🔥13

طرز تهیه کباب وزیری خوشمزه و رستورانی | چیکار کنیم کباب از روی سیخ نریزه؟

کباب یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی به شمار می‌رود و جایگاه ویژه‌ای را در فرهنگ ملی و غذایی ما به خود اختصاص داده است.


کباب

از بین انواع کباب‌ها، کباب وزیری شامل یک سیخ کباب کوبیده و یک سیخ جوجه کباب به سبب ترکیب گوشت و مرغ و مزه فوق‌العاده رتبه‌ی اول را در بیشتر مهمانی‌ها و مجالس به خود اختصاص می‌دهد.

کباب وزیری

کباب وزیری که در برخی از شهرهای کشور به عنوان کباب درباری هم شناخته می‌شود ترکیبی از دو نوع کباب محبوب ایرانی یعنی جوجه و کوبیده است و برای افرادی که می‌خواهند در یک وعده طعم مرغ و گوشت را بچشند، انتخابی جذاب محسوب می‌شود. با وجود اینکه تاریخچه‌ی دقیق طبخ این کباب مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد اولین بار بین دهه‌ی ۴۰ تا ۵۰ شمسی در رستوران‌های ایران به شهرت و محبوبیت دست پیدا کرد.

مواد اولیه برای تهیه کباب وزیری

فراهم کردن مواد اولیه موردنیاز برای آماده‌سازی کباب کوبیده و جوجه کباب یکی از مراحل مهم طرز تهیه کباب وزیری به شمار می‌رود که مقادیر دقیق آن‌ها در جداول زیر درج شده است:

 

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده

زعفران دم‌ کرده

۱ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط

۱ عدد

نمک

نصف قاشق غذاخوری

پودر زیره

۱ چهارم قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

۱ چهارم قاشق چای‌خوری

گوشت چرخ‌کرده گوساله یا مخلوط گوساله و گوسفند

۵۰۰ گرم

مواد لازم برای تهیه جوجه کباب

پودر پاپریکا

۱ چهارم قاشق چای‌خوری

پیاز متوسط

۱ عدد

فیله مرغ بدون پوست و استخوان

۴۰۰ گرم

ماست چکیده

نصف پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

نمک

۱ قاشق چای‌خوری

آبلیمو

۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده

۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه کباب وزیری به روش سنتی

مدت زمان موردنیاز برای آماده‌سازی مواد اولیه کباب وزیری بین ۸ تا ۱۰ دقیقه متغیر است و بعد از آن باید بین ۲ تا ۳ ساعت به مواد استراحت دهید. لازم به ذکر است که میزان ترکیبات ذکر شده در این مطلب برای ۳ تا ۴ نفر ایده‌آل است. در هر صورت پس از فراهم کردن ترکیبات موردنیاز باید مراحل زیر را دنبال کنید:

در قدم اول پیاز را پس از پوست گرفتن رنده کنید و آب آن را بگیرید.

در مرحله‌ی دوم باید گوشت چرخ‌کرده، پیاز و سایر ادویه‌ها به همراه زعفران را درون یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و آنقدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.

حال باید ترکیب را به مدت ۳۰ دقیقه به یخچال منتقل کنید تا مزه‌ها به خورد یکدیگر بروند.

در این گام از طرز تهیه کباب وزیری به سراغ آماده‌سازی جوجه می‌رویم. برای این کار باید در یک کاسه ماست، زعفران، آبلیمو، پیاز خرد شده و ادویه‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.

پس از آن نوبت به اضافه کردن قطعات مرغ به مخلوط ذکر شده و آغشته کردن کلیه‌ی قطعات با آن‌ها می‌رسد.

پس از مخلوط کردن روی کاسه را بپوشانید و قطعات مرغ را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.

برای به سیخ کشیدن کباب کوبیده باید از مخلوط خود به اندازه یک پرتقال بردارید و پس از چسباندن به سیخ با استفاده از دست آن را شکل دهید.

مرغ را هم سیخ کنید و کلیه‌ی سیخ‌ها را بر روی منتقل بگذارید.

برای پخته شدن هر طرف کباب بین ۸ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارید و می‌توانید در نهایت با ترکیبات دلخواهتان آن‌ها را نوش‌جان کنید.

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید