احمدرضا فراست معاون اقتصادی مپنا امروز در نشست خبری گفت: با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل و بقیه اعضا، تأمین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت صورت میگیرد.
وی افزود: پرداخت بدهی ۵۰۰ میلیارد ریالی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانکها به مبلغ یک هزار میلیارد ریال از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شد و مابقی آن تا پایان سال تسویه میشود که مبلغ آن ۴ هزار میلیارد ریال است.
بنابر گفته مسئولان شرکت مپنا، بنا بود حدود ۵۰۰ میلیارد ریال از بدهی این شرکت تا دوشنبه واریز شود، اما پیگیریها حاکی از آن است که تا ۲۲ آبان همچنان سودی از سمت این شرکت برای سپردهگذاری مرکزی واریز نشده است.
کلاف پیچیده واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها که پس از گذشت چندین ماه از آخرین وعدهها همچنان خبری از گشایش در آن نیست!
واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها که مرحله نخست آن آذرماه ماه و مرحله دوم آن اسفندماه عملیاتی شد، اما به سبب بدعهدی برخی از شرکتها واریز مرحله سوم و تسویه آن تاکنون محقق نشده است.
۲۴.۵ هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است
سودی که ولیالله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: در مجموع برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.
اما معطلی واریز سود مرحله سوم عدالت به سبب بدهی حدود ۵۰۰ میلیارد تومانی شرکت مپناست که در همین راستا هم این شرکت اعلام کرده بود: طی مکاتبات متعدد با مبادی ذیربط آمادگی خود را برای تسویه بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی سود سهام عدالت از محل مطالبات، سهام و یا داراییهای غیرنقدی اعلام نموده است، با این حال تاکنون پاسخ مثبتی دریافت نشده است و چهارشنبه چهارم مهر ماه نیز مذاکره با دبیر کارگروه عدالت پیشنهادی بر اساس مصوبه هیأت مدیره مپنا اعلام و مقرر شد در صورت تایید، مپنا طی اقساط منطقی بر اساس وصول مطالبات از کارفرمایان دولتی، مبلغ بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی خود را تسویه نماید.
باشگاه خبرنگاران جوان هم به شکل متعدد واریز سود سهام عدالت را از بخشهای مختلف پیگیری کرد تا این که در آخرین وعدهها یعنی ۱۷ آبانماه احمد رضا فراست، معاون مالی و اقتصادی گروه مپنا به خبرنگار حوزه انرژی ما گفت: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده اقدام به تأمین مالی از طریق بانک کردیم و هفته آینده یعنی حداکثر تا روز دوشنبه مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال از بدهی ما به سهام عدالت تسویه میشود و طبق برنامهریزیهای انجام شده از سایر روشهای تامین مالی به امید خدا در اولین فرصت باقی مانده بدهی خود را در قالب افزایش سرمایه و موضوعات دیگر اجرایی میکنیم و بدهی سود سهام عدالت را تسویه کامل خواهیم کرد.
بر اساس وعده داده شده خبرنگار اقتصادی حوزه انرژی باشگاه خبرنگاران جوان موضوع واریز قسط سود سهام عدالت را از شرکت مپنا پیگیری کرد که به نتیجه نرسید به همین سبب به سراغ شرکت سپردهگذاری مرکزی رفتیم و به ما اعلام شد تا روز گذشته یعنی ۲۲ آبانماه واریز سودی از سمت شرکت مپنا عملیاتی نشده است.
واریز سود سهام عدالت منتظر تصمیم شورای عالی بورس
واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها که حالا ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن وصول شده و معطل تنها ۵۰۰ میلیارد تومان است سودی که میشود آن را تقسیم کرد تا سهامداران بیش از این منتظر نمانند. در همین راستا هم ولیالله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در خصوص واریز سود سهام عدالت باید شورای عالی بورس تصمیم گیری کند.
حالا باید منتظر ماند و دید بناست تا چه زمانی چشم انتظاری سهامداران عدالت تداوم داشته باشد؟ سودی که باید خیلی زودتر از اینها واریز میشود.
مزایای انتقال الکترونیکی سهام متوفیان
وراث سهام عدالت برای دریافت سود، در گام نخست باید سجامی شوند زیرا در مرحله بعدی پرداخت سود سهام عدالت، سودهای سال گذشته متوفیان تنها به وراثی که مراحل ثبت نام در سایت سجام را انجام داده باشند، پرداخت خواهد شد.
در مرحله بعدی پرداخت سود سهام عدالت، سودهای سال گذشته متوفیان تنها به وراثی که مراحل ثبت نام در سایت سجام را انجام داده باشند، پرداخت خواهد شد.
وراث سهام عدالت برای دریافت سود، در گام نخست باید سجامی شوند زیرا در مرحله بعدی پرداخت سود سهام عدالت، سودهای سال گذشته متوفیان تنها به وراثی که مراحل ثبت نام در سایت سجام را انجام داده باشند، پرداخت خواهد شد.
چگونه در سجام ثبت نام کنیم؟
برای ثبت نام در سجام ابتدا باید به سایت Sejam.ir مراجعه و مراحل ثبت نام را طی کرد. پس از ثبت نام و با دریافت کد رهگیری، فرد باید نسبت به احراز هویت به صورت غیر حضوری یا حضوری اقدام کند.
نحوه ثبت درخواست انتقال سهام عدالت متوفیان
برای ثبت درخواست انتقال سهام عدالت متوفیان دو مسیر باید طی شود؛
۱- یکی از وراث سجامی شده باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir وارد شود و در گام بعدی با ورود به بخش -امور سهام عدالت متوفی- و با وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد متوفی در بخش -استعلام نوبت تشکیل «پرونده نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده- و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کند
۲- یکی از وراث سجامی، شده مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده را به دفاتر کارگزاری یا شعب بانکهای مورد تأیید شرکت سپرده گذاری مرکزی که لیست آن در سایت csdiran.ir قابل دسترسی است، ارائه دهد.
گفتنی است، فرایند ثبت نام در سامانه میراث به صورت کاملاً رایگان انجام میشود. هم اکنون بیش از ۶۰۰۰ شعبه منتخب بانکهای ملی، ملت پارسیان و تجارت و شرکتهای کارگزاری منتخب آماده ثبت نام از وراث متوفیان سهام عدالت در این سامانه هستند.
لازم به تاکید است که در حال حاضر تنها سهام عدالت متوفیان قبل از تیر ماه ۱۳۹۹ قابل انتقال است.