جلسه هیات مدیره و بازرسین کانون عالی کارگران بازنشسته کشور با میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان وی در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان بدون دستیابی به نتیجه پایان یافت.
ظاهراً قرار است نشست دیگری در همین روزها برگزار شود.
بازنشستگان تامین اجتماعی خواستار اجرای ماده 96 قانون تامین اجتماعی و افزایش مستمریها به اندازهی هزینههای زندگی هستند.
دولت در لایحه بودجه سال آینده، بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان دستگاههای مختلف پیشبینی کرده است.
در جدول شماره ۹ ماده واحده لایحه بودجه سال آینده با عنوان برآورد اعتبارات متفرقه، ۱۲۵۸ میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان دادگستری، بیش از پنج میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان دیوان عدالت اداری، بیش از هشت میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان سازمان بازرسی کشور و ۲۲ هزار میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان ادارات کل آموزش و پرورش استانها پیشبینی شده است.
در مجموع، دولت برای سال آینده، بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان دستگاههای مختلف پیشبینی کرده است. این امیدواری وجود دارد که با تخصیص به موقع این اعتبار، پاداش پایان خدمت بازنشستگان سر وقت پرداخت شود.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: موضوع افزایش حقوق بازنشستگان مشمول قانون تامین اجتماعی ارتباطی با تصمیمات شورای عالی کار ندارد و افزایش مستمریِ مشمولان باید مطابق ماده ۹۶ قانون دایمی تأمین اجتماعی انجام پذیرد.
عباسعلی سلطانیکیا، رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، در گفتگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی گفت: موضوع افزایش حقوق بازنشستگان مشمول قانون تامین اجتماعی ارتباطی با تصمیمات شورای عالی کار ندارد و افزایش مستمریِ مشمولان باید مطابق ماده ۹۶ قانون دایمی تأمین اجتماعی انجام پذیرد. باید توجه کنیم که سازمان تأمین اجتماعی سازمانی مستقل است و تابع شورایعالی کار نیست.
وی بیان کرد: قانونگذار در قانون تأمین اجتماعی و همچنین در اساسنامه سازمان تأمین اجتماعی به استقلالِ این سازمان به عنوان یک سازمان بیمه بازنشستگی فراگیر توجه خاص داشته و هیچ وابستگی و تابعیتی به شورایعالی کار و مصوبات این شورا در رابطه با نحوه افزایش حقوق بازنشستگان مشمول سازمان تامین اجتماعی پیش بینی نکرده است.
سلطانی کیا گفت: ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، نحوه افزایش حقوق بازنشستگان مشمول این قانون را مصوب تعیین کرده است. طبق آن حقوق بازنشستگان باید هرساله برابر با افزایش هزینههای زندگی و میزان نرخ تورم با ضریب عددی یکسان برای همه بازنشستگان افزایش یابد. استناد به مصوبه شورایعالی کار برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بدون رعایت و اجرای صحیح ماده ۹۶ امری غیر قانونی و ناصحیح است. ذکر این نکته ضروری است که مصوبه شورایعالی کار برای افزایش حقوق کارگران نیز مورد اعتراض نمایندگان کارگری شورایعالی کار و کلیه کارگران کشور است.
وی بیان کرد: عدم توجه به استقلال سازمان و تبعیت از مصوبه شورایعالی کار و تقسیمبندی تبعیضآمیز بازنشستگان به ۲ گروه حداقلی و سایر سطوح و بکارگیری رویه غیر قانونی ترمیم حقوق سالانه بازنشستگان مشمول به روش پلکانی معکوس بدون رعایت محاسبات اکچوئری و حسابداری بیمهای و بدون توجه به میزان مشارکت بازنشستگان در بیمهپردازی اشتباه بزرگی است که همه را متضرر میکند.
سلطانیکیا گفت: انتظار بازنشستگان مشمول قانون تامین اجتماعی این است که به رویه نادرست و ناحق ترمیم حقوق پلکانی معکوس و تقسیمبندی بازنشستگان به ۲ گروه حداقل بیمهپرداز و بیمه پردازان سایر سطوح و تبعیت از مصوبات شورایعالی کار خاتمه داده شود.
وی تأکید کرد: سازمان تامین اجتماعی این حق را ندارد که با تبعیت از مصوبات شورایعالی کار و بکارگیری رویه ترمیم حقوق پلکانی معکوسی حق الناس را پایمال نماید که باعث ظلم به بازنشستگان و ایجاد نارضایتی آنان و بیاعتمادی به سازمان و بیانگیزگی افراد شاغل برای پرداخت حق بیمه بیشتر میشود و آن سازمان را در آتیه دچار بحران خواهد کرد.
ایلنا
ناشناس
هی تو بگو ما هم میگیم باشه دریغ از یک ریال اضافه
ناشناس
منی که شوهرم ۲۳ سال سابقه کار داره با کسی که ۸ سال سابقه داره یک جور حقوق میگرم این ظلم نیست درحق ما
حاتمی
سلام و خسته نباشید به همه عزیزان من هم با نظر آقای سلطانی موافقم.
علی یارعلی
جناب آقای وزیر شما با حقوق ماه هشت میلیون تومان زندگی کنید