انواع مختلفی از کیکهای شکلاتی وجود دارند، نوع خیس آن میتواند برای کسانی که از خوردن کیکهای خشک لذت نمیبرند، گزینه بسیار لذت بخشی باشد. در این مقاله از «همشهری آنلاین» به طرز تهیه کیک شکلاتی خیس در خانه میپردازیم.
کیک شکلاتی خیس چیست؟
کیک شکلاتی خیس یا مرطوب، دسری لذیذ است که با بافت نرم، مخملی و طعم تند کاکائو، دوستداران شکلات را به وجد میآورد. این کیک اغلب با شکلات تلخ یا پودر کاکائو با درست میشود و در نتیجه طعم عمیق و رضایت بخشی ارائه میدهد که به زیبایی با فراستینگهای مختلف مانند گاناش شکلاتی خامهای، خامه فرم گرفته یا باترکریم (نوعی خامه کیک) ترکیب میشود.
راز دستیابی به رطوبت کیک اغلب در تعادل دقیق مواد از جمله تخم مرغ، شکر، چربی و افزودن مایعاتی مانند پ قهوه است که طعم و بافت آن را بهبود میبخشد. اگر یک تکه کیک شکلاتی خیس چه در تولدها و چه در هر مناسبت خاص سرو شود، یک دسر جاودانه خواهد بود که شادی و لذت را برای هر مراسمی به ارمغان میآورد. پس به شدت توصیه میکنیم طرز تهیه کیک شکلاتی خیس را یاد بگیرید.
مواد اولیه کیک شکلاتی خیس
در جدول زیر میتوانید مواد تشکیل دهنده این کیک شکلاتی خیس را مشاهده کنید:
مراحل تهیه کیک شکلاتی خیس
طرز تهیه کیک شکلاتی خیس به شرح زیر است:
فر را از قبل با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) گرم کنید.
دو قالب کیک گرد را چرب و آرد پاشی کنید یا روی آنها را با کاغذ روغنی بپوشانید.
در یک کاسه بزرگ، موادی مانند آرد، پودر کاکائو، شکر، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم الک کنید.
تخم مرغ، شیر، روغن نباتی و عصاره وانیل را به مواد خشک اضافه کنید. با سرعت متوسط هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
آب در حال جوش را با دقت هم بزنید (خمیر رقیق میشود). این مرحله در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس و مرطوب مهم است.
خمیر را به طور مساوی در تابههای آماده شده بریزید. به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه یا تا زمانی که خلال دندانی که در مرکز کیک فرو کردهاید تمیز بیرون بیاید بپزید.
اجازه دهید کیکها حدود ۱۰ دقیقه در قالبها خنک شوند سپس آنها را به توریهای سیمی منتقل کنید تا کاملا خنک شوند.
در یک کاسه بزرگ، کره نرم شده را هم بزنید تا کرم رنگ شود. پودر قند و پودر کاکائو را کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
نمک، عصاره وانیل و خامه غلیظ را اضافه کنید. با سرعت متوسط به بالا هم بزنید تا مایه صاف و پفکی شود، خامه را در حد نیاز برای قوام تنظیم کنید.
پس از خنک شدن کامل کیکها، یک لایه عرضی از آنها را در ظرف سرو قرار دهید. مقدار زیادی از فراستینگ را روی کیک بمالید.
لایه دوم را روی لایه اول قرار دهید و رویه و کنارههای کیک را به دلخواه با مخلوط خامهای تزئین کنید.
کیکها برش بزنید و از خوردن آنها لذت ببرید.
ترفندهای تهیه کیک شکلاتی خوشمزه
در ادامه به ترفندهای مربوط به طرز تهیه کیک شکلاتی خوشمزه اشاره میکنیم:
برای کسب بهترین طعم، پودر کاکائو و شکلات با کیفیت بالا را انتخاب کنید.
الک کردن آرد، پودر کاکائو و جوش شیرین به از بین بردن تودهها و هوادهی مخلوط کمک میکند و در نتیجه کیک سبکتری به دست میآید.
خمیر را تا زمانی که ترکیب شود مخلوط کنید تا بافت متراکم پیدا نکند. مخلوط کردن بیش از حد میتواند منجر به یک کیک سفت شود.
برای امولسیون شدن بهتر و خمیر نرمتر از تخم مرغ، شیر و کره با دمای اتاق استفاده کنید.
مقدار کمی قهوه دم کرده یا اسپرسو طعم شکلات را افزایش میدهد، بدون اینکه کیک طعم قهوه را بدهد.
اضافه کردن آب جوش در خمیر باعث میشود تا کیک به طرز باورنکردنی مرطوب شود.
فراستینگهای مختلف (پنیر خامهای، گاناش یا خامه فرم گرفته) را تست کرده تا طعم مورد نظر خود را پیدا کنید.
کیک را در یک ظرف دربسته در دمای اتاق یا در یخچال نگهداری کنید.
کلام آخر
یادگیری طرز تهیه یک کیک شکلاتی خیس در خانه یک تجربه لذت بخش است. بافت غنی، مرطوب و طعم خوشمزه این کیک میتواند خانواده و دوستان شما را به وجد بیاورد و فضایی شاد را فراهم کند. با تکنیکهای مناسب، مانند اندازه گیری صحیح مواد تشکیل دهنده و اطمینان از اینکه کیک بیش از حد پخته نشده است، میتوانید به تعادل کامل از بافت و رطوبت دست پیدا کنید. این کیک شکلاتی خیس خانگی چه به عنوان یک وعده عصرگاهی باشد و چه به عنوان کیک تولد، مطمئناً هوس هر عاشق کیک شکلاتی را برآورده میکند.