عبدالناصر همتی در آیین افتتاح معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران، گفت: بخشی از سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ که مانده با بخشی از سود سال ۱۴۰۲ تجمیع شده و شب یلدا به حساب سهامدارن واریز میشود.
وزیر اقتصاد افزود: در مدت کوتاه اخیر، اعتماد در حال بازگشت به بازار سرمایه است و امیدوارم بتوانیم شاهد رونق بازار سرمایه و کاهش ریسکها در این بازار باشیم. همیشه سوال ما این بوده که چرا نباید از بازار سرمایه برای تامین مالی در اقتصاد کشور بهره برد. همیشه یکی از مشکلات معادن طلا آن بود که طلای خود را چگونه به فروش برسانند که بستر بورس کالا یک فرصت بسیار مناسب است که در آن طلا و نقره با استانداردهای لازم به فروش برسد و تولیدکنندگان طلا و نقره نگران فروش کالای خود نباشند.
او ادامه داد: قانون جدید تامین مالی یکی از کارها و اقدامات بزرگ مجلس شورای اسلامی بود تا با روشهای غیر تورمی بتوان زنجیره تامین مالی مناسبی را در اقتصاد انجام داد. امروز نوع کاری که در حال انجام شدن است، تامین مالی با هدف رشد اقتصادی است. همچنین موضوع بیمههای بازنشستگی مبتنی بر داراییها یکی از موضوعات مهم است. بیمههای عمر و زندگی به علت تورم، رشد و جذابیت خود را از دست دادهاند و باید مردم به پشتوانه داراییهای سرمایهای خود بتوانند بیمههای عمر و زندگی مورد نیاز خود را تامین کنند.
محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، با اشاره به الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان اظهار داشت: بالغ بر ٣ میلیون و ٧٠٠ هزار متوفی دارای سهام عدالت هستند که برای تعیین تکلیف انتقال این سهام به وراث آبان ماه سال گذشته سامانه میراث را راه اندازی کردیم که این سامانه مختص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بوده و عموم این سامانه عموم وراث متوفیان دارای سهام را پوشش نمیداد. اما در حال حاضر این سامانه کلیه سهامداران بازار سرمایه تعمیم داده شد که متوفیانی دارند که به دنبال تقسیم سهم الارث هستند.
وی تاکید کرد: البته انتقال سهام عدالت همچنان همان فرایند گذشته را با مراجعه احدی از وراث به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها صورت میگیرد.
مدیر عامل شرکت سمات گفت: این روش الکترونیکی شدن سهام عدالت مشغول آن دسته از متوفیان سهامدار میشود که دارایی غیر از سهام عدالت دارند. ورثهای که میخواهند سهام عدالت متوفی را تقسیم کنند همچنان باید برای تشکیل پرونده به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها مراجعه حضوری داشته باشند.
باغستانی درباره روند انتقال سهام الکترونیکی از متوفی به وراث گفت: تعداد متوفیان سهامدار بسیار زیاد و پروسه انتقال سهام به وراث بسیار پیچیده است، در درگاه یکپارچه ذینفعان به نحوی فرایند را به صورت الکترونیکی انجام دادیم که تمامی مدارک با ورود احدی از وراث که سجامی شده باشند به صورت الکترونیکی بارگذاری میشود و در این فرایند پروسه ٣٠ روزه به کمتر از دو روز کاهش پیدا میکند.
وی تاکید کرد: نیازی به اقدام تمام وراث نیست و احدی از وراث باید سجامی باشد و فقط مدارک شناسی و انحصار وراثت و مدارک مالیاتی باید بارگذاری شود و نیازی به وکالتنامه نیست و جزییات مدارک در درگاه یکپارچه ذینفعان و سامانه سامت ثبت شدهاست، اما نیازی به هیچ مراجعه حضوری نیست و از منزل میتوانند انتقال سهام متوفی را انجام دهند. اگر نقصی هم در مدارک دیده شود به دلیل ارتباط مستمر با افراد سریعا نقص مدرک را اطلاع داد.
وی درباره تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام هم مبتنی بر انحصار وراثت رسمی کشور است که یا توسط داده یا شورای اختلاف صادر میشود و طبق آن تقسیم سهام صورت میگیرد.
مدیرعامل سمات همچنین درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفت: سود سهام عدالت متوفیان مورد محاسبه قرار داده و برای وراثی که پرونده تشکیل دادهاند در اولین مرحله پرداخت سود سهام عدالت سود متوفی هم برای آنها واریز میشود که این سود مشمول سود سال ٩٨ تا به امروز میشود.