سهام عدالتی ها منتظر واریزی بزرگ باشند | زمان واریز سود سهام عدالت مشخص شد؟

اخبار مهم از واریز سود سهام عدالت دور جدید را در ادامه بخوانید.


سهام عدالت

مدیر سامانه‌های اطلاعاتی سمات با اشاره به بدعهدی ۴ شرکت در واریز سود سهام عدالت گفت: کل عددی که باید واریز شود ۵۵۰۰ میلیارد تومان است و حتما سازمان بورس تنبیهاتی برای این شرکت ها در نظر می گیرد.

مدیر سامانه‌های اطلاعاتی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) بیان کرد: کل عددی که باید واریز شود ۵ ونیم همت است که واریز نشده است

وی افزود: شرکت ها هشت ماه وقت قانونی برای واریز سود دارند که شرکت سپرده گذاری نیز منتظر بود که این پول را دریافت کند و به حساب مردم واریز کند ولی متاسفانه این شرکت ها پولی واریز نکردند و در این زمینه تخلف کردند. حتما سازمان بورس بر این اساس تنبیهاتی برای این شرکت ها در نظر می گیرد.

حسنلو یادآورشد: باید چهار شرکت اصلی تاریخی را اعلام کنند که این پول را واریز می کنند. در غیر از این صورت ما نمی توانیم تاریخی برای پرداخت سود اعلام کنیم.

در حال حاضر نمادهای معاملات شرکتهای سرمایه‌گذاری سهام عدالت استانی در بورس بسته است و سهامداران و دارندگان این نمادها خواهان تعیین تکلیف معاملات سهام خود هستند.

بر اساس قاعده بورس باید در هر شرکت سهام عام،‌سهامدار عمده مشخص شود تا بتواند با ملاکهای حرفه‌ای بتواند مدیریت حرفه‌ای در شرکت اعمال کند.

در این زمینه رئیس اتاق تعاون ایران معتقد است،‌شرکتهای تعاونی سهام عدالت هر شهرستان باید مجمع عمومی برگزار و اعضای هیات مدیره خود را انتخاب کنند و نماینده‌ای در شرکت سرمایه‌گذاری استانی معرفی کند و در کانون شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی بتوانند با تشکیل کنسرسیومی از شرکتهای تعاونی شهرستانی،‌ یک سهمیه هیات مدیره را به دست آورند و به اعمال مدیریت حرفه‌ای بپردازند.

از طرفی شرکتهای استانی سهام عدالت به عنوان سهامدار عمده در شرکتهای سرمایه‌پذیر مانند پالایشگاه تهران ، ملی مس،‌فولاد مبارکه،‌مپنا،‌ ایران خودرو و مخابرات هستند که در هنگام برگزاری مجمع عمومی این شرکتها باید نماینده سرمایه‌گذار یاستانی در این مجامع حضور داشته باشند.

اکنون به گفته محمد خزایی کوهپر عضو کانون سرمایه شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی خواستار آزاد سازی قابلیت معاملات سهام عدالت است.

طبق قاعده «الناس مسلطون علی اموالهم» یا قاعده سلطنت، باید مردم بر اموال خود سلطه داشته باشند و نمی‌توان این حق را به بهانه‌های مختلف از مردم (دارندگان سهام عدالت) گرفت.

محمود حسنلو گفت: چهار شرکت هنوز مبلغ واریزی که متعهد بودند را واریز نکردند و ما نیز نتوانستیم مرحله سوم را به حساب سهامداران سهام عدالت واریز کنیم. که در این زمینه پیگیری های لازم را انجام داده ایم.

وی تصریح کرد: سودی که از آن سخن می گوییم سود مرتبط به سال ۱۴۰۱ است که باید در سال ۱۴۰۲ پرداخت می شد و بیش از ۸۰ درصد نیز وصول شده است.

وی افزود: حدود ۱۰ درصد از کل مبلغ کل سود سهام عدالت برای واریز باقی مانده است که هر زمانی که این مبلغ واریز شود تقدیم مردم می شود.

مبلغ جدید سود سهام عدالت

حسنلو یادآورشد: در پایان اسفند ماه این عدد واریزی به حساب سهامداران واریز شده است که مابقی را نیز در آینده به حساب مردم وارد می شود. سود مرحله اول و دوم به حساب مردم واریز شده است و ده درصد از مرحله سوم باقی ماند.

وی گفت: کل عملکرد سال ۱۴۰۱ شامل بیش از ۸۳ درصد است در قالب مرحله یک و دوم واریز شده است. از مبلغ نیز کل ده درصد باقی مانده است و مابقی به عنوان افزایش سرمایه در نظر گرفته است.

مدیر سامانه‌های اطلاعاتی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) بیان کرد: کل عددی که باید واریز شود ۵ ونیم همت است که واریز نشده است.

وی افزود: شرکت ها هشت ماه وقت قانونی برای واریز سود دارند که شرکت سپرده گذاری نیز منتظر بود که این پول را دریافت کند و به حساب مردم واریز کند ولی متاسفانه این شرکت ها پولی واریز نکردند و در این زمینه تخلف کردند. حتما سازمان بورس بر این اساس تنبیهاتی برای این شرکت ها در نظر می گیرد.

حسنلو یادآورشد: باید چهار شرکت اصلی تاریخی را اعلام کنند که این پول را واریز می کنند. در غیر از این صورت ما نمی توانیم تاریخی برای پرداخت سود اعلام کنیم.

وام سهام عدالت

عسکری توکلی؛ رئیس هیئت مدیره شرکت سهام عدالت کشور، در نشست خبری با اصحاب رسانه آمل با اشاره به توزیع سود سهام عدالت در سال جاری در دو مرحله گفت: این دو مرحله مانند سنوات گذشته در پایان آذر و پایان اسفند سال جاری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه طلب مردم نسبت به مابقی مابه‌التفاوت سود اسفند سال گذشته در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، افزود: این سود طبق قرار با شرکت سپرده‌گذاری باید تا پایان خرداد انجام شود، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت سهام عدالت کشور ابراز کرد: پرداخت نشدن این سود به تأخیر پرداخت دو شرکت برمی‌گردد که با توجه به عدم پرداخت آن در خرداد پیگیری‌های لازم از سوی سهام عدالت در دستور کار است تا در تیر ماه انجام شود.

توکلی بیشترین دستاورد سهام عدالت را به دولت سیزدهم مربوط دانست و گفت: در این دولت از میزان یک میلیون و 200 هزار تومان تا دو میلیون و 500 تومان سود برای هر فرد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد داشتیم.

وی با اشاره به ارائه تسهیلات با سودهای کم‌بهره به سهامداران شرکت سهام عدالت خاطرنشان کرد: این طرح در راستای آزادسازی سهام از سوی مقام معظم رهبری برای ماندگاری مردم در شرکت‌های سهام‌پذیر به دولت و مدیران سهام عدالت تکلیف می‌کند تا شرایطی برای تسهیلات‌دهی به مردم بیندیشند.

رئیس هیئت مدیره شرکت‌های تعاونی سهام عدالت کشور با اعلام اینکه طی این منویات جلسات مکرری از سوی کانون و اتحادیه شرکت‌های تعاونی سهام عدالت با مدیران دو بانک عامل انجام شود، افزود: با تصویب این طرح مقرر شد به هر یک از سهامداران در مرحله اول از 30 تا یک صد میلیون تومان تسهیلات ارائه شود.

توکلی ادامه داد: شرایط مردم برای دریافت این تسهیلات سهامدار بودن آن فرد، عدم آزاد بودن سهام فرد و عضویت در شرکت سرمایه‌پذیر است که توافقات اولیه انجام شده است و منتظر پایان انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم تا مرحله عملیاتی آن آغاز شود که در مرحله نخست به خانواده‌ها پرداخت می‌شود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید