متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.»

طبق اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده بودند و همین موضوع باعث خلف وعده سازمان بورس در واریز مرحله سوم سود به حساب سهامداران شده بود.

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ وزیر اقتصاد در واکنش به خلف وعده شرکت‌ها در رابطه با عدم واریز سود به حساب سازمان بورس گفت:« سازمان بورس علیه آن دسته از شرکت‌ها که به تعهدات خود عمل نکردند اقدام حقوقی خواهد کرد. زیرا موضوع سهام عدالت احقاق حق سهامداران خرد است. امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم این مساله به نتیجه برسد.»

روز اول خرداد وزیر اقتصاد بازهم روی واریز مرحله سوم سود سهام عدالت تاکید کرد و گفت« تاپایان خرداد۱۴۰۳ مرحله سوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران واریز خواهد شد.»

درحالی که خلف وعده دولت در پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت وارد ماه پنجم شده که هفته گذشته خبری مبنی بر عدم واریز سود از طرف ۴شرکت منتشر شد.

واریز مرحله سوم سود سهام عدالت

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده« با وجود رایزنی‌ها و مکاتبات مکرر و اتمام مهلت قانونی هشت ماهه شرکت‌ها برای پرداخت سود سهام خود بر اساس قانون تجارت، همچنان چهار شرکت‌ سود سهام عدالتشان را به حساب‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز نکرده‌اند.»

بر اساس این اطلاعیه،«گروه مپنا، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت پالایش نفت بندرعباس» تاکنون وجوه مرحله سوم خود را به حساب‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز نکرده‌اند.

پیش از این نیز شرکت «فجر انرژی خلیج فارس» از افزایش سرمایه خود از محل سود سهام عدالت خبر داده بود اما تاکنون مسئولان این شرکت میزان دقیق افزایش سرمایه خود را به شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام نکرده‌اند.

در این اطلاعیه آمده است«با توجه به شرایط فوق، هم اکنون امکان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مسیر نیست اما سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در حال رایزنی و مذاکرات لازم برای دریافت سود از شرکت‌های فوق هستند تا بتوانند مجوزهای لازم را از شورای عالی بورس و اوراق بهادار برای واریز مرحله پایانی سود سهام عدالت اخذ کنند.»

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

بر اساس این گزارش، تمامی خدمات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق سامانه «میراث» در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب به صورت رایگان است و نیازی به پرداخت هیچ‌گونه وجهی نیست.

بر اساس این گزارش، وراث متوفیان سهام عدالت بعد از مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» و مشخص شدن زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث می‌بایست به یکی از بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» یا کارگزاری‌های منتخب « مراجعه کنند.

افزون بر این، یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شوند و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده می‌توانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانک‌های منتخب مراجعه کنند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید