فوری/ابلاغ آیین نامه جدید برای حقوق بازنشستگان | بازنشستگان بخوانند

آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین مشابه امروز ابلاغ می‌شود.


بازنشستگان

با سلام و‌درود به خدمت بازنشستگان معزز در سراسر ایران عزیز

به حول قوه الهی امروز یکشنبه مورخه ۱۴۰۳/۹/۱۸ به دعوت سازمان برنامه و بودجه با حضور نمایندگان سازمان امور استخدامی ،صندوق بازنشستگی و اعضای کارگروه پیگیری مطالبات بازنشستگان در محل سازمان برنامه و بودجه تشکیل می شود تا آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین مشابه برمبنای ۰۹۰٪ تدوین و ابلاغ خواهد شد امیدوارم با کمک سایر اعضای کارگروه مدافع خوبی برای احقاق حق بازنشستگان باشیم.

مصوبات جلسه حتما اطلاع رسانی خواهد شد.

فرج کمیجانی

مسئول پیگیری و هماهنگی کارگروه اجرای همسان سازی

نایب رئیس مجلس در جلسه علنی توضیحاتی را پیرامون منابع حاصل از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای هزینه‌کرد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری ارائه کرد.

حمیدرضا حاجی بابائی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ و رسیدگی به بند (هـ) تبصره (۱) ماده واحده لایحه مذکور گفت: در برنامه هفتم توسعه کل کشور آمده که منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد باشد و مجلس آن یک درصد را به صورت ویژه برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری مصوب کرد که در مجموع مالیت بر ارزش افزوده ۱۰ درصد می‌شود.

وی با بیان اینکه موضوعی از صبح مطرح بود که کمبود بودجه داریم و سال پیش هم همین مشکل را داشتیم، افزود: مجلس سال ۱۴۰۳ نیز به دولت گفته بود که یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان ۷۵ همت می‌شود، اما آنها نپذیرفتند و تأکید کردند ۵۰ همت می‌شود. سال جاری نیز دولت منابع حاصل از یک درصد را ۱۰۴ همت آورده و متناسب سازی نیز ۱۰۴ همت اعتبار دارد.

نایب رئیس مجلس اظهار کرد: این موضوع، هم امسال قابل اجرا بود و هم سال آینده قابل اجراست، اما گاهی شبهاتی به وجود می‌آید که جامعه را ملتهب می‌کند ملاحظه کردید که امروز نمایندگان مجلس پای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ایستادند و از این موضوع نمی‌گذرد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا سازوکار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را در سال …

مصوبه‌ مجلس برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا سازوکار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را در سال ۱۴۰۴ مشخص کردند.

ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه سال 1404 در دستورکار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت ، شنبه، قرار دارد.

بهارستان‌نشینان در این جلسه پس از استماع نظرات نمایندگان در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال آینده، به بررسی بند (خ) تبصره (1) ماده واحده این لایحه پرداختند و آن را با اکثریت آرا به تصویب رساندند.

در بخش درآمدی و هزینه‌ای بند خ تبصره یک ماده واحده این لایحه آمده است؛ در سال 1404 نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (7) و نرخ مالیات بر ارزش افزوده و جریمه موضوع بند (ب) ماده (26) قانون مالیات بر ارزش افزوده به‌میزان یک ‌واحد درصد به‌عنوان سهم دولت افزایش می‌یابد تا کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر (10) واحد درصد گردد و صرف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد موضوع جزء (1) بند (ر) ماده 28 قانون برنامه هفتم توسعه شود.

مصوبات نمایندگان در جلسه علنی درباره جزئیات لایحه بودجه سال آینده برای تبدیل شدن به قانون نیاز به تأیید شورای نگهبان دارد.

علی دهقان‌کیا رئیس کانون عالی بازنشستگان تهران با اشاره به پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آینده نزدیک گفت: غیرحداقل‌بگیر‌ها در سه ماه به عنوان علی الحساب مبلغ ۳ میلیون تومان دریافت کرده اند و اکنون نیز بعد از اجرای متناسب سازی هر ماه حداقل ۷۱۶ هزار تومان دریافت می‌کنند. یعنی فرد هر میزان که طلبکار باشد محاسبه و پرداخت خواهد شد. سایر سطوح بازنشستگان از جمله حداقل بگیران هم به همین صورت است. اما برای زیر حداقل بگیران بعید است چیزی تعلق بگیرد.

وی با اشاره به اینکه احتمالاً مبالغ واریزی معوقات کمتر از ۲ میلیون تومان نباشد، افزود: طبق صحبتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کردیم اگر منابع آن تأمین شود تا شب عید باید پرداخت شود.

دهقان‌کیا در ادامه در خصوص متناسب‌سازی بیان کرد: مبالغ متناسب سازی از از پایان آبان‌ماه بر مبنای حداقل حقوق ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان پرداخت شد و عده‌ای مشمول قانون متناسب‌سازی شدند. اما برخی افراد هستند که به حداقل بگیران چسبندگی دارند. یعنی مثلاً ماهانه مبلغ ۹ میلیون یا ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که با اجرای متناسب سازی بر مبنای حداقل دستمزد ده درصد یعنی حداقل ۷۱۶ هزار تومان به بالا دریافت کرده‌اند.

وی همچنین گفت: البته بعضی افراد هم بودند که مبالغ افزایش حقوق بیشتری تا سطح ۴ میلیون تومان داشته‌اند. سایر سطوح هم با توجه به میزان دریافتی و سابقه کارشان تا چهار میلیون تومان هم افزایش داشته‌اند. اما حداقل میزان همان ۷۱۶ هزار تومان بوده است. به زیرحداقل بگیران نیز به نسبت دریافتی‌شان مثلاً اگر ده روز حقوق دریافت می‌کنند به همان میزان پرداخت شده است.

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی به ناترازی‌های منابع در سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی ناترازی‌های مختلفی دارد که یکی از آنها مربوط به یک اصل ۲۶ قانونی است که در سنوات گذشته در مجلس مصوب شده است. بر این اساس برخی از کارفرمایان معاف از پرداخت سهم بیمه شده‌اند. مثلاً در مشاغلی مانند قالیبافان یا رانندگان درون و برون شهری کارفرما معاف از پرداخت سهم بیمه است و گفته‌اند که دولت باید آن را پرداخت کند.

وی با بین اینکه دولت این میزان را پرداخت نمی‌کند و این بدهی دولت است اظهار کرد: یعنی در واقع دولت ۳۴۱ هزار میلیارد تومان از بیمه تأمین اجتماعی برای بیمه‌شدگان خدمات می‌گیرد، اما آن را پرداخت نمی‌کند و بدهکار است. وقتی پول را نمی‌دهد ما با کسری بودجه و ناترازی مواجه می‌شویم و این کسری در هر ماه باعث می‌شود که یکسری عقب افتادگی‌های در پرداخت‌ها ایجاد شود. پس باید از یک جایی پول تأمین کنیم که یا از محل بدهی دولت است یا از اموال دیگر. این تنها یک مورد از ناترازی‌های اصلی است.

دهقان کیا اضافه کرد: یکی دیگر از کار‌هایی که باید انجام دهیم این است که هزینه‌های اضافی هم اصلاح شود تا سازمان بتواند روی پای خود بایستد و اگر همین روند ادامه داشته باشد سازمان در آینده دچار مشکل خواهد شد.

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید