کمیته امداد امام خمینی (ره)، حبیباله آسوده روز شنبه با اشاره به اینکه امروز همه ما یک هدف مشترک داریم و آن کمک به نیازمندان است، اظهار داشت: کمکهای مراکز نیکوکاری در سرفصلهای درمانی، مسکن، کمک به تامین جهیزیه و معیشت نیازمندان است.
وی با بیان اینکه بیش از ۸ هزار مرکز نیکوکاری در سطح کشور فعال است، اضافه کرد: فعالیت مراکز نیکوکاری و موسسات خیریه موجب برآورده شدن نیازهای مردم در محل سکونت میشود و این از اعمال فرآیندهای پیچیده اداری جلوگیری میکند.
سال گذشته مراکز نیکوکاری ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کمک مردمی جذب شده را به خانوادههای نیازمند ارائه کردند.
مراکز نیکوکاری سراسر کشور در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۳۱ میلیارد تومان صدقه را جمعآوری و در اختیار مددجویان قرار داده و همچنین در طرح اکرام ایتام و محسنین نیز مراکز نیکوکاری ۶۱۹ میلیارد تومان به ایتام و محسنین تحت حمایت کمک کردند.
همچنین در سال مذکور هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان زکات نیز توسط مراکز نیکوکاری جمعآوری به نیازمندان پرداخت شد و مراکز نیکوکاری ۹ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان نیز کمکهای مبتنی بر نیاز را جذب و به محرومان ارائه کردند.
کمیته امداد امام خمینی (ره) همواره بر راهبرد حمایتی در توانمندسازی اقتصادی جامعه هدف این نهاد تاکید دارد و در پایان سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان خودکفا و مددجویان با حمایت کمیته امداد توانمند شده و صاحب شغل و درآمد پایدار شدند.
دغدغه کمیته امداد توانمندسازی مددجویان با حفظ کرامت انسانی است و برنامه ریزی خوبی در این مسیر انجام شده است و علاوه بر اشتغال مولفههای دیگری هم برای توانمندسازی مددجویان مد نظراست، در حوزه فرهنگی و حمایت تحصیلی نیز اقدامات خوبی که دنبال میشود همچنین در بیمه اجتماعی، حوزه درمان، حمایت از سالمندان و بیماران صعب علاج خدمات قابل قبولی به مددجویان کمیته امداد ارائه شده و میشود.
براساس بودجه جدید افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیتهامداد در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است.
براساس آنچه که دولت چهاردهم در قالب بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به مجلس تقدیم کرده است، افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است.
مسعود پزشکیان؛ رئیس جمهور، در این هفته بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را به مجلس تقدیم کرد. این لایحه شامل افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور است. این لایحه، دومین بودجهای است که در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه تدوین شده است.
بر اساس این لایحه، دولت برای سال آینده، میزان مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی را با هدف حمایت از اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر ۲۰ درصد افزایش داده است. بودجه عمومی کشور در این لایحه به ۶۴۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد و در بخش منابع و مصارف، کل بودجه کشور بالغ بر ۱۱۸ میلیون و ۹۶۶ هزار میلیارد ریال است.
اقلام مهم هزینهای شامل یارانه نقدی و مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، حدود ۴۰۵۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است. این تخصیص با هدف اجرایی کردن احکام برنامه هفتم توسعه و تقویت برنامههای حمایتی از گروههای آسیبپذیر در کشور انجام میپذیرد.
در این لایحه، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف شده است تا پرداخت مستقیم یارانه نقدی و مستمری به حساب نهایی مددجویان را بر عهده بگیرد.
میزان مستمری مددجویان کمیته امداد
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد از افزایش ۳۰ درصدی مستمری خانوادههای تحت حمایت در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
حسین خدرویسی معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی مستمری خانوادههای تحت حمایت در سال ۱۴۰۳ گفت: بر این اساس مستمری مددجویان برای خانوادههای تکنفره امسال به یک میلیون تومان رسیده است.
وی افزود: همچنین مستمری خانوادههای دونفره در سال جاری به یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسیده است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اظهار کرد: خانوادههای سهنفره امسال ۲ میلیون تومان و خانوادههای چهارنفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان دریافت میکنند.
خدرویسی خاطرنشان کرد: برای خانوادههای پنجنفره نیز سه میلیون و ۱۵۰ هزار تومان به عنوان مستمری ماهانه پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: نخستین مستمری مددجویان در سال ۱۴۰۳ بیستم فروردینماه همراه با افزایش ۳۰ درصدی پرداخت شد.