کیک نارگیلی لقمه ای یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع کیک در سراسر دنیاست. این کیک به خاطر استفاده از نارگیل و ترکیبات دیگر، به عنوان یک میان وعده مقوی و سیر کننده برای مدرسه بچه ها هم به حساب میآید. کیک نارگیلی را هم در تابه و هم در فر میتوانید به راحتی درست کرده و روی آن را با مواد مختلف، تزیین و سرو کنید. در این مطلب ما طرز تهیه کیک نارگیلی لقمه ای به ۲ روش در فر و در تابه و نکات خوشمزه شدن کیک لقمه ای نارگیلی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کیک لقمه ای نارگیلی
آرد سفید: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ: ۴ عدد
پودر نارگیل: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
روغن مایع: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
شیر: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
اسانس نارگیل: ۳ تا ۴ قطره (اختیاری)
مواد لازم برای سس کیک نارگیلی
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
شکلات (کاکائویی یا شیری): ۸۰ گرم
پودر نارگیل: به مقدار دلخواه
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کیک نارگیلی لقمه ای: ۴۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک نارگیلی لقمه ای با فیلینگ سس نارگیل
برای تهیه کیک لقمه نارگیلی، باید کیک نارگیلی را درست کرده و به اندازههای کوچک برش بزنید. سپس روی آن را با سس و پودر نارگیل، تزیین کنید. در ادامه طرز تهیه کیک نارگیل لقمه ای را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن کیک نارگیلی لقمه ای خامه ای، از حدود نیم ساعت قبل، مواد کیک را از یخچال بیرون بیاورید تا همدما با محیط شوند. سپس آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و ۳ بار آنها را الک کنید تا کاملا بافت نرم و لطیفی بگیرند و ناخالصی آنها گرفته شود. این مواد خشک را کنار بگذارید.
مرحله دوم: مخلوط تخم مرغی را درست کنید
بعد از الک کردن آرد، در یک کاسه جدا، تخم مرغها را بشکنید و به آنها شکر، وانیل و اسانس نارگیل را اضافه کنید. با همزن همه مواد را به مدت ۱۰ دقیقه بزنید تا کاملا کشدار شود. رنگ مخلوط هم باید مایل به کرمی شود. غلظت مایه تخم مرغی باید به حدی باشد که وقتی ظرف را برمیگردانید، از کاسه بیرون نریزد.
مرحله سوم: شیر و روغن را اضافه کنید
بعد از اینکه تخم مرغها آماده شدند، به کاسه، روغن مایع، شیر و پودر نارگیل اضافه کنید. با لیسک یا همزن، مواد را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله چهارم: مایه کیک را آماده کنید
در ادامه، مواد خشک شامل آرد و بیکینگ پودر الک شده را به تدریج و طی ۳ تا ۴ مرحله به مواد تر اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن آنها، مواد را هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. در نهایت باید یک مایه کیک منسجم داشته باشد.
مرحله پنجم: وسایل پخت کیک را آماده کنید
در این مرحله، فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس کف و دیوارههای یک قالب مستطیلی فر را به وسیله برس آشپزی، با کمی روغن یا کره، چرب کنید. یک کاغذ روغنی را در قالب فر بگذارید. مایه کیک نارگیلی را در قالب بریزید. چند بار کف قالب را به سطح بکوبید تا حبابهای داخل مایه کیک، خارج شود.
مرحله ششم: کیک لقمه ای را بپزید
بعد از ۱۰ دقیقه از روشن کردن فر، قالب را در طبقه وسط فر بگذارید. درب فر را ببندید و تا نیم ساعت آن را باز کنید تا پف کیک نخوابد. بعد از ۳۵ دقیقه یک چنگال یا خلال دندان در کیک فرو ببرید و بیرون بیاورید. اگر مایه کیک به چنگال یا خلال نچسبید، فر را خاموش و درب آن را باز کنید. بعد از ۱۵ دقیقه کیک را از فر خاموش، خارج کنید.
مرحله هفتم: خامه را بزنید
برای تهیه سس کیک، میتوانید در حین پختن کیک یا بعد از پخت آن، دست به کار شوید. برای این کار، خامه را در یک کاسه بریزید. کاسه را روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری (بخار آب یا روی سطح آب در حال جوش) بگذارید. اجازه دهید خامه کاملا داغ شود و بعد با همزن، خامه را بزنید تا بافت آن لطیف شود.
مرحله هشتم: سس کیک نارگیلی را درست کنید
بعد از اینکه خامه داغ شد و به نقطه جوش رسید، شکلات کاکائویی یا شیری را به خامه اضافه کنید. خامه و شکلات را روی حرارت بگذارید تا شکلات با حرارت خامه، ذوب شود. باید در نهایت یک سس روان و یکدست داشته باشید.
مرحله نهم: کیک را به سس و پودر نارگیل آغشته کنید
بعد از اینکه کیک از دما افتاد، آن را از قالب بیرون بیاورید. با چاقوی تیز، کیک را به اندازههای دلخواه برش بزنید که در حد یک لقمه باشند. سپس دور تا دور کیکها را در سس خامه و شکلات بزنید. در یک بشقاب دیگر هم پودر نارگیل بریزید. بعد از آغشته شدن کیکها به سس، قسمت سسی کیک را در پودر نارگیل بزنید. همه کیکهای لقمهای را به همین شکل تزیین کنید.
مرحله آخر: کیک لقمه ای نارگیل را سرو کنید
در آخر، وقتی همه کیکها را به همین شکل آماده کردید، در یک بشقاب یا سینی بچینید و در یخچال بگذارید تا سس آنها، خودش را بگیرد و سفت شود. سپس کیک نارگیلی لقمه ای را با چای یا قهوه سرو کنید.