🔥1456

فوری/ تغییرات جدید در حقوق بازنشستگی زنان فوت شده | خبر مهم برای کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند

افرادی پس از فوت اگر دارایی داشته باشند، بین ورثه تقسیم می‌شود. یکی از دارایی‌ها حقوق بازنشستگی متوفی است.


بیمه تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی یک نظام تامین اجتماعی است که به منظور حفظ و تامین حقوق اجتماعی و اقتصادی افراد در برابر ریسک‌های مختلف به صورت تامین مالی فعالیت می‌کند. بیمه تامین اجتماعی در بسیاری از کشورها وجود داشته و در بسیاری از جوامع مورد استفاده قرار گرفته است.هدف اصلی بیمه تامین اجتماعی، ایجاد تعادل میان حقوق و تعهدات اجتماعی و اقتصادی فرد است. اعطای کمک‌های مالی به افرادی که به دلیل بیماری، ناتوانی، تحت تاثیر سن، از کار افتاده‌اند و یا در شرایط اقتصادی ضعیف قرار دارند، از عمده فعالیت‌های این سازمان است.یکی از موارد پیگیر در سازمان خرید سابقه بیمه تامین اجتماعی است.در ادامه به آخرین خبر از بیمه تامین اجتماعی می پردازیم.

حقوق بازنشستگی زن فوت شده از آن موضوعاتی است که بسیار چالش‌برانگیز است. این مورد از آن موضوعاتی است که پیرامون آن بسیاری از خانواده‌های متوفی سوال می‌پرسند.

زمانی که زنی فوت می‌کند و حقوق بازنشستگی داشته باشد، این حقوق بین وراث وی تقسیم می‌شود.

یکی از افرادی که از حقوق زن بهره‌مند می‌شود، همسر زن متوفی است. در شرایطی این حقوق به همسر متوفی می‌رسد که سن وی بیشتر از ۶۰ سال یا ازکارافتاده باشد و تحت پوشش تأمین اجتماعی باشد.

پدر و مادر متوفی نیز از جمله کسانی هستند که از حقوق بهره‌مند می‌شوند البته اگر مادر بیشتر از ۵۵ سال و پدر بیشتر از ۶۰ سال داشته باشد.

فرزند دختر و پسر خانم در صورتی مشمول می‌شوند که سن آن‌ها کمتر از ۱۸ سال بوده یا گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشند.

حقوق بازنشستگی زن فوت شده به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟

بنابراین، انحصاروراثت حقوق بازنشستگی بین دختر و پسر، همسر، پدر و مادر متوفی تقسیم می‌شود. سهم هر کدام از این افراد نسبت به یکدیگر کاملاً متفاوت است.

فرزند دختر متوفی تا زمانی که ازدواج‌نکرده باشد یا شاغل نشود، می‌تواند از حقوق بازنشستگی مادر خود بهره‌مند شود. فرزند پسر تا ۲۰ سالگی حق دریافت این مستمری را دارد مگر در شرایطی باشد که گواهی اشتغال به تحصیل بگیرد در این صورت تا سن ۲۵ سالگی مستمری دریافت می‌کند.

مدارک موردنیاز برای انحصاروراثت حقوق بازنشستگی زن فوت شده

شناسنامه و کارت ملی وراث

سند ازدواج (در صورت تاهل)

استشهادیه انحصاروراثت

گواهی فوت

اسناد مربوط به بیمه متوفی

گواهی رشد فرزندان (در صورت نیاز)

گواهی اشتغال به تحصیل (در صورت تحصیل فرزندان)

افرادی پس از فوت اگر دارایی داشته باشند، بین ورثه تقسیم می‌شود. یکی از دارایی‌ها حقوق بازنشستگی متوفی است.

بیمه تامین اجتماعی
بیمه تامین اجتماعی

بیماران خاص تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی، اکنون امکان نشاندار شدن این دسته از بیماران توسط پزشک در سامانه نسخه‌نویسی تامین‌اجتماعی فراهم شده است.

صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج به استناد بند “ن” تبصره ۱۷ قانون برنامه بودجه ۱۴۰۱، سوم آبان‌ماه سال گذشته، با پوشش ۲۷ بیماری خاص و صعب‌العلاج و با تزریق بودجه رونمایی شد.

طبق اساس‌نامه تشکیل صندوق در هیئت وزیران که ۲۷ شهریورماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید، اعلام فهرست بیماری‌هایی که قرار است تحت پوشش این صندوق قرار گیرند و همچنین تدوین بسته‌های خدمتی توسط وزارت بهداشت در چند مرحله صورت می‌گیرد. بیماری‌های تالاسمی، هموفیلی،‌ ام اس،‌ دیالیز صفاقی،‌ دیالیز خونی، بیماری‌های موکوپلی ساکاریدوز، بیماری‌ بال پروانه‌ای، اس‌ام ای تیپ یک و دو و سه،‌ بیماری سی اف، اوتیسم، گروه سرطان‌ها با تمام طیف‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، پیوند سلول‌های بنیادی و خون ساز، پیوند کلیه، پیوند کبد، پیوند قلب و پانکراس، پیوند روده و پیوند ریه، بیماری‌های مزمن روانی، صرع مقاوم به درمان،‌ پارکینسون و آسیب‌های شنوایی شدید بیماری‌هایی هستند که در مرحله اول تعریف شدند و خدمت‌رسانی برای آنها ذیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به صورت تدریجی انجام می‌شود.

در خصوص هزینه‌های درمانی بیماران خاص و صعب‌العلاج پس از آغاز به کار صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نیز باید گفت که در بخش‌های دولتی عمده خدماتی که بیماران دریافت می‌کنند پوشش بیمه‌ای و صندوق ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی دارد که شامل سه جزء است. طبق اساس‌نامه فعالیت صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به این صورت است که پوشش بیمه پایه‌ای که بیماران از قبل داشتند سر جای خود باقی است و تعهدات بیمه‌های پایه کاسته نخواهد شد. در عین حال پوشش بیمه‌های تکمیلی هم سر جای خود خواهد بود و پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج مازاد بر پوشش‌های قبلی اضافه خواهد شد.

  • نصرت علی احمدی

    سلام ماتعدادی بازنشسته تأمین اجتماعی هستیم اما هنوزحکم نزدن میگن چون قراردادشان کارمعین است دوماهه ماباید زندگی کنیم چی بخوریم لطفا پیگیری کنید

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید