🔥197

غذای ساده | یک غذای بسیار لذیذ و مقرون به صرفه به روش مازندانی ها + روش کامل تهیه

هاوریش کدو یکی از خوراک‌های سنتی و اصیل مازندرانی است که طرفداران زیادی دارد. کدوسبز عضو اصلی این غذاست و هارویش کدو یک خوراک بدون گوشت و مناسب برای افراد گیاه‌خوار است. این خوراک به سرعت آماده می‌شود و جز یکی از ساده‌ترین غذاهایی است که در روزهای که زمان زیادی برای طبخ غذا ندارید می‌توانید از آن کمک بگیرید. کدوسبز خواص بسیار زیادی دارد و سلامت قلب را بهبود می‌بخشد، به درمان آسم کمک می‌کند، برای لاغری بسیار مفید است و روند پیری را بسیار کند می‌کند.


غذای ساده

طرز تهیه هاوریش کدو مازندرانی

مدت زمان تهیه این خوراک ۲۰-۳۰ دقیقه است.

مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجم بیشتری این خوراک را طبخ کنید.

درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی آسان قرار دارد.
مواد مورد نیاز جهت تهیه هاوریش کدو: پیاز ۱ عدد
سیر ۳-۲ حبه
کدو ۵-۴ عدد
آب ۱ پیمانه
جعفری ساطوری شده ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
مرحله اول | آماده‌سازی پیاز و سیر

در اولین مرحله به سراغ پیاز روید. آن را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. حال درون قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. پیازهای نگینی شده را به روغن بیفزایید و زمان دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.

در همین مرحله سیرهای تازه را بشویید و پوست بگیرید. به کمک رنده ریز یا سیر له کن آن‌ها را به شکل پوره تبدیل کنید. پوره سیر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله دوم | افزودن ادویه‌‌ها

در دومین مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همه مواد را بهم زنید تا عطر فلفل سیاه آزاد شود.
مرحله سوم | افزودن کدو

در سومین مرحله به سراغ کدوهای شسته شده‌تان روید. در این مرحله با توجه به سلیقه غذایی خودتان می‌توانید پوست کدو را بگیرید یا با پوست ادامه دهید. کدو را خرد کنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. کمی همه مواد را بهم زنید تا کدو با سیر و پیاز آمیخته شود.
مرحله چهارم | اضافه کردن جعفری ساطوری شده

در چهارمین مرحله جعفری ساطوری شده را به محتوای درون قابلمه بیفزاید و همه مواد را بهم زنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند. بهتر است از جعفری تازه استفاده کنید اما اگر در دسترس نداشتید می‌توانید از کمی جعفری خشک کمک بگیرید.
مرحله پنجم | افزودن رب گوجه فرنگی

در این مرحله باید رب گوجه فرنگی را به غذایتان اضافه کنید. همه مواد را با هم ترکیب کنید و کمی زمان دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و اصطلاحا رب رنگ باز کند.
مرحله ششم | افزودن آب جوش

در ششمین مرحله ۱ پیمانه آب جوش را به قابلمه‌تان اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. ۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا کدوها بپزند. توجه داشته باشید که کدو بافت نرم و لطیفی دارد و به سرعت پخته می‌شود پس نیاز به افزودن آب زیادی نیست.
مرحله هفتم | افزودن تخم مرغ

در هفتمین مرحله درون قابلمه را بررسی کنید و تقریبا باید بیشتر آب خوراکتان تبخیر شده باشد. حال تخم مرع‌ها را روی سطح مواد درون قابلمه بشکند و درب قابلمه را ببندید و کمی زمان دهید تا تخم مرغ‌ها پخته شوند. در این مرحله شما می‌توانید بعد از افزودن تخم‌مرغ‌ها همه مواد را به هم زنید و سپس زمان دهید تا تخم‌مرغ‌ها بپزند. در نهایت با کمی فلفل سیاه و جعفری ساطوری شده خوراک لذیذتان را تزیین و با نان نوش‌جان کنید.
سوالات متداول

در این بخش به یک سوال پرتکرار در رابطه با خوراک هاوریش کدو پاسخ خواهیم داد.
آیا کدو را می‌توان در این خوراک جایگزین کرد؟

اصالت این غذا پخت آن با کدو است اما اگر طرفدار کدو نیستید می‌توانید بادمجان را به جای کدو استفاده کنید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید