فوری / بازنشستگان حتما بخوانند | این بازنشستگان شامل متناسب سازی حقوق نمی‌شوند

اخیراً یک نماینده مجلس اعلام کرده به ۵۰۰ هزار نفر از مستمری‌بگیران همسان‌سازی تعلق نمی‌گیرد؛ این افراد چه کسانی هستند؛ رضایی در این رابطه گفت: آقای تاج گردون گفته به تعداد ۵۰۰ هزار نفر همسان‌سازی تعلق نمی‌گیرد، منظورش افرادی است که اخیراً بازنشست شده‌اند و این‌ها حقوق کامل تا الان دریافت کردند و در نتیجه شامل همسان‌سازی نمی‌شوند.


بازنشستگان

در جلسه‌ای با رئیس سازمان برنامه و بودجه در ارتباط با صدور احکام جدید حقوق بازنشستگان بحث و رایزنی شد.

«محمد رضایی» بازنشسته کشوری در ارتباط با جلسه روز پنجشنبه با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و ابهامات به وجود آمده، گفت: اولین سوال این است که چرا همسان سازی با ۵۰ همت انجام می‌شود؛ پاسخ این است که همسان‌سازی فعلاً با ۵۰ همت انجام می‌شود چون که در دولت قبل ۲۰ همت از ۷۰ همت خرج شده که منجر به باقیماندن ۵۰ همت از مبلغ پیش‌بینی شده برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شده است اما این به معنای پایمال شدن آن ۲۰ همت دیگر نیست و براساس قول رییس سازمان برنامه و بودجه کشور بقیه این طلب  در سال آینده به بازنشستگان پرداخت می‌شود.

متناسب سازی حقوق بازنشستگان

اخیراً یک نماینده مجلس اعلام کرده به  ۵۰۰ هزار نفر از مستمری‌بگیران همسان‌سازی تعلق نمی‌گیرد؛ این افراد چه کسانی هستند؛ رضایی در این رابطه گفت: آقای تاج گردون گفته به تعداد ۵۰۰ هزار نفر همسان‌سازی تعلق نمی‌گیرد، منظورش افرادی است که اخیراً بازنشست شده‌اند و این‌ها حقوق کامل تا الان دریافت کردند و در نتیجه شامل همسان‌سازی نمی‌شوند.

او در ارتباط با جریان خالص و ناخالص در پرداخت‌ها که عارف معاون ریاست جمهوری مطرح کرده، توضیح داد: بر اساس مباحث در جلسه‌ای که برگزار شد، اجرای همسان‌سازی به صورت ۹۰ درصد شاغل و مُر قانون انجام می‌شود و در این خصوص هم جای نگرانی نیست.

رضایی تاکید کرد: اینکه بگوییم یا همسان‌سازی با ۷۰ همت یا هیچ، نظر برخی از بازنشستگان است، اما تاخیر در صدور احکام به دلیل کمبود بودجه به ضرر مستمری‌بگیران است؛ بهتر است احکام جدید هرچه زودتر صادر و معوقات بازنشستگان پرداخت شود.

حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی هر ماه از بیستم آغاز می‌شود و این روند معمولاً تا پایان ماه ادامه دارد. بازنشستگان انتظار دارند این پرداخت‌ها به‌موقع انجام شود تا از بروز مشکلات مالی و استرس‌های ناشی از تأخیر در دریافت حقوق جلوگیری شود.

این در حالی است که با گذشت بیستم مهرماه، حقوق بازنشستگان هنوز آغاز نشده و این مسئله مورد انتقاد جامعه بازنشستگان قرار گرفته است.

علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی درباره مشکلات مربوط به تاخیر در واریز حقوق مهرماه گفت: با توجه به اینکه قرار بود حقوق بازنشستگان از بیستم مهرماه واریز شود، انتظار داریم این پرداخت‌ها در همان زمان آغاز گردد. این تأخیر باعث استرس و نگرانی زیادی برای بازنشستگان شده است که هر روز به دلیل عدم واریز حقوق با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند.

وی همچنین با انتقاد از عدم ثبت‌نام وام ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: مسئولان تأمین اجتماعی باید سهمیه‌ها و اسامی قرعه‌کشی وام بازنشستگان را به‌طور رسمی اعلام کنند تا سهمیه هر استان مشخص شود. به‌طوری که در هر مرحله از تسهیلات قرض‌الحسنه، ۴۰ هزار نفر دریافت‌کننده تسهیلات هستند و علی‌رغم اینکه قرار بود امروز ثبت‌نام آغاز شود، این موضوع به تعویق افتاده است.

دهقان‌کیا ابراز امیدواری کرد که هر چه سریع‌تر در خصوص حقوق و وام بازنشستگان تعیین تکلیف شود تا این قشر زحمت‌کش از نگرانی و استرس خارج شوند و بتوانند زندگی خود را به‌صورت عادی پیش ببرند.

«احمد میدری» با اعلام این خبر اظهار کرد: پس از تشکیل جلسات با دستور معاون اول ریاست جمهوری و باهماهنگی سازمان برنامه و بودجه، مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات متناسب‌سازی بازنشستگان دراختیار سازمان تامین اجتماعی قرار خواهدگرفت.

وی افزود: تا پایان سال نیز مطابق قانون، مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان به صورت اوراق بدهی تحویل سازمان تامین اجتماعی خواهد شد.

براساس راهکار‌های میان‌مدت ابلاغ شده، الباقی تعهدات دولت به تأمین اجتماعی تا سقف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان باید براساس بند (د) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، از طریق واگذاری دارایی‌های دولت و سهام شرکت‌های دولتی به سازمان تأمین اجتماعی تأدیه شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تحقق فرآیند‌های واگذاری دارایی و سهام کمک کند.

سازمان تأمین اجتماعی تیرماه امسال مبلغ ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به صورت علی‌الحسابِ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و کمک معیشت ایشان طی یک مرحله واریز کرد، اما اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به سبب کثرت ذی‌نفعان و جامعه بازنشستگان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی، مستلزم تأمین منابع برای سال جاری در حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است که دولت براساس سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری، محل تأمین این بودجه را پیش‌بینی و تامین می‌کند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید