🔥110

فوری/ اگر سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اید کلیک کنید | جاماندگان از این طریق اقدام کنند

عسگر توکلی گفت: «سود سهام عدالت جاماندگان سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سرمایه‌پذیر در ابتدای سال ۱۴۰۳ به حساب افراد واریز می‌شود. این افراد که حدود ۳۰ درصد سهامداران سهام عدالت را شامل می‌شوند، مربوط به دو شرکت سرمایه‌پذیرند که سود حاصل از افزایش سرمایه آن‌ها به‌موقع به حساب سهامداران واریز نشد.»


سهام عدالت

عسگر توکلی گفت: «سود سهام عدالت جاماندگان سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سرمایه‌پذیر در ابتدای سال ۱۴۰۳ به حساب افراد واریز می‌شود. این افراد که حدود ۳۰ درصد سهامداران سهام عدالت را شامل می‌شوند، مربوط به دو شرکت سرمایه‌پذیرند که سود حاصل از افزایش سرمایه آن‌ها به‌موقع به حساب سهامداران واریز نشد.»

وی افزود: «پیرو مصوبه‌ای که شورای‌عالی بورس برای توزیع سود سهام عدالت سهام‌داران داشت، مقرر شده بود، سود سهام عدالت در دو مرحله تا پایان آذرماه و مرحله بعدی تا قبل پایان سال به حساب سهام‌داران واریز شود.»

رئیس هیئت‌مدیره شرکت‌های تعاونی سهام عدالت کشور اظهار کرد: مطابق انتظار و برنامه‌ریزی انجام‌شده در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ با تلاش دولت برای عمل کردن شرکت‌های سرمایه‌پذیر برای واریز به حساب سهامداران، بخش زیادی از این سود به حساب سهام‌داران واریز شد؛ اما سهامداران یک یا دو شرکتی که باید سود سرمایه خود را به‌موقع به حساب سهامداران واریز می‌کردند، از دریافت سود در این مرحله جا ماندند.

وی توضیح داد: اگر برای واریز سود پایان سال ۱۴۰۲ به حساب سهامداران، منتظر این دو شرکت می‌ماندیم، شاید توزیع سود انجام نمی‌شد.

توکلی اظهار کرد: با برنامه‌ریزی انجام‌شده، بقیه افرادی که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد سهامداران زیر پوشش سهام عدالت کشور است و سود سال ۱۴۰۱ را دریافت نکردند، در سال ۱۴۰۳ این سود به حساب آن‌ها واریز خواهد شد./ایسنا

در این میان برخی از وراث نتوانستند سود سهام عدالت  متوفی را دریافت کنند که در این باره ابهاماتی به وجود آمد. طبق پیگیری‌های خبرنگار ایلنا از شرکت سپرده گذاری مرکزی، وراثی که در مرحله دوم توانستند سود سهام عدالت متوفی خود را دریافت کنند که سجامی شده بودند و تنها انتقال سهام به افراد کافی نیست.

وراثی که سجامی شده بودند پس از تکمیل فرایند انتقال سهام، اسفندماه سال گذشته سود سهام را دریافت کردند و آن‌هایی که هرچند انتقال سهام برای آن‌ها انجام شده، اما سجامی نشده‌اند از دریافت سود مرحله دوم جا مانده‌اند. چراکه برای واریز سود نیاز به کد بورسی است و تا زمانی که سجامی نشده باشند کد بورسی نخواهند داشت و اساسا اطلاعات بانکی ورثه در اختیار شرکت سپرده گذاری مرکزی وجود ندارد که بتواند سود سهام عدالت را برای آن‌ها واریز کنند؛ بنابراین سود سهام عدالت متوفی برای ورثه‌ای واریز شد که تا ۱۷ اسفند ماه سال گذشته پروسه انتقال سهام را تکمیل کرده و سجامی شده بودند و ورثه‌ای که پس از ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۲ این نسبت به تکمیل این فرایند اقدام کردند از دریافت سود سهام عدالت متوفی جا ماندند.

اما خبر خوب اینکه وراث جامانده از دریافت سود سهام عدالت متوفیان، تمام سود معوقه سال‌های گذشته را به شرط سجامی شدن در مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در خردادماه دریافت می‌کنند.

ورثه می‌توانند با مراجعه به ۴ بانک ملت، ملی، پارسیان و تجارت و همچنین دفاتر کارگزاری‌ها و ارایه مدارک تمام مشمولان ارث و برگه انحصار وراثت، انتقال سهام عدالت را ثبت کنند و شرکت سپرده گذاری مرکزی تقسیم دارایی را انجام می‌دهد. لازم به ذکر است که مراجعه تنها یک نفر از ورثه برای تکمیل پروسه انتقال سهام کافی است البته باید تمام مدارک ورثه را برای ارایه به همراه داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که سایر وراث به انتقال سهام رضایت دارند حتی آن‌هایی که سهمی در سود ندارند.

ورثه اگر تا خردادماه نسبت به تکمیل فرایند انتقال سهام و سجامی شدن اقدام کنند می‌توانند سبد پرتفویی خود را مشاهده کنند اینکه چه میزان سود در سبد سهام عدالت دارند و همچنین در مرحله سوم واریز هم امکان واریز سود برای آن‌ها وجود دارد.

تقسیم سهام عدالت بین وراث براساس اطلاعات برگه انحصار وراثت و وصیت‌نامه متوفی انجام می‌شود و سپرده گذاری مرکزی و سایر نهاد‌ها در این باره دخل و تصرفی ندارند.

سهام عدالت نوعی یارانه است که با فروش در شرکت سود آن بین افراد سهام دار شرکت تقسیم میشود و قیمت سود سهام عدالت برای افراد متفاوت است .

زمان شروع ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳

با توجه به اطلاعیه های رسمی، قرار بر این بود تا پایان بهمن ماه سال گذشته، وزارت کار، لیست تمامی افراد جامانده ثبت نام ، که شامل گروه هایی همچون، کودکان تازه متولد شده در خانواده های واجد شرایط ثبت نام هستند، افرادی که اقدام به ثبت نام جهت دریافت سهام مورد نظر کرده اند اما، به هر دلیلی نام نویسی آن ها انجام نشده، افرادی که پس از پایان مهلت زمان ثبت نام آن، تحت پوشش سازمان های حمایتی قرار گفته اند و غیره را تهیه نموده و در اختیار مجلس قرار دهد.

نحوه ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۲

پس از ارائه لیست مورد نظر، توسط وزارت کار، پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری، ثبت نام سهام عدالت برای کودکان و جاماندگان آغاز شود و تمامی افراد واجد شرایط، مجاز به نام نویسی و دریافت سهام مورد نظر شوند. دقت شود که تمامی مواردی که در بالا ذکر شده است، طبق اطلاعیه های رسمی، پیش بینی بوده و درحال حاضر، لازم به ذکر است با توجه به اعلام رسمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، آغاز واگذاری آن به جاماندگان،در دستور کار است که از خرداد ماه، فراخوان واگذاری این سهام، به مشمولان، انجام می‌شود.

همانطور که در ابتدا اشاره شد، پس از رونق بی سابقه بازار بورس، تعداد زیادی از افراد جامانده از اولین دوره ثبت نام ، خواستار برگزاری مجدد فرآیند نام نویسی، از سوی دولت شدند. لذا، در این راستا، دولت، اقدام به طراحی و تصویب طرح نام نویسی ، برای اقشار ضعیف جامعه به منظور کمک به آن ها، کرده است که بر طبق آن، ثبت نام دور دوم برای سه گروه اصلی جاماندگان امکان پذیر خواهد شد که این سه گروه به ترتیب شامل موارد زیر می باشند :

افرادی که اقدام به ثبت نام در دوره اول کرده اند، اما، به هر دلیلی، مانند خرابی زیر ساخت های سیستمی، موفق به انجام این کار و دریافت سهام عدالت نشده اند.

افرادی که بعد از اجرایی شدن طرح ثبت نام، عضو کمیته مستضعفان و یا سایر سازمان های حمایتی گشته اند و یا قبل از این دوران، عضو خانواده نبوده و بعدا وارد آن شده اند.

افرادی که جزو ۶ دهک اول و ضعیف جامعه می باشند که دولت موظف به حمایت از آن ها می باشد.

ثبت‌نام جاماندگان چه زمانی آغاز می‌شود؟
پس از تصویب شورای عالی و هیات دولت همه گمان می‌کردند که بزودی نام‌نویسی آغاز خواهد شد اما مشکلاتی باعث شد تا واگذاری سهام تا امروز بلاتکلیف بماند.

شورای عالی در اسفند ماه ۱۴۰۱ تصویب کرد که سازمان خصوصی‌سازی از محل باقیمانده سهام شرکت‌های دولتی که قابل واگذاری هستند، سهام عدالت به مشمولین اختصاص یابد. از آنجایی که برخی از وزارتخانه‌ها حاضر به واگذاری برخی از شرکت‌های زیرمجموعه خود نشدند، اختصاص سهام عدالت بلاتکلیف مانده است.

طبق هماهنگی‌های صورت گرفته در سازمان خصوصی سازی قرار است در سال ۱۴۰۲ سهام عدالت به جاماندگان اختصاص می‌یابد.

در زمان تصویب اجرای طرح ثبت نام دور دوم ، اسامی شرکت‌هایی که قرار است سهام آنها به مشمولین اختصاص یابد، شناسایی شد. این در حالی است که منابع در نظر گرفته شده در پرتفوی سهام عدالت، کفاف سهام‌های قابل واگذاری را نمی‌دهد.

از سوی دیگر واگذاری سهام شرکت‌های مس، پتروشیمی خلیج فارس و فولاد با مخالف دولت همراه شد. دلیل این مخالفت این بود که سهام این شرکت‌ها جزو سهم‌های غیرقابل انتقال دولت است. به همین جهت سهام‌های موجود در پرتفوی جاماندگان سهام عدالت به طور قطعی انتخاب نشده است

با توجه به اینکه در حال حاضر، تنها، طرح پیشنهادی ثبت نام و ارائه مجدد سهام عدالت، برای افراد واجد شرایط و مشمول آن، تصویب شده است، در نتیجه اطلاعات دقیقی، از جزئیات آن، همانند اینکه ثبت نام جاماندگان سهام عدالت ۱۴۰۳ کی شروع می شود، وجود ندارد.

اما، با توجه به شرایط برگزاری ثبت نام اولیه سهام عدالت، پیش بینی می شود که متقاضیان، برای ثبت نام دوره دوم نیز، همانند دوره اول، تنها کافی است تا با در دست داشتن مدارک لازم برای سهام عدالت، از طریق سامانه و سایت ثبت نام سهام عدالت، مراحل مربوطه را طی کنند و نیاز به پرداخت هیچگونه هزینه ای نمی باشد.

همچنین، لازم به ذکر است به تازگی، تعداد جاماندگان تحت پوشش دو نهاد کمیته امداد و بهزیستی، مشخص شدند. بر این اساس، در مجموع حدود ۳ میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۰۰ نفر جزو جاماندگان می باشند که حدود ۲ میلیون و ۲۵ هزار نفر، از این افراد، تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور و حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ نفر، تحت پوشش کمیته امداد هستند.

افرادی که قصد ثبت نام در دوره جدید را دارند، می بایست در رابطه با زمان دقیق، برای نام نویسی سهام عدالت، آگاهی لازم را داشته باشند.

خبرآنلاین

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید