بازنشستگان کشوری در انتظار اصلاح احکام متناسبسازی هستند؛ ماه گذشته چندین نشست در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد که خروجی آن، دستور برای تامین کسری اعتبار متناسبسازی بود. قرار شد احکام متناسبسازی براساس جداول جدید صادر شود.
عسگر فریاد، نماینده بازنشستگان کشوری و عضو کمیته پیگیری اصلاح احکام در این رابطه گفت: جداول متناسب سازی جدید حقوق بازنشستگان نهایی شده و در انتظار تصویب هیات وزیران است.
او افزود: جداول مورد توافق بین بازنشستگان و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی و همچنین صندوقهای بازنشستگی تهیه شده و بر اساس آنها برآورد اعتبار لازم توسط صندوقهای بازنشستگی در تاریخ ۲۱ آبان ماه صورت گرفته؛ مبلغ مورد نیاز ۷۵ همت است.
به گفته فریاد، این جداول باید به تصویب هیات وزیران برسد و به زودی با دستور العمل اجرایی به صندوقهای بازنشستگی جهت صدور احکام ابلاغ میشود.
او تاکید کرد: در صورت تایید هیات وزیران، اصلاح احکام عملی میشود و حقوق آذرماه بازنشستگان کشوری براساس احکام حقوقی جدید پرداخت خواهد شد.
افزایش حقوق بازنشستگان
در آبان ماه، همسانسازی برای بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی به اجرا درآمد؛ بازنشستگان لشگری علیرغم وعدهها هنوز مشمول همسانسازی نشده اند. کشوریها نیز در انتظار اصلاح متناسبسازی هستند این در حالیست که کارگران بازنشسته همچنان به نحوه اجرای متناسبسازی اعتراض دارند.
محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: کمیته متناسبسازی مجلس مصوب کرد که باید عین ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی شود و دولت مکلف است در سال اول ۴۰ درصد و در دو سال بعد ۳۰ درصد متناسبسازی را اجرایی کند به گونهای که در پایان سال سوم، دریافتی بازنشسته ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به علاوه فوق العادههای مشمول کسورات باشد.
او افزود: سوال اینجاست که الان ۸ ماه از سال گذشته و دولت هنوز به تعهد خود کامل عمل نکرده، چه باید کرد؟ ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسبسازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۹.۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان (منظور کشوریها و لشگری هاست) این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.
زنگنه در ارتباط با کمبود بودجه گفت: دولت میگوید بودجه برای اجرای متناسبسازی بازنشستگان کشوری به اندازه کافی اختصاص نیافته و ۲۵ همت کسری بودجه وجود دارد؛ ما در مجلس گفتیم احکام بازنشستگان را از اول فرودرین ۱۴۰۳ بزنید؛ مبالغی که مربوط به ماههای اول سال است، طبق توافق سازمان برنامه و بودجه جزو طلب بازنشستگان باشد که باید در بودجه ۱۴۰۴ این طلب نیز دیده شود و تامین گردد.
علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، درباره سرانجام قانون همسانسازی بازنشستگان و با توجه به آئیننامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان از سوی هیأت تطبیق گفت: دولت موظف است براساس قانون، حکم را اجرا کرده و ۹۰ درصد حقوق شاغلان متناظر را به همه بازنشستگان به صورت ۴۰-۳۰-۳۰ پرداخت کند.
وی ادامه داد: اگر هم مازاد بر سقف بودجه اعتبار میخواهد باید آن را جزو دیون قرار داده و سال بعد پرداخت کند.
نامه مهم قالیباف به رئیس جمهور
رئیس مجلس شورای اسلامی با ابلاغ مصوبه هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین به رئیس جمهور، بخش غیرقانونی آئین نامه متناسب سازی حقوق بازنشستگان که باعث کاهش حقوق آن ها می شد را لغو کرد.
دولت در آئین نامه متناسب سازی حقوق بازنشستگان برای میزان اجرای این متناسب سازی سقف گذاشته و مصوب کرده بود که اگر اعتبار مربوط به این موضوع کفاف ندهد، پرداخت آن متوقف شده و جزو دیون بازنشستگان نیز نخواهد بود به این معنی که دولت بنا داشت در آینده نیز آن را پرداخت نکند.
با این حال هیئت تطبیق مصوبات دولت در مجلس این بخش از آئین نامه را خلاف قانون تشخیص داده و رئیس مجلس در نامه ای به رئیس جمهور، لغو آن را اعلام کرده است. براساس ابلاغیه دکتر قالیباف، دولت موظف است علاوه بر اجرای قانون برنامه هفتم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، در صورت کسر بودجه این موضوع، مطالبات بازنشستگان جزو دیون آن ها لحاظ شده و به این قشر پرداخت شود.
پیش از این نیز رئیس مجلس براساس مصوبه هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین بخش دیگری از آئین نامه دولت برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را که باعث کاهش جدی حقوق بازنشستگان می شد، ابطال کرده بود.