وی ادامه داد: در بسته بندی امسال از ظروفی استفاده شد که دور ریختنی نباشد و بتوان در طول سال نیز استفاده کرد و نسبت به تهیه اقلامی اقدام شد که در هر ۲ مناسبت قابل استفاده باشد و برای هر بسته ۳۰ میلیون ریال هزینه شد.
رییس اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد گفت: تعداد ۵۰۰ بن لباس به ارزش هر کدام ۱۰ میلیون ریال و ۵۰۰ جلد قرآن برای اهدا به جلسات قرآن و مساجد تهیه شده که برای هر جلد کلام الله مجید مبلغ ۲ میلیون ریال هزینه شده است .
کاظمی اظهار داشت:در توزیع بسته های معیشتی سعی شده کرامت انسانی و دستورات اسلامی رعایت شود و لذا با توجه به برنامه ریزی انجام شده در زمینه توریع اقلام نیز این روند اجرا خواهد شد تا شان و کرامت انسانی مراجعه کنندگان حفظ شود .
محمود شیخ زاده عضو هیئت امنای مسجد ابوالقاسم رشتی محله قاسم آباد یزد نیز به ایرنا گفت: در این مسجد هر سه نوبت نماز جماعت برپا می شود و بنا بر نیات واقف و به خصوص کمک به نیازمندان و در مناسبت های مختلف توزیع بسته های معیشتی انجام می شود .
شهرستان یزد دارای ۴ هزار موقوفه و ۱۲ هزار و ۵۰۰ رقبه است که تنها هزار موقوفه، درآمدزایی و گردش مالی دارد ./ ایرنا
واریزی 1 میلیون تومانی یارانه معیشتی برای دهک 1 تا 5
رییس کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) گنبدکاووس روز سهشنبه گفت: این بستهها شامل کیسه ۱۰ کیلویی برنج و سه لیتر روغن مایع هر کدام به ارزش ۱۰ میلیون ریال از محل زکات توسط خیر گنبدی اهدا شد.
علیرضا کریمیان ادامه داد: گنبدکاووس بیش از ۱۴ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد دارد که از این تعداد حدود ۱۰ هزار خانوار در مناطق روستایی زندگی میکنند.
وی بیان کرد: جشن نیکوکاری با هدف تامین مایحتاج زندگی و لباس نو و کمک نقدی به خانوادههای نیازمند از اول اسفندماه در شهرستان آغاز شده و تا یک هفته آینده ادامه دارد و تاکنون خیران ۲۸ میلیارد و ۵۶۶ میلیون ریال به این جشن اهدا کردند که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال آن به صورت نقدی و ۱۲۶ میلیون ریال آن به صورت کالایی به طور مستقیم به کمیته امداد اهدا و ۲۶ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال آن هم در ۳۵ مرکز نیکوکاری فعال در شهرستان جمع آوری شد.
کریمیان شعار امسال جشن نیکوکاری را «عید همدلی» اعلام کرد و گفت: ۱۴ پایگاه ثابت و ۷۵ پایگاه سیار کار جمع آوری کمکهای مردمی در این جشن را با استقرار در میعادگاههای نمازجمعه تشیع و تسنن، میادین و خیابانهای اصلی شهرهای گنبدکاووس، کرند و اینچه برون انجام میدهند.
وی اظهار کرد: برنامههای ویژه جشن نیکوکاری از اول اسفند در حال برگزاری است اما برنامه شاخص آن همراه با جنگ شادی عصر پنجشنبه با دعوت از عموم مردم و مسوولان در محل پارک شهرداری گنبدکاووس برگزار میشود.
کد دستوری توزیع بسته معیشتی
به گفته وی، زنگ نیکوکاری ۲۰ اسفند همزمان با سراسر کشور به صورت نمادین در یکی از مدارس شهرستان نواخته خواهد شد و خیران و افراد نوعدوست علاوه بر پایگاههای ثابت و سیار و مراکز نیکوکاری، میتوانند کمکهای خود را از طریق شماره حساب ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۲۸۹۹۴ و یا کد دستوری *۸۸۷۷*۰۱۷۱۱# واریز کنند.
وی مبلغ اهدای در جشن نیکوکاری سال گذشته را بیش از ۱۳ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با همراهی خوب خیران پیش بینی میشود امسال این عدد به بیش از ۳۰ میلیارد ریال برسد.
شهرستان گنبدکاووس افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که هم اکنون ۱۴ هزار و ۳۴۰ خانوار با جمعیت تقریبی ۲۵ هزار و ۹۲۱ نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند.
توزیع ۵ هزار بسته معیشتی میان مددجویان کمیته امداد
همزمان با هفته احسان و نیکوکاری ۵ هزار بسته معیشتی میان مددجویان چهارمحال و بختیاری توزیع میشود.
جاسم محمدی فارسانی عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران با تبریک فرا رسیدن ۱۴ اسفندماه و سالروز تأسیس این نهاد در جشن احسان و نیکوکاری بیان کرد: برگزاری جشن نیکوکاری از جمله برنامههای این نهاد در آستانه ورود به سال جدید و در راستای تأمین بخشی از نیازهای معیشتی مددجویان است.
وی ضمن تقدیر از مشارکت دستگاههای اجرایی، سازمان، مؤسسات خیریه و مردم نیکوکار استان افزود: امروز مراسم نمادین توزیع ۵ هزار بسته معیشتی، توزیع ۳۸۶ سری جهیزیه، واگذاری ۷۸۲ واحد مسکن و توزیع ۵۹۰ دستگاه لوازم ضروری زندگی برگزار میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین مراسم تقدیر از خیران و نیکوکارانی که در طول سال ۱۴۰۲ در راستای ارائه خدمات به نیازمندان با این نهاد همکاری داشتهاند نیز برگزار میشود.
محمدی ضمن دعوت از مردم نیکوکار استان جهت شرکت در جشن نیکوکاری ادامه داد: شمارهگیری کد دستوری #۰۳۸*۸۸۷۷* و همچنین واریز به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۳۰۴۱۲ نزد صندوق قرضالحسنه امداد ولایت از روشهای غیرحضوری کمک به نیازمندان در آستانه نوروز است.
لازم به ذکر است، ادارات کمیته امداد و مراکز نیکوکاری در سراسر استان آماده دریافت و توزیع کمکهای نقدی و غیرنقدی در کوتاهترین زمان ممکن هستند.
توزیع بسته معیشتی به دهک های ۴ و ۵ با بررسی وضعیت
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امام خمینی (ره) با اشاره به افزایش ۳۶ درصدی کمکهای مردمی به نیازمندان در ۱۱ ماه اخیر گفت: ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار خانواده با جمعیتی قریب به ۵ میلیون نفر به صورت مستقیم تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
دکتر حبیب الله آسوده در مورد دستاوردها و اهداف کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: این کمیته با هدف توانمندسازی و کمک به محرومان سطح کشور به دستور امام (ره) راه اندازی شد. رویکرد جدید کمیته امداد در راستای فناورانه سازی سازمان برای جذب منابع مردمی و خدمت به محرومان و همچنین مردمی سازی و توانمندسازی محرومان و نیازمندان است تا کسانی که شرایط کار و توانمندسازی اقتصادی دارند روی پای خود بایستند.
وی افزود: در حال حاضر ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار خانواده با جمعیتی قریب به ۵ میلیون نفر به صورت مستقیم تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و برای خدمت رسانی به آنها منظومه توانمندسازی برای نیازهای اولیه، مسکن، موضوعات فرهنگی و اشتغال در حوزههای مختلف طراحی شده است.
آسوده تشریح کرد: امسال ۷۵ جهیزیه به خانوادهها داده شده تا زندگی خود را آغاز کنند. حدود ۱۰۰ هزار لوازم منزل نیز در قالب کمک به خانوادههای نیازمند داده شده است. همچنین در حوزه مسکن ۳۰ هزار مسکن امسال تحویل داده شد و ۲۰ هزار مسکن نیز تا اوایل سال آینده تحویل داده میشود. ۸۰ هزار خدمت عمرانی غیر از مسکن نیز در سال جاری انجام شده است. کلینیکهای راه زندگی توسط کمیته امداد راه اندازی شده تا به مددجویان تحت پوشش و سایر نیازمندان خدمت رسانی کنند. به ۸۵ هزار دانش آموز کمک میشود که همه آنها دارای پشتیبان هستند. سال گذشته ۴۲۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شد و امسال نیز با توجه به منابع اعتباری بانکها (۲۵ هزار همت) ۲۱۸ هزار فرصت شغلی تا اول اسفند ایجاد شده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امام خمینی (ره) در گفتوگویی رادیویی خاطرنشان کرد: امسال در ۱۱ ماه اخیر، شاهد افزایش ۳۶ درصدی مشارکت مردم در کمک به نیازمندان بودیم و همچنین برای مردمی سازی خیر و احسان بیش از ۸ هزار مرکز نیکوکاری مردم در محلات راه اندازی شد که اغنیا، نیازمندان را شناسایی کرده و کمک میکنند.
وی همچنین در مورد بودجه اختصاص یافته به کمیته امداد گفت: این بودجه در ۳ قالب کلان تسهیلات بانکی برای دهک یک تا ۷، مستمری و سایر خدمات میباشد و در کنار آن کمکهای مردمی، صدقات، زکات، طرح اکرام و کمک مراکز نیکوکاری قرار دارد.
آسوده یادآور شد: شناسایی نیازمندان از طریق کمیته امداد صورت میگیرد و سپس با بانک رفاه ایرانیان سنجش صورت میگیرد. کمیته امداد تا دهک ۳ را تحت پوشش میدهد و گاها دهک ۴ و ۵ با مشاهده میدانی و مسائل پشت پرده خانواده تحت پوشش قرار میگیرند.
این معاون با بیان اینکه بخشی از ساختار فقر کشور ساختاری و بخشی از آن کارکردی است ادامه داد: امروز کمیته امداد با فقر ساختاری جامعه مواجه است. نظام وظیفه دارد از خانوادههایی که به دلیل از کار افتادگی، کهولت سن و عدم توانایی کار ندارند خدمت کند که به معنی فقیرنوازی و فقیرپروری نیست. همچنین خانوادههایی که به دلیل اختلال اقتصادی، فقیر شدهاند اما توانایی کار دارند کمیته امداد با رویکرد توانمندسازانه ورود کرده و ۳ تا ۵ سال مهلت تحت پوشش قرار گرفتن را به این خانوادهها میدهد.
به گفته وی، وامهای اشتغال داده شد حدود ۹۳ درصد در مسیر درست هزینه میشود. در حوزه بازپرداخت نیز براساس گزارش سیستم بانکی کمتر از ۲ درصد از افراد قادر به پرداخت وام خود نیستند.
وی اذعان کرد: فقرا عقل معاش خوبی دارند و زمانی که فرصت معاش به آنها داده میشود با سرعت بالایی گام برمی دارند.