اگر قصد دارید این خوراکی لذیذ را در خانهی خود تهیه کنید بهتر است با ما همراه باشید و تعدادی از سادهترین دستورالعملهای مربوط به طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت و سایر ترکیبات را مطالعه کنید.
شیرینی موچی چیست؟
موچی نوعی شیرینی نرم و کشدار است که برای پخت آن از نوعی آرد برنج مخصوص به نام موچی کومه استفاده میکنند. موچی کومه در اصل نام نوعی برنج است که کوبیده و سپس پخته میشود تا در نهایت خمیر موردنظر از آن به دست آید.
با وجود اینکه اصالت و تاریخچهی دقیق این شیرینی مشخص نیست؛ بیشتر مردم بر این باور هستند که در ابتدا کشور چین این شیرینی را تهیه کرد و بعد از آن ژاپنیها به آن تنوع دادند به همین جهت در حال حاضر مبدا آن را عمدتاً کشور ژاپن میدانند.
موچی در زمانهای گذشته به عنوان نوعی شیرینی مقدس و خوشیمن صرفاً به دربار و طبقه مرفه جامعه تعلق داشت و برای پیشکش به خدایان در مراسم دینی شینتو استفاده میشد. جالب است بدانید که این شیرینی به سبب ابعاد کوچک و جمعوجوری که دارد و انرژی و کالری بالایی که به بدن منتقل میکند در بین سامورایی هم محبوبیت بالایی داشته است و آنها همیشه تعدادی موچی همراه خود داشتند.
طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت
ترکیبات اولیه |
مقادیر موردنیاز |
آرد برنج یا آرد مخصوص موچی |
۱۰ قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت |
۵۰ گرم |
پودر قند |
۵ قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه |
۱۰۰ گرم |
رنگ خوراکی |
چند قطره |
آب |
۱ لیوان |
برای تهیهی موچی ساده با نشاسته ذرت به ترکیبات اولیه زیر نیاز دارید:بعد از آن ترکیب ذکرشده را به یک ظرف منتقل و آب را کمکم و به آرامی به آن اضافه کنید.
در این مرحله نوبت به اضافه کردن رنگ خوراکی دلخواه میرسد.
حال باید حرارت را روشن کنید و ترکیب فوق را آنقدر هم بزنید تا به حالت خمیری برسد.
در مرحلهی پنجم باید به سراغ نشاسته ذرت بروید و مقداری از آن را به ترکیب درون تابه اضافه کنید تا زمانی که خمیر حالت نرم پیدا کند.
حال میتوانید خمیر را به شکل دایرههای کوچک در بیاورید و در صورت تمایل آن را به صورت مغزدار درست کنید.
در آخرین مرحله باید خامه را به توپکهای خود اضافه و تا زمان بستن موچی صبر کنید.
طرز تهیه موچی شکلاتی
مواد اولیه |
مقادیر موردنیاز |
آب |
۱ لیوان |
شکر |
۵۰۰ گرم |
نشاسته ذرت |
نصف پیمانه |
آرد برنج |
۲۰۰ گرم |
میوه دلخواه |
به تعداد لازم |
ترکیبات و مواد اولیهی موردنیاز برای تهیهی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین موچیهای دنیا یعنی موچی شکلاتی به شرح زیر است:اضافه کنید تا ترکیب به حالت خمیری و یکدست برسد.
روی خمیر را بپوشانید و ظرف حاوی آن را به فر منتقل کنید. بعد از آن ۱۰ دقیقه در برابر حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود.
پس از خارج کردن خمیر از فر باید روی آن را با آرد ذرت بپوشانید و تا رسیدن به حالت لطیف و ژلاتینی ورز دهید.
در این مرحله نوبت به آب کردن شکلات میرسد که حساسیتهای خاص خود را دارد. شما باید شکلات را پیش از اینکه بیش از اندازه رقیق شود از روی حرارت بردارید و مقداری از آن را با خمیر ترکیب کنید.
ترکیب نهایی را به شکل دایره در بیاورید و در صورت تمایل داخل آن را به شکلات مغزدار پر کنید.
بعد از سردشدن موچی میتوانید آن را با پودر شکلات یا ترکیبات دیگر تزئین و میل کنید.