آلبالو پلو به دلیل استفاده از آلبالو در آن به عنوان یک غذای فصلی شناخته می شود.این پلوی خوشمزه یکی از غذاهای معروف ایران است که نمی توان به شهر خاصی نسبتش داد.آلبالو پلو در کنار برخی از غذاهای سنتی ایرانی مانند زرشک پلو، عدس پلو، مرصع پلو ،بسیار شیک و مجلسی هستند.
مواد لازم برای آلبالو پلو
آلبالو بدون هسته :۵۰۰ گرم
برنج :۱ کیلو
گوشت چرخکرده :۵۰۰ گرم
شکر :۵۰۰ گرم
پیاز متوسط :۲ عدد
روغن مایع :۱/۲ پیمانه
کره :۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده :۱قاشق سوپ خوری
نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
طرز تهیه آلبالو پلو
مرحل اول:
برای درست کردن یک آلبالو پلو مجلسی ابتدا باید آلبالوها را از هسته جدا کنیم و با شکر مخلوط کنیم و در داخل یخچال به مدت ۶ الی ۷ ساعت قرار میدهیم تا شکر در آلبالو حل شود و آب بندازد.
مرحله دوم:
سپس آلبالو ها را در یک ظرف لعابی روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش آید و به مدت نیم ساعت روی حرارت بجوشد. دقت کنید رنگ آلبالو ها تیره نشود.وقتی کمی آلبالو ها پخته شد از داخل صافی رد میکنیم و از شربتش جدا میکنیم و وقتی آلبالو ها را جدا کردیم اجازه میدهیم شربتش ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت کم بجوشد تا قوام پیدا کند.
مرحله سوم:
یک عدد پیاز را با رنده درشت رنده میکنیم و به همراه روغن و کره بر روی حرارت تفت میدهیم.کمی که تفت خورد فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه می کنیم باید دقت کنید که رنگ پیاز تیره نشود.
مرحله چهارم:
بعد از تفت دادن پیاز آلبالوها را اضافه می کنیم و کمی تفت میدهیم اگر آلبالو ها را زیاد تفت دهید.ممکن است سفت شود.
مرحله پنجم:
برنج را هم که از چند ساعت قبل خیس کردیم آبکش میکنیم. دقت کنید که برنجتان را دانه تر بردارید.
مرحله ششم:
ته قابلمه ای که برای آلبالو پلو مناسب است را با کمی روغن چرب میکنیم و با هر ته دیگی که دوست دارید بچینید. سپس روی ته دیگ ها را با چند کفگیر برنج می پوشانیم.
کمی از آلبالوها را روی برنج میریزیم و این مرحله را تا انتها در چند لایه انجام می دهیم و در مرحله آخر برنج را میکشیم.
اگر دوست داشتید میتوانید از زیره پلویی هم لابه لای پلو بریزید.
مرحله نهایی آماده کردن آلبالو پلو:
برنج را بر روی ملایم حرارت قرار میدهیم و می گذاریم تا به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه دم بکشد. ودر ۱۰ دقیقه آخر پخت برنج مقداری از شربت آلبالو را به همراه کره روی برنج میریزیم.
در فاصله دم کشیدن برنج گوشت چرخ کرده را آماده میکنیم
ابتدا یک عدد پیاز را که با دنده ریز رنده کردیم و آب آن را میگیریم و به همراه نمک ، فلفل و زردچوبه با گوشت مخلوط میکنیم و خوب ورز میدهیم.
وقتی گوشت ها حالت چسبندگی پیدا کرد می توانید داخل دست گرد یا به اصطلاح قلقلی کنید و در روغن داغ قرار دهند و در قابلمه را ببندید و با حرارت پایین اجازه دهید قلقلی ها بپزند و سرخ شوند.
در پایان پخت هم می توانید کمی زعفران روی گوشت ها بریزید تا خوشرنگتر شوند. بعد از دم کشیدن پلو میتوانید با کمی زعفران آن را زعفرانی کنید و گوشت قلقلی ها را در کنارش بچینید.
نکات تکمیلی در مورد آلبالو پلو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲ ساعت و و ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
آلبالو پلو را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .