همسانسازی حقوق بازنشستگان یک موضوع مهم و پیچیده در ایران است.همسانسازی حقوق بازنشستگان به معنای برابر کردن درآمدهای بازنشستگان با توجه به شرایط فعلی جامعه است. در گذشته، سیستم بازنشستگی در ایران بر پایه نظام وظیفه بود، به این معنی که حقوق بازنشستگان به مبنای حقوق آخرین شغلی که انجام داده بودند، تعیین میشد.همسان سازی حقوق بازنشستگان باعث ایجاد عدالت نامتوازن در نحوه پرداخت حقوق بازنشستگان شده بود.اما در سالهای اخیر، تلاشهایی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در ایران انجام شده است. برخی از این تلاشها شامل تغییر قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی، اصلاح سیستم بازنشستگی و تعیین استانداردهای جدید در پرداخت حقوق بازنشستگان است.با این حال، همسانسازی حقوق بازنشستگان همچنان یک چالش بزرگ در ایران است.
رئیسجمهور در خصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان دستور قاطع صادر کند
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی زنجانی حسنلویی طی تذکر شفاهی در جلسه علنی روز (دوشنبه ۲۳ مرداد) مجلس شورای اسلامی گفت: آقای رئیس جمهور لطفاً در خصوص اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان دستور قاطع صادر کنید.
وی خطاب به رئیس جمهور ادامه داد: دریاچه ارومیه خشک شد، اقدام قاطع و اجرای طرحهای جایگزین به مانند ابیاری تحت فشار در این بخش لازم است.
زنجانی حسنلویی در تذکری به وزیر آموزش و پرورش گفت: وزیر آموزش سراغ جذب نیروهای بیرون نباشد و باید به فکر جذب نیروهای با تجربه پیش دبستانی، نهضتی ها و قرآنی ها باشد چراکه باید به موضوع عفاف و حجاب در جامعه توجه داشت.
وی بیان کرد: رئیس جمهور در خصوص معرفی وزیر ورزش و جوانان به مجلس دقت کنید. در زمان وزیر قبلی مدیران ناکارآمد ، احساسی و بی تجربه در استان ها انتصاب پیدا کردند که نیاز به غربالگری دارند
نماینده تفرش در مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان شد.
به گزارش ایسنا، ولی الله بیاتی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از تکمیل پروژه آبرسانی به تفرش در تذکری گفت: باید معیشت بازنشستگان و همسان سازی حقوق ها در دستور کار باشد؛ انتظار می رود لایحه مرتبط با همسان سازی حقوق ها اجرایی شود.
وی با اشاره به قیمت گوشت سفید اظهار کرد: دولت ارز موردنیاز برای تامین نهاده های دامی را فراهم کند؛ تولیدکنندگان به ارز نیاز دارند.
به گفتهی نمایندگان مجلس، همسانسازی حقوق بازنشستگان روی میز کمیسیون تلفیق قرار دارد اما آیا این امر محقق میشود؟
لایحهی دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان دو سال در مجلس در انتظار تصویب بود و در نهایت از دور خارج شد. بعد از دو سال انتظار، حالا دوباره نمایندگان مجلس میگویند همسانسازی روی میز کمیسیون تلفیق مجلس قرار دارد.
علی رضائی (نماینده مجلس) با بیان اینکه اعضای کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه درصدد تصویب قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان در برنامه پنج ساله هستند، گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگان با توجه به میزان تورم و سختی حاکم بر زندگی این قشر از جامعه یکی از اولویتهای اساسی نمایندگان به شمار میآید البته باید راهکارهای نیز جهت تامین اعتبار این مهم ارائه شود.
اما مساله مهم، همان «راهکارهای تامین اعتبار» است؛ مروتی بازنشستهی کارگری با بیان اینکه برای قرار گرفتن همسانسازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم بایستی محل اعتبارات آن دقیق دیده شود؛ گفت: دولت بدهی خود به تامین اجتماعی را نمیپردازد، چطور قرار است یک همسانسازی جدید اجرا شود و کارگران بازنشسته هم سهمی در آن داشته باشند؟
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعهی کارگری) با بیان اینکه اصولاً «همسانسازی» ربطی به مناسبات کاری کارگران ندارد و فقط در ادبیات استخدامهای دولتی معنادار است؛ میگوید: چطور قرار است اعتبار به سازمان بدهند؛ چطور قرار است همسانسازی در طول برنامه هفتم اجرایی شود؛ آیا اعتباری تعریف شده است؟
به گفتهی وی، به نظر میرسد، همسانسازی اخیر بیشتر شعار انتخاباتیست تا واقعیت اجرایی؛ چراکه در همان متناسبسازی حقوق بازنشستگان کارگری ایرادات و اشکالات بسیار وجود داشت.