فوری/خبر خوش وزیر کار درباره اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان | پرداخت مابه التفاوت متناسب سازی حقوق از این ماه

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، پیش بینی لازم برای پرداخت کشوری صورت گرفته و در خصوص بازنشستگان تامین اجتماعی هم در حال پیگیری هستیم.


همسان سازی حقوق بازنشستگان

صولت مرتضوی در نشست خبری با بیان این‌که در این دولتخوشبختانه کارهای مطلوبی صورت گرفت و حصارها شکسته شد، گفت: می‌دانید بدهی های انباشه ای را سازمان تامین اجتماعی به مراکز درمانی و داروخانه ها داشت، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان در قالب اوراق پرداخت شد و با هماهنگی خوبی که با بانک مرکزی صورت گرفت این ۲۰ هزار همت تبدیل به نقدینگی شدند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای همسان سازی حقوق بازنشستگان، پیش بینی لازم برای پرداخت کشوری صورت گرفته و در خصوص بازنشستگان تامین اجتماعی هم در حال پیگیری هستیم.

وی افزود: حدود ۲ و نیم میلیون شغل در کشور ایجاد شده است. در حوزه رفاه اجتماعی باید گفت وقتی صحبت درخصوص ابربدهکاران می‌شد، تصور می‌شد بعضی از بدهکاران بخش خصوصی هستند اما باید با تاسف بگویم یکی‌ از ابربدهکاران بانکی سازمان تامین اجتماعی بود. بالغ بر ۲۰۰ همت مطالبات صندوق تأمین اجتماعی به بانک‌ها پرداخت شد.

مرتضوی بیان کرد: ارائه سبد غذایی رایگان به ۱۳۵ هراز ۱۳۱ کودک دچار سو تغذیه، ارائه بسته به مادران شیرخوار از جمله اقدامات بود. از وقتی که در دولت سیزدهم مستقر شدیم آیت ‌الله رئیسی دستور ارائه کالابرگ را دادند که در دهه فجر برای حدود ۶۰ میلیون نفر که حدود ۲۰ میلیون خانوار می‌شوند این طرح بدون صف اجرا شد. همچنین در دولت سیزدهم بیمه زنان و دختران خانه دار انجام شد. در همین راستا توسعه کمی و کیفی خدمات درمانی در مراکز کمتر برخوردار و پوشش بیمه‌ای ۱۹۶ قلم داروی جدید، ارائه خدمات به بیماران کلیوی و هموفیلی، افزایش خدمات بیمه ناباروی، افرایش ۶۳ درصدی حقوق بازنشستگان از توفیقات این دولت در مدت خدمتش بود.

وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: از جمله اقدمات دیگر اصلاح صندوق های بازنشستگی و خروج ۲۶ شرکت تابعه از شرکت‌های زیان ده بود. در بخش حمایت از مددجویان ۴۷ هزار و ۲۰۸ مسکن به مددجویان داده شد. تقریبا از ابتدای این دولت مستمری بگیران حدود ۱۸۰ درصد افرایش پیدا کردند.

سید احسان قاضی زاده هاشمی در حاشیه نشست ارائه گزارش و رسالت صندوق‌های بازنشستگی کشوری گفت: منابع همسان سازی حقوق بازنشستگان در بودجه لحاظ شده و در جداول نهایی سهم ۴۰ درصدی برای اجرا در سال جاری تصویب شد.
وی بیان داشت: این موضوع به شورای نگهبان جهت بررسی ارسال و از خرداد اجرایی خواهد شد. میزان افزایش ۴۰ درصد است و سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نیز دو مورد افزایش ۳۰ درصدی خواهیم داشت.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که چرا حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بر اساس تورم نیست، گفت: مجلس در این زمینه ورود اولیه داشته، ولی روز‌های پایانی مجلس یازدهم است و اگر به سرانجام نرسید در مجلس جدید بعد ۷ خرداد در کمیسیون اجتماعی بررسی خواهد شد.

این نماینده مجلس بیان داشت: آنچه ما الان حکم قانونی داریم همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری است، ولی در مورد حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در مجلس دوازدهم پیگیری خواهد شد که حکم قانون و مبنای مجلس میزان تورم است و اینکه چقدر تناسب سازی خواهد بود را مجلس پیگیری می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این باره عنوان کرد: تاریخ اجرایی برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ یعنی از اول فرودین سال هزار چهارصد و سه خواهد بود، هرگونه اصلاحی در احکام بازنشستگان عزیز از اول فرودین هزار چهارصد و سه اعمال می‌شود.

رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی از مجلس جدید خواستار تغییر مصوبه متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شد.

عباسعلی سلطانی‌کیا، رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، در اعتراض به نحوه‌ی متناسب‌سازیِ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: مطابق ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماع، اولین مستمری بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی، متناسب‌سازی و ضریب حقوق هر بازنشسته نسبت به حداقل دستمزدِ سالِ برقراری مستمری تعیین می‌شود. این موضوع دائمی است و در مصوبه مجلس نیز باید تأکید شود که متناسب‌سازی دایمی است.

وی افزود: با این اوصاف، تصویب فرمول ۹۰ درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی ناحق و البته اشتباه است. چراکه حقوق بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله به میزان ۹۰درصد شاغل همتراز تعیین می‌شود، که معادل ۹۰ درصد همان حقوق سال آخر اشتغال خود شخص بازنشسته است.

سلطانی‌کیا ادامه داد: به عبارتی دیگر، حقوق سال آخر اشتغال هر بازنشسته صندوق کشوری ۱۰ درصد کاهش می‌یابد، اما با مصوبه مجلس عملا حقوق بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی دو مرتبه کاهش می‌یابد. مرتبه‌ی اول، مطابق ماده ۷۷ قانون دایمی تأمین اجتماعی، متناسب‌سازی دایمی شده و ضریب متناسب‌سازی دایمی تعیین می‌گردد و حقوق ماه اول بازنشستگی حقوق متناسب‌سازی شده و معدل حقوق ۲ سال آخر اشتغال است.

سلطانی کیا ادامه داد: مرتبه‌ی دوم مجددا مطابق جز ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم به میزان ۱۰ درصد دیگر حقوق متناسب‌سازی شده قبلی مجددا کاهش می‌یابد، به عبارتی دیگر، با مصوبه مجلس مجددا حقوق متناسب‌سازی شده مشمول تأمین اجتماعی ۱۰ درصد دیگر کاهش می‌یابد. هر فرد بازنشسته دارای ضریبی نسبت به حداقل حقوق دستمزد سال برقراری مستمری است که حقوق هر فرد بازنشسته باید مطابق با این نسبت در همه دوران بازنشستگی برقرار شود، که قانون گذار محترم اجرای آن را توسط ماده ۹۶ قانون دایمی تأمین اجتماعی تثبیت کرده است.

وی بیان کرد: متاسفانه مجلس گذشته، بدون توجه به اینکه حقوق و ضریب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشمول قانون تامین اجتماعی مطابق ماده ۷۷ تعیین شده است، فرمول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق کشوری را عینا برای بازنشستگان تامین اجتماعی مصوب کرده‌اند. عملا و مجددا مطابق این مصوبه ۱۰ درصد دیگر از حقوق قانونی هر فرد بازنشسته تامین اجتماعی از ماه اول بازنشستگی کاهش می‌یابد واین موضوع مغایر با حقوق متعینه بازنشستگی هر فرد است که طبق ماده ۷۷ تعیین و متناسب‌سازی می‌شود؛ و لذا ضروری است مصوبه جز ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه اصلاح گردد. چون اولین حقوق بازنشستگی هر فرد بازنشسته طبق ماده ۷۷ قانون دایمی تامین اجتماعی متناسب‌سازی می‌شود و دارای ضریبی نسبت به حداقل دستمزد و ضریبی دایمی است و همیشه باید برقرار باشد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید