فوری/خبر مهم وزیر برای بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با متناسب سازی از این ماه

بازنشستگان تامین اجتماعی : وزیر کار گفت : پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی در شرف اتمام است.


بازنشستگان تامین اجتماعی

بازنشستگان تامین اچتماعی | وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای سال ۱۴۰۳ مبلغی بالغ بر ۱۲۰ همت دیده شده که دولت باید به تأمین اجتماعی پرداخت کند و تلاش می کنیم این مبلغ را از دولت اخذ کنیم.

 سیدصولت مرتضوی درباره وضعیت پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی بیان کرد: بدهی دولت به تأمین اجتماعی در سال گذشته تقریباً ۷۰ همت پیش بینی شده بود که در شرف نهایی شدن است. تعدادی از سهام شرکت ها را پیش بینی کردند که ۲ همت کمتر یا ۲ همت بیشتر، انشاالله وصول خواهیم کرد.

وی ادامه داد: برای سال ۱۴۰۳ هم مبلغی بالغ بر ۱۲۰ همت دیده شده که تلاش می کنیم این مبلغ را از دولت اخذ کنیم.

وی درباره وضعیت شرکت های وابسته به وزارت کار و میزان درآمد این شرکت ها گفت: شرکت های تابعه وزارت کار وضعیت بسیار خوبی دارند، به بورس و کدال نگاه کنید، وضعیت این شرکت ها همواره رو به بهبودی است.

بازنشستگان کارگری نگران زمان پرداخت معوقات فروردین خود هستند.

معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی کی واریز می شود؟

براساس جدول اعلامی سازمان تامین اجتماعی، پرداخت حقوق خرداد بازنشستگان از بیستم آغاز شده و براساس حروف الفبا پیش می‌رود؛ آخرین گروه بازنشستگان 31 خرداد مستمری خود را دریافت خواهند کرد.

در عین حال براساس اعلام سازمان، معوقات فروردین بعد از پرداخت حقوق خرداد انجام می‌شود؛ حالا بازنشستگان می‌پرسند آیا این واریزی در ماه جاری صورت می‌گیرد یا باید منتظر پرداخت در تیرماه باشیم؟

بازنشستگان خواستار تعیین زمان دقیق واریز معوقات فروردین خود هستند و می‌گویند: پیشتر قول داده بودند این بخش از مطالبات مزدی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی با حقوق خرداد واریز می‌شود.

محمد اسدی فزود: هنوز مجلس برنامه هفتم توسعه کشور را برای اجرا به دولت ابلاغ نکرده است بنابراین تلاش و پیگیری می کنیم تا از سایر صندوق ها در این خصوص عقب نمانیم.

وی خاطر نشان کرد: هنوز متناسب سازی و همسان سازی برای هیچ صندوقی اجرا نشده است.

این مقام عالی بازنشستگان تامین اجتماعی تصریح کرد: جلسات متعددی با مسولان درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان داشته ايم از جمله در چند روز گذشته با وزیر کار، معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر کار و مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی.

او به افراد کارشناس توصیه کرد از ارائه فرمول های متفاوت خودداری کرده و اگر مشورت و فرمولی که در چار چوب قانون مصوب مجلس دارند به صورت مکتوب به کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور ارائه دهند چرا که این گفته ها می تواند آسیب زا باشد.

۵۰ هزار میلیارد تومانی که برای متناسب‌سازی در نظر گرفته‌اند هیچ ارتباطی به بازنشستگان تامین اجتماعی ندارد.

حسین قاسمی، کارشناس مسائل بازنشستگان، در این رابطه گفت: تامین اجتماعی از محل پرداخت بدهی دولت که در سال جاری ۱۳۰ همت است، باید همسان‌سازی بازنشستگان را اجرایی کند. این ۵۰ همت به طور میانگین برای حدود ۲.۳ میلیون نفر بازنشسته کشوری و لشکری مشمول همسان سازی (حداقل ۲۰۰ هزار نفر از مجموع۲.۵ میلیون در سال اول مشمول نیستند) به طور میانگین ماهیانه ۱.۸ میلیون بابت همسان‌سازی به ارمغان خواهد آورد. از طرف دیگر دولت موظف است آیین نامه را بر مبنای شاغل مشابه و هم‌تراز تعیین نماید و یقینا ملاک‌شان در هر دستگاه میانگین خواهد بود.

به اطلاع بازنشستگان عزیز می‌رساند اخیراً مطلبی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان توسط فرد یا افرادی صرفاً در جهت جلب توجه و بهره‌برداری برای منافع شخصی منتشر می شود حاوی اطلاعات کذب و پر از تناقض است.

به همین منظور جناب حسین قاسمی از کارشناسان با تجربه و با سابقه در حوزه امور فنی و اداری جهت آگاهی و اطلاع بازنشستگان مطلبی نوشته اند که در زیر می خوانید:

اولا این 50 همت صرفا مربوط به بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد است و ربطی به تامین اجتماعی ندارد.

تامین اجتماعی از محل پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در سال‌جاری 130 همت برای همسان سازی شان در نظر گرفته شده است.

در رابطه با نحوه همسان سازی تا زمانی که آیین نامه رونمایی نشود نمی توان نظر قطعی داد.
نظرات بر اساس گمانه ها و اینکه فردی چنین گفت و دیگری چنان گفت، جز ایجاد ناراحتی و استرس برای بازنشستگان عزیز نتیجه دیگری نخواهد داشت.

آنچه مسلم است این است که 50 همت به طور میانگین برای حدود 2/3 میلیون نفر بازنشسته کشوری و لشکری مشمول همسان سازی ( حداقل 200 هزار نفر از مجموع 2/5 میلیون در سال اول مشمول نیستند) به طور میانگین ماهیانه 1/8 میلیون بابت همسان سازی به ارمغان خواهد آورد.

از طرف دیگر دولت موظف است آیین نامه را بر مبنای شاغل مشابه و هم‌تراز تعیین نماید و یقینا ملاک شان در هر دستگاه میانگین خواهد بود.

پی نوشت :

برخی از بازنشستگان معزز سوال نموده اند که چرا حدود 200 هزار نفر از بازنشستگان مشمول همسان سازی در سال اول اجرا نیستند. ؟

 با عنایت به اینکه در سال اول اجرای برنامه 40 درصد تفاوت حقوق بازنشسته با 90درصد حقوق مشمول کسور شاغل هم‌تراز مبنای محاسبه احکام خواهد بود و در سال دوم 30 درصد و در سال سوم هم 30 درصد تفاوت مدنظر است تا حقوق بازنشسته به 90 درصد حقوق مشمول کسور شاغل مشابه و هم‌تراز برسد.
بنابراین بازنشستگان سال‌های 1401 و 1402 که از فوق العاده های ویژه، خاص یا رتبه بندی در دستگاه های مختلف بهره مند شده اند و این افزایش در میانگین حقوق بازنشستگی شان موثر بوده است، بالطبع حقوق بازنشستگی شان فعلا از حقوق بازنشستگی سنوات قبل به اضافه 40 درصد همسان سازی بیشتر است و در سال اول مشمول نخواهند شد.

در قالب مثال بازنشسته 1402 با گروه 16 و مدیریت در حال حاضر حکمش حداقل 20 میلیون می باشد.

بازنشسته سال 400 و قبل از آن که مشمول همسان سازی سال 99 شده است، حکمش حداکثر 15/5 میلیون و در صورت اجرای همسان سازی 40 درصدی حداکثر 18 تا 18/5 میلیون خواهد شد.

بنابراین در قالب مثال فوق بازنشسته 1401 و 1402 با گروه 16 یا طبقه 12 که هم اکنون حکمش بالاتر از مبلغ 18 یا 18/5 باشد مشمول همسان سازی در سال اول نیست و در سال‌های بعد از همسان سازی در صورت داشتن شرایط بهره مند خواهد شد.

این امر در سال‌های 96 تا 99 نیز برای بازنشستگان جدید اتفاق می افتاد، چون میانگین دو سال آخر خدمتشان در سال بازنشستگی از حقوق بازنشستگان مشمول همسان سازی بر اساس تغییر امتیازات ماده 109 و 110 قانون م خ ک بیشتر بود.

بدیهی است اگر بازنشسته جدیدی حقوقش از امتیازات یا روش همسان سازی جدید کمتر باشد، او نیز مشمول همسان سازی خواهد بود.

قاسمی کارشناس سابق امور اداری

احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس در حاشیه نشست ارائه گزارش و رسالت صندوق‌های بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال در جمع خبرنگاران اظهارداشت: همسان سازی حقوق بازنشستگان منابع آن در بودجه لحاظ و در جداول نهایی سهم ۴۰ درصدی برای اجرا در سال جاری تصویب شد.

وی بیان داشت: این موضوع به شورای نگهبان جهت بررسی ارسال و تا قبل پایان اردیبهشت ان اشاالله نهایی و از خرداد اجرایی خواهد شد. ۴۰ درصد میزان افزایش است و سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نیز دو مورد افزایش ۳۰ درصدی خواهیم داشت.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که چرا حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بر اساس تورم نیست، گفت: مجلس در این زمینه ورود اولیه داشته، ولی روز‌های پایانی مجلس یازدهم است و اگر به سرانجام نرسید در مجلس جدید بعد ۷ خرداد در کمیسیون اجتماعی بررسی خواهد شد.

این نماینده مجلس بیان داشت: آنچه ما الان حکم قانونی داریم همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری است، ولی در مورد حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در مجلس دوازدهم پیگیری خواهد شد که حکم قانون و مبنای مجلس میزان تورم است و اینکه چقدر تناسب سازی خواهد بود را مجلس پیگیری می‌کند.

مرتضوی درخصوص این‌که متناسب و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باتوجه به این که احکام برنامه هفتم ابلاغ نشده مانده است، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد، اظهار داشت: باید ابلاغ شود. همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود اجرا خواهد شد اگر قانون برنامه هفتم ابلاغ شود حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند آن اصلاحیه هم اصلاح شود قطعا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید