با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر گراتن بادمجان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری گراتن بادمجان تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
دستور تهیه راتاتویی فرانسوی اصل
راتاتویی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در جهان است که با بادمجان تهیه می شود. اصالت …
مواد لازم
شیر ۱ پیمانه
کره ۲۵ گرم
نمک به مقدار لازم
آرد سفید ۱ ق غذا خوری
طرز تهیه سس بشامل
ابتدا در تابه ای کوچک آرد را می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و به صورت متداوم آرد را تفت می دهیم تا رنگ آن کمی تغییر کند ( کرمی رنگ شود ) و بوی خامی آن به طور کاملا گرفته شود سپس آنرا کنار می گذاریم.
در مرحله بعدی کره را در شیرجوش می گذاریم و روی حرارت کم اجازه می دهیم تا ذوب شود و بعد آرد تفت داده را با کمی نمک به آن می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم تا مواد یکدستی داشته باشیم.آن وقت مواد سس ما رنگی کاراملی دارد
پس شیر را کم کم می افزاییم و مواد را هم می زنیم تا سس غلیظی بدست بیاوریم. در آخر سس که قوام گرفت از روی حرارت شیرجوش را بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود و برای گراتن بادمجان از آن استفاده کنیم.
مواد لازم
بادمجان متوسط ۴ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
پودر سیر به مقدار لازم
سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
پودر سوخاری ۱ ق غذا خوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه گراتن بادمجان
برای تهیه موساکای بادمجان ابتدا سیب زمینی را رد قابلمه ای کوچک می گذاریم و تا روی آن آب می گیریم و اجازه می دهیم تا آبپز شود و بعد بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آن ها را به صورت حلقه حلقه برش می دهیم و در سینی قرار می دهیم
و کمی نمک روی آن ها می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه تلخی و آب آن ها بیرون بیاید. سپس پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا کمی داغ شود
و بعد پیاز را در تابه می ریزیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا نرم شوند و آن وقت گوشت چرخ کرده را می افزاییم و تفت می دهیم تا زمانیکه رنگ گوشت کاملا تغییر کند. پس از تغییر رنگ گوشت و تبخیر شدن آب آن،گوشت را در یک سمت تابه جمع می کنیم
و کمی روغن در تابه می ریزیم و رب گوجه فرنگی را در روغن تفت می دهیم تا جایکه رنگ روغن نیز کاملا قرمز شود و بعد نمک،زردچوبه،پودر سیر و فلفل سیاه روی آن می ریزیم و رب گوجه فرنگی را با گوشت خوب را تفت می دهیم و نصف لیوان آب ولرم روی مواد می ریزیم
و یک هم می زنیم و درب تابه را می گذاریم تا با حرارت ملایم گوشت مغز پخت شود و آب موجود در تابه کاملا تبخیر شود. سپس بادمجان ها را آبکش می کنیم و با دستمال آشپزخانه خشک می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ شود
و بعد بادمجان ها را کف تابه می چینیم و صبر می کنیم تا سرخ شوند و بعد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود.در سرخ کردن همین که کمی طلایی شوند کفایت می کنید. فر را روشن می کنیم و روی ۱۸۰ الی ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود
و بعد ظرفی را که برای گراتن انتخاب کرده ایم را با یک قلمو یا فرچه کاملا چرب می کنیم و پودر سوخاری کف ظرف می ریزیم و سیب زمینی آبپز شده را پوست می گیریم و حلقه حلقه برش می دهیم و روی آرد سوخاری مرتب می چینیم
و لایه بعد نصفی از بادمجان ها را می چینیم و لایه آخر مایه گوشت را می ریزیم و با کف قاشق کاملا روی سطح آن را مرتب و صاف می کنیم تا جایکه اصلا بادمجان ها مشخص نباشند و مجددا روی آن بادمجان می چینیم و در آخر سس بشامل را که از قبل آماده کرده بودیم
را روی بادمجان ها می ریزیم و در آخر پنیر پیتزا را روی مواد می ریزیم و کاملا روی گراتن را با آن می پوشانیم. آنگاه ظرف گراتن را داخل فر قرار می دهیم تا ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دیگر پنیر کاملا آب شده باشد و به رنگ طلایی در آمده باشد.
برای طلایی شدن فر گریل آن را روشن می کنیم. گراتن بادمجان آماده شده را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کمی خنک شود چون ممکن است زمانیکه داغ است در حین برش زدن ظاهر زیبای آن خراب شود.پس از خنک شدن برش می زنیم و نوش جان کنید.