ساده ترین روش فریز کردن اسفناج
اسفناج ها را تمیز بشویید و به مدت 5 دقیقه در آب در حال جوش بجوشانید.
سپس بلافاصله آن را به مدت 5 دقیقه در آب سرد قرار دهید.
حالا یک قالب انتخاب کنید و اسفناج های جوشانده را در آن قالب بزنید، آب اضافی آن را بگیرید و چند ساعت در فریزر قرار دهید تا قالب های اسفناج یخ بزند.
وقتی قالب ها به طور کامل یخ زدند، آن ها را داخل نایلون یا ظرف بگذارید و تنها نیم ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کنید تا یخ آن آب شود.
اسفناج را تمیز با آب سرد بشویید و بعد آن را روی یک حوله تمیز پهن کنید تا خشک شود.
سپس اسفناج را به صورت نوار یا تکه های کوچک خرد کنید. زیرا با خرد کردن اسفناج سریع تر یخ میبندد و هرگز به همدیگر نمیچسبند.
همچنین شما می توانید از روش بلانچ کردن اسفناج استفاده کنید. زیرا با این کار رنگ و طعم آن حفظ می شود. موقع استفاده از این روش، اسفناج خرد شده را برای 2 تا 3 دقیقه در آبجوش بریزید و بعد بلافاصله به ظرف پر از یخ و آب سرد منتقل کنید با این کار فرایند پخت را متوقف خواهید کرد. حالا آب اضافی آن را بگیرید و درون کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید. با این روش اسفناج برای مدت 6 تا 12 ماه قابل نگهداری خواهد بود.
همچنین شما می توانید اسفناج خام را نیز منجمد کنید اما برای مدت طولانی رنگ و طعم واقعیش را از دست خواهد داد.
حالا که روش فریز کردن اسفناج را یاد گرفته اید، تا تمام نشدن این نوع سبزیجات پرخاصیت حتما دست به کار شوید و مقداری از آن را برای ماه های آینده سال فریز کنید.
فریز کردن اسفناج به صورت خام
برای فریز کردن اسفناج به صورت خام، قبل از هر چیزی باید اسفناجها را به خوبی با آب سرد بشویید و سپس برای چند دقیقه در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آنها خارج شود. در ادامه اسفناجها را روی دستمال پهن کنید تا کاملا خشک شدند. یکی از مهمترین نکتهای که باید برای فریز کردن اسفناج به صورت خام به آن توجه کنید، خشک کردن کاملا اسفناجها است.
بعد از این که برگهای اسفناج به طور کامل خشک شدند، آنها را به صورت دستهای در کیسه فریزر بگذارید و یا خرد کنید و در کیسه پلاستیکی بریزید. در نهایت هوای داخل کیسه را به طور کامل خارج کنید و کیسه را در فریزر قرار دهید. با این روش میتوانید اسفناجها را تا حدود ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید. بهتر است چند ساعت قبل از مصرف اسفناج آن را از فریزر خارج کنید و در یخچال قرار دهید و بعد آن را به استفاده کنید.
فریزر کردن اسفناج بلانچ شده
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید برای فریز کردن اسفناج استفاده کنید، بلانچ کردن اسفناج و سپس قرار دادن آن در فریزر است. در این روش باید مقداری آب در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید. زمانی آب شروع به جوشیدن کرد، اسفناجها را در آب جوش بریزید. در این روش عطر و طعم اسفناج تا حد زیادی حفظ میشود، اما ممکن است بخش زیادی از مواد مغذی اسفناج از بین برود.
بعد از ۲ دقیقه اسفناجها را آبکش کنید در ادامه اسفناجها را سریع در یک کاسه بزرگ آب یخ بریزید و بعد از ۲ دقیقه دوباره آبکش کنید. این کار موجب خوشرنگ شدن اسفناج میشود. چند دقیقه صبر کنید تا آب اضافه اسفناجها خارج شود. سپس آنها را روی دستمال پهن کنید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا اسفناجها کاملا خشک شوند. در نهایت اسفناجها را در کیسه پلاستیکی بریزید و درب آن را محکم ببندید و در فریزر قرار دهید.
فریز کردن اسفناج بخارپز
بلانچ کردن یک روش ساده برای حفظ طعم و رنگ اسفناج است، اما در این روش بخش زیادی از ویتامینها و مواد معدنی اسفناج از بین میرود. به همین دلیل میتوانید به جای بلانچ کردن از روش بخارپز کردن اسفناج استفاده کنید. برای بلانچ کردن اسفناج باید یک سبد را روی یک قابلمه آب جوش قرار دهید. اسفناجها را در سبد بریزید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. چند دقیقه صبر کنید تا اسفناجها در این حالت بمانند.
سپس آنها را در ظرف آب یخ بریزید و بعد از ۲ دقیقه آبکش کنید. در نهایت مثل روش قبل اسفناجها را روی دستمال پهن کنید و بعد از این که کاملا خشک شدند، در کیسه پلاستیکی بریزید و در فریزر قرار دهید.
فریز کردن پوره اسفناج
یک روش فریز کردن اسفناج تهیه پوره اسفناج و بعد قرار دادن آن در فریزر است. در این روش باید ۶ قسمت اسفناج را با یک قسمت آب ترکیب کنید و در مخلوطکن بریزید. سپس دستگاه را روشن کنید. پوره اسفناج را در قالبهای کوچک یا قالب یخ بریزید و برای چند ساعت در فریزر قرار دهید.
بعد از حدود ۴ ساعت اسفناجها کاملا منجمد میشوند و میتوانید مکعبهای اسفناج را از قالب خارج کنید و در کیسه فریزر بریزید و دوباره در فریزر قرار دهید. در این روش میتوانید برای تهیه سوپ و آش چند قالب پوره اسفناج بردارید و در غذا بریزید.
فرارو