حقوق بازنشستگان در ایران بر اساس قوانین و مقرراتی تعیین میشود که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله طبقه بازنشستگان، نوع شغل و زمان خدمت است. در ایران، بازنشستگان به دو دسته عمومی و ویژه تقسیم میشوند.به طور کلی، حقوق بازنشستگان شامل حقوق پایه، بیمههای اجتماعی، بیمه تکمیلی، روزهای تعطیل و تعطیلات سالانه، یارانهها و منافع دیگر است. همچنین، سازمان تامین اجتماعی در صورت لزوم میتواند تغییراتی در حقوق بازنشستگان اعمال کند.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سالهای کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار میکرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده میشود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده میشود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر میگیرد.
بنا بر اعلام وزیرکار، بازنشستگان میتوانند علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی، حقوق مکملی را به صورت ماهانه و سنواتی دریافت کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رونمایی از صندوقهای بازنشستگی تکمیلی، گفت: بازنشستگان میتوانند در سود سرمایه مشارکت داشته باشند، همچنین علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی یک حقوقی مکملی را به صورت ماهانه و سنواتی دریافت کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند از این دولت علاوه بر حمایت و تایید، به دنبال تمجید هستم که در این راستا در ۸ سرفصل، سربازان نظام جمهوری اسلامی و خادمین ملت را مورد تمجید قرار دادند و تذکرات مفید را ارائه کردند.
وی با شاره به افزایش نرخ امید به زندگی در ایران، ادامه داد: متوسط نرخ امید به زندگی در ابتدای پیروزی انقلاب بین ۵۲ تا ۵۳ بوده است. کار بزرگی که این نظام با خدمات درمانی و رفاهی انجام داد، سبب افزایش نرخ امید به زندگی در ایران شد که این عدد بر اساس گزارشهای تمامی مراکز رسمی داخلی و خارجی از جمله سازمان بهداشت جهانی به ٧۸ رسیده است.
مرتضوی بیان کرد: صندوقهای بازنشستگی که صندوقهایی بین نسلی هستند، یک تضمین حداقلی را برای تداوم زندگی آبرومندانه فراهم کرده است، اما این اقدام کافی نیست به سبب آنکه در نظام جمهوری اسلامی ایران مراودات زیاد است و هزینهها بالاست؛ بنابراین لازم است تا کار مناسبی برای این امر انجام شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: خوشبختانه قانونگذار برای این امر، صندوقهای بازنشستگی تکمیلی را در نظر گرفته و افراد میتوانند در این صندوقها سرمایهگذاری کرده و از سود آن بهرهمند شوند. هرچه قدر شخص سرمایهگذاری کند میتواند از آن بهره ببرد. اشخاص پس از بازنشستگی هم میتوانند در این صندوقها سرمایهگذاری کنند و وارثان نیز میتوانند از آن بهره گیرند.
وی بیان داشت: بازنشستگان میتوانند در سود سرمایه مشارکت داشته باشند؛ همچنین علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی یک حقوقی مکملی را به صورت ماهانه و سنواتی دریافت کنند.
کارکرد صندوقهای بازنشستگی تکمیلی چیست؟
هدف اصلی صندوق سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی، جمعآوری و سرمایهگذاری پول اعضا برای فراهمکردن منابع مالی برای زمان بازنشستگی است. اعضای این صندوقها افرادی هستند که در حال حاضر یک صندوق بازنشستگی اصلی دارند (مانند سازمان تأمیناجتماعی یا بازنشستگی کشوری) و میخواهند سرمایهگذاری بیشتری را برای بازنشستگی خود انجام دهند.
عملکرد این صندوقها به این صورت است که اعضا بهعنوان سرمایهگذاران، پس از پرداخت حق عضویت و واریز سایر وجوه، واحدها یا «یونیت» صندوق را دریافت میکنند. سپس سرمایهگذاریهای انجامشده توسط صندوق در انواع منابع سرمایهگذاری مانند سهام، اوراق بهادار، املاک و…، صورت میگیرد. همچنین سود و زیان حاصل از این سرمایهگذاری میان اعضا توزیع میشود. در زمان بازنشستگی نیز اعضا میتوانند از سرمایههای کسب شده از صندوق استفاده کنند و به تأمین هزینههای خود بپردازند. صندوق سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی مزایای زیادی دارد که یکی از مهمترین آنها این است که به اعضا امکان میدهد تا پس از بازنشستگی، دارای درآمد ثابت و پایداری باشند و نیازهای مالی خود را تأمین کنند. همچنین در برخی کشورها تعدادی از صندوقهای بازنشستگی تکمیلی از مزایای مالیاتی برخوردارند.
در این رابطه سودهای حاصل از سرمایهگذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی، تحت شرایط خاصی از مالیات معاف میشوند که این خود عامل مهمی است که افراد را برای سرمایهگذاری ترغیب میکند. از سویی صندوق بازنشستگی تکمیلی معمولاً به اعضای خود امکان میدهد در انواع مختلف سرمایهگذاریها، مانند سهام، اوراق بهادار، اوراق قرضه، املاک و مستغلات و…، سرمایهگذاری کنند. این امر به آنها کمک میکند تا از سبد سرمایهگذاری متنوعتری برخوردار باشند و ریسک سرمایهگذاری را در داراییهای مختلف توزیع کنند. فرد شاغل با عضویت در صندوق سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی، معمولاً میتواند برنامهریزی خود را در طول دوران کاری و پس از بازنشستگی تغییر دهد.
او میتواند میزان سرمایهگذاری خود را تنظیم کند، میزان کمکهای مالی را تغییر دهد و در صورت نیاز به سرمایهگذاری اضافی اقدام کند. صندوقهای بازنشستگی تکمیلی توسط تیمهای حرفهای اداره میشوند که تخصص و تجربه کافی در زمینه مدیریت سرمایهگذاری دارند. این تیمها مسئولیت مدیریت سرمایههای اعضا را بهعهده میگیرند و با هدف کسب بهرهوری بیشتر و کاهش ریسک، تصمیمگیریهای مالی را انجام میدهند.
ذکر این نکته ضروری است که صندوق سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی از طریق سرمایهگذاری در بازارهای مختلف دارایی سعی در رشد سرمایه اعضای خود دارد. این بهمعنای افزایش ارزش سرمایهگذاری یک فرد شاغل در طول زمان است که میتواند منجر به ایجاد ثروت و افزایش بازده دارایی فرد هنگام بازنشستگی شود. همچنین سطح ریسکی که برای سرمایهگذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی وجود دارد، نقش مهمی در عملکرد سرمایهگذاری اعضا خواهد داشت. سرمایهگذاری در این صندوقها میتواند شامل ریسکهای مختلفی از جمله ریسک سرمایهگذاری در بازارهای مالی و تغییرات قیمت داراییها باشد، اما باید به این مطلب مهم اشاره کرد که مدیریت این صندوقها بهصورت حرفهای و تخصصی انجام میشود. بنابراین این نوع سرمایهگذاری برای کارگران و افراد شاغل در صنوف مختلف با کمترین ریسک ممکن همراه خواهد بود. هدفها و زمانبندی در بازنشستگی نیز میتواند تأثیر قابلتوجهی بر سرمایهگذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی داشته باشد. از طرفی عملکرد و تاریخچه صندوقها در جذب افراد بسیار مؤثر است. آنها باید مطمئن شوند صندوقی که در آن سرمایهگذاری میکنند، تاریخچه مطلوبی از بازده و
عملکرد دارد.
M,f
عالی بود
سعید
درود آخه جناب وزیر کار بازنشسته با چه امکاناتی در صندوقها سر مایه گذاری کند با این چندر غاز حقوق که تا پنجم ماه به گدایی میافتیم چقدر فکر خوبی کردید واقعا دیگه آخر فکره
فردی
باسلام بجای این داستانها حقوق ها را اضافه کنید باز نشستگان به خط آخر زده اند این حقوق با این گرانی ارض تا آسمان فرق دارد ازخدا بترسید این باز نشستگان امروز همین جوانانی بودند ۸ سال جنگیدند ونگذاشتند اجناس گران شود و نگذاشتند یک سانتیمتر خاکمان دست دشمن بیفتد واقعا انصاف هم چیزخوبیه ولی مسولین درناز ونعمت ما درخواب فرورفته اند