غذای ساده یا همان غذای معمولی و روزمره، غذایی است که برای بسیاری از افراد در سراسر جهان مهم است. غذای ساده برای تأمین نیازهای روزانه بدن و حفظ سلامتی بسیار مهم است. این نوع غذاها برای رفع گرسنگی، افزایش انرژی و بهبود عملکرد بدن بسیار مفید هستند. همچنین، غذای ساده از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. این نوع غذاها به راحتی در خانه تهیه میشوند و میتوانند با تنوع و انواع مختلف، هر روز برای شما و خانوادهتان طبخ شوند. در تهیه غذای ساده، مواد اولیه سالم و تازه بسیار مهم هستند. همچنین، استفاده از روشهای پخت سالم و بهداشتی نیز برای حفظ سلامتی بسیار حائز اهمیت است. غذای ساده همچنین میتواند برای کاهش وزن و حفظ سلامتی بسیار مفید باشد. با توجه به اینکه غذای ساده کمترین مقدار چربی و قند را دارد، مصرف آن به عنوان یک رژیم غذایی سالم و موثر برای کاهش وزن بسیار مفید است.
گراتن یک غذای بین المللی است که بسیار شبیه به لازانیا است و در کل دنیا طرفداران زیادی دارد.گراتن در واقع غذای خوشمزه و سالمی است که به سادگی میتوانید در منزل درست کنید. این غذا به علت سبک بودن و سریع آماده شدن برای شام انتخاب مناسبی است.
برای تهیه گراتن بادمجان روشهای مختلفی وجود دارد که در توضیحات متنی از محبوب ترین و آسان ترین روشهای پخت گراتن اشاره کردهایم.
مواد لازم برای آماده سازی بادمجانها: بادمجان دلمهای ۴ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد متوسط
سیبزمینی ۴ عدد متوسط
گوشت چرخ شده ۴۰۰ گرم
پنیر پیتزا به میزان لازم
رب گوجهفرنگی به میزان لازم
فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
آویشن به میزان لازم
مواد لازم و طرز تهیه سس سفید گراتن بادمجان و سیبزمینی: آرد دو قاشق سوپخوری
کره ۲۰ گرم
شیر ۲ لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
مراحل طرز تهیه گراتن بادمجان با سیب زمینی
با ما همراه باشید تا طرز تهیه گراتن بادمجان با سیب زمینی را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم.
مرحله اول : آماده کردن بادمجانها
بادمجانها را با پوست یا بدون پوست، حلقهحلقه کنید. روی آنها نمک بریزید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب سرد بادمجانها را بشویید و سپس خشکشان کنید. با این کار بادمجان روغن کمتری به خود جذب میکنند و نمک نیز به خورد بادمجان میرود.
مرحله دوم : سرخ کردن بادمجانها
سپس بادمجانهای آماده شده را در روغن سرخکنید. دقت کنید که هر ۲ طرف بادمجانها به اندازه کافی سرخ شوند.
مرحله سوم : خرد کردن پیازها
بعد از سرخ کردن بادمجان پیازها را نگینی خرد کنید و در یک ماهیتابه بریزید.
مرحله چهارم : اضافه کردن و تفت دادن گوشت
در این مرحله گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت عوضشده و سرخ شوند.
مرحله پنجم : افزودن ادویه به مواد گراتن بادمجان
در این مرحله ادویهها شامل نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن را به گوشت اضافه کنید.
مرحله ششم : تفت دادن رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن را تا زمانی که رب سرخ شود و کاملا به خورد گوشت برود، ادامه دهید.
مرحله هفتم : آماده کردن سس سفید
کره را درون ظرف گودی آب کرده و آرد را به آن اضافه کنید و مرتباً آرد را به هم بزنید تا نسوزد. شیر و نمک و فلفل را به محتویات ظرف اضافه کنید و با حرارت شعله کم به هم بزنید تا مواد بهخوبی ترکیب شوند و یک دست شوند. سس سفید آماده است.
مرحله هشتم : چیدن بادمجانها و سس سفید روی آن به صورت لایه لایه
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در یک ظرف نسوز یک لایه از بادمجانهای سرخ شده قرار دهید. سپس روی آنها را به یک لایه از سس سفید آماده شده آغشته کنید.
مرحله نهم : ریختن پنیر پیتزا روی مواد گراتن
روی سس، یک لایه از پنیر پیتزا و سیب زمینی های ورقه شده قرار دهید. درنهایت یک لایه گوشت روی مواد بریزید و با پنیر پیتزا کاملاً روی مواد را بپوشانید. این مراحل را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. کمی از پنیر پیتزا را نگه دارید و هنگامی که اخرین لایه را با گوشت پر کردید، روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. به همین ترتیب ظرف را تا بالا پر کنید.
مرحله آخر : قرار دادن ظرف در فر و زمان دادن برای پخت
در آخرین مرحله، کلیه مواد را با سس سفید بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه مواد را داخل فر قرار دهید تا بهخوبی پختهشده و پنیر پیتزا روی مواد آب شود.
گراتن بادمجان با سیبزمینی شما آماده است. امیدواریم که از میل کردن آن در کنار اطرافیانتان برای شام لذت ببرید.میتوانید از انواع دورچین مانند سیب زمینی سرخ کرده و گوجه و کلم بروکلی برای تزئین گراتن بادمجان استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه گراتن بادمجان
برای طلایی شدن پنیر پیتزا روی گراتن از گریل استفاده کنید.
میتوانید از گوجه در ترکیبات گراتن بادمجان استفاده کنید.
برای تزئین روی گراتن از سبزی نعنا و ریحون استفاده کنید.
سعی کنید قبل از برش گراتن بادمجان زمان دهید تا گراتن خنک شود.