طرز تهیه زرشک پلو یکی از خورشت های لذیذ و خوشمزه ای است که در این بخش از آشپزخانه نمناک قصد داریم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی آن را آموزش دهیم.
همانطور که میدانید زرشک پلو مجلسی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانیان است که اکثرا در مراسمات خاص و مهم خود مثل مراسم عروسی یا مراسم ختم از آن استفاده می کنند. برای آنکه با طرز تهیه چلو مرغاین غذای خوشمزه به روش کامل و ساده آشنا شوید در این مطلب از آشپزخانه نمناک ما را همراهی کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مواد لازم میزان لازم
برنج ۴ پیمانه
مرغ ۴ تیکه
پیاز خرد شده نگینی ۱ عدد
زرد چوبه ۱ قاشق مربا خوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ ۴ قاشق غذا خوری
آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
گلاب ۱ قاشق غذا خوری
زرشک ۱ پیمانه
شکر ۲تا۳ قاشق غذا خوری
خلال پسته ۱۰۰ گرم
کره ۵۰ گرم
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه
مرحله اول :
برای تهیه زرشک پلو با مرغ ساده ابتدا با مرغ شسته خوب و تمیز کنید سپس با کمک چاقو سه برش ظریف روی مرغ ایجاد کنید.
مرحله دوم :
یک عدد پیاز بزرگ را شسته و به صورت نگینی ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید و با مقدار روغن تفت دهید.
مرحله سوم :
ادویه که شامل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه می شود را به پیاز اضافه کنید.
مرحله چهارم :
مرغ را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و مزه بگیرند.
مرحله پنجم :
پس از مزه دار شدن مرغ حدود ۴ لیوان آب را به مرغ اضافه کنید توجه داشته باشید که سطح روی مرغ با آب پر نشود.البته این امر بستگی به ذائقه خودتان دارد و غلظت سس آن بر حسب سلیقه خودتان می تواند آبکی یا غلیظ باشد.
مرحله ششم:
هنگامی که مرغ حدود ۲۰ دقیقه تفت خورد کمی از مراحل پخت آن انجام شده است آب را به مرغ اضافه کنید و بگذارید تا بپزد و حدود نصف آب بخار شود.
مرحله هفتم :
پس از اینکه از پخت مرغ اطمینان حاصل کردید در یک تابه ای مناسب یک قاشق غذا خوری روغن بریزید سپس رب گوجه فرنگی را نیز داخل تابه بریزید و تفت دهید تا رب حالت خامی خود را از دست بدهد.
مرحله هشتم :
تا رنگ باز کرده و بوی خامی آن رفع شود پس از آنکه رب و روغن را تفت دادیم لیمو،گلاب و یک قاشق از ۴ قاشق زعفرانی که تهیه کرده ایم را به آن اضافه می کنیم.
مرحله نهم :
پس از تفت خوردن این مواد با هم سس را به مرغ پخته شده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خورد مرغ برود.
مرحله دهم :
از این مرحله به بعد حرارت گاز باید کاملا ملایم بوده و بدون هم زدن اجازه می دهیم مواد ۱۰ دقیقه غلیظ و جا افتاده شود.
مرحله یازدهم :
مدت زمانی که مرغ در حال جا افتادن است، ۱ قاشق کره و ۱ قاشق روغن مایع را داخل یک تابه مناسب بریزید این کار برای براقیت برنج می باشد.
مرحله دوازدهم :
زرشک های پاک شده ، شکر و ۱ قاشق غذاخوری زعفران و ۱ قاشق غذاخوری گلاب را که از قبل آماده کرده اید را داخل تابه ای که روغن و کره را ریخته اید بریزید و تفت دهید.
مرحله سیزدهم :
در ادامه پخت زرشک پلو با مرغ یک کفگیر برنج را که زعفرانی کرده اید را به زرشکی که تفت داده شده است اضافه کنید و هم بزنید تا برنج رنگ بگیرد. سپس خلال پسته را به برنج زعفرانی اضافه کنید.
مرحله چهاردهم :
و در نهایت این مواد را پس از مخلوط شدن روی برنج دم کرده ریخته و مرغ و سسی که از قبل در حرارت ملایم پخته شده است را با آن سرو می کنیم.
خوشرنگ ماندن زرشک در غذا
برای آنکه رنگ خوش زرشک باقی بماند و خیلی عالی و براق باشد و به غذا رنگ پس ندهد باید به محض اینکه دانه های شکر حل شد حرارت گاز را خاموش کنید و همچنین دقت داشته باشید خلال پسته را نیز روی حرارت به آن اضافه نکنید چرا که رنگ پسته با خوردن حرارت به کل تغییر کرده و رنگ اصلی خود را از دست می دهد.
قابل ذکر است وقتی زعفران را جداگانه به موادمان اضافه می کنیم و نمی گذاریم زرشک آب و رنگ پس بدهد هر کدام از مواد در جای خود رنگ خاص و زیبایی به خود می گیرند.