مدیر امور اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور از قطع سهمیه سوخت ناوگان گازوئیل سوز فاقد معاینه فنی طبق مصوبه هیأت وزیران خبر داد.
سیف السادات از قطع سهمیه سوخت ناوگان گازوئیل سوز فاقد معاینه فنی طبق مصوبه هیات وزیران خبر داد و گفت: در اجرای مصوبه هیات وزیران، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مکلف است اطلاعات وسایل نقلیه فاقد معاینه فنی را از وزارت کشور اخذ و به منظور غیرفعال کردن کارت سوخت و عدم تخصیص سهمیه، به صورت برخط به شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران و فراجا ارسال کند و به دنبال آن شرکت پخش نیز موظف است بر اساس اطلاعات دریافتی، نسبت به قطع سهمیه و غیرفعال کردن موقت کارت سوخت وسایل نقلیه سنگین فاقد معاینه فنی اقدام کند.
مدیر عامل اتحادیه سازمانهای مدیریت حمل و نقل شهرداریهای کشور تصریح کرد: با عنایت به اینکه در جهت اجرای قانون هوای پاک، قوانین مهمی در راستای الزام دارندگان خودروها به دریافت معاینه فنی و جلوگیری از تردد ناوگان فاقد معاینه فنی وضع شده است؛ لذا بدین منظور هیات وزیران در اولین گام، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت را مکلف کرد تا خودروهای سنگین فاقد معاینه فنی گازوئیل سوز را شناسایی و از تخصیص سهمیه سوخت به این گروه از ناوگان، جلوگیری کند.
مدیریت امور اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور تأکید کرد: بیش از یک میلیون خودروی گازوئیل سوز در کشور در حال تردد هستند که از این تعداد از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مهرماه ۷۷۲.۱۲۸ دستگاه خودرو به مراکز معاینه فنی مراجعه و پذیرش شدهاند که از این تعداد ۶۱۶.۷۹۲ خودرو موفق به اخذ گواهی معاینه فنی و تعداد۱۵۵.۳۳۶ معادل ۲۰.۱۲ درصد از خودروها در آزمونهای معاینه فنی مردود شدند که امیدواریم با اقدامات همه جانبه و همکاری همه دستگاهها نسبت به ارتقاء سطح ایمنی تردد و کاهش آلودگی هوا قدمهای موثری برداشته شود.
بازار گمانهزنیها درباره قیمت احتمالی بنزین داغ شده؛ این در شرایطی است که دولتیها در مقابل این گمانهها، تاکید داشتهاند که دولت تصمیمی درباره قیمت آتی بنزین ندارد.
با این حال، از تاریخی که مسعود پزشکیان لایحه بودجه سال آینده را به مجلس برده، در صحبتهای کارشناسی و یا تحلیلهای رسانهای و حتی در اظهارنظر برخی نمایندگان مجلس، شنیده میشود که احتمالا قیمت بنزین بالا خواهد رفت.
در تازهترین اظهارنظر، حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته؛ پیشبینی ما آن است که در لایحه بودجه سال آینده افزایش قیمت بنزین تا ۴۰ درصد آمده است چراکه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان برای آن منابع پیش بینی شده است.
در این میان، برخی رسانهها از دو یا سه سناریو درباره قیمت بنزین سخن میگویند. در یکی از تحلیلها، سه سناریو احتمالی درباره قیمت بنزین چنین اعلام شد: افزایش نرخ بنزین با سهمیه های کنونی و اختصاص منابع حاصل از آن به یارانهبگیران، بنزین سهنرخی و اختصاص یارانه بنزین به هر ایرانی.
در تحلیل دیگری، دو سناریو برای قیمت بنزین مطرح شد؛ به طوری که در مدل اول، قیمت سهمیه اول و دوم ثابت باقی میماند، اما میزان دو سهمیه اول و دوم به گونهای تعریف میشود که کل مصرف بنزین خودروها در این دو سهمیه با تولید داخلی بنزین معادل روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر پاسخ داده شود. در سناریو دوم هم سه پله قیمتی یا سه سهمیه پیشنهاد شد.
موضع رسمی دولت درباره قیمت بنزین اعلام شد
اما در مقابل این گمانهها، مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری خبرآنلاین، موضع رسمی دولت درباره قیمت بنزین را اعلام کرده است.
خانلو در پاسخ به این سوال که با توجه به ناترازی شدیدی که در حوزه انرژی وجود دارد، به هر حال دولت باید تصمیم جدی درباره بنزین داشته باشد. تصمیم بنزینی دولت برای حل ناترازی جدی در این حوزه چیست؟ گفته؛ ناترازی انرژی موضوع جدی است و نیازمند تصمیمگیری با بررسی تمامی ابعاد است؛ تصمیمگیری که اعم از سیاستهای قیمتی، غیرقیمتی، افزایش بهرهوری، واردات خودرو، توسعه حملونقل عمومی و افزایش ظرفیت تولید باشد.
وی همچنین در واکنش به سناریوهای احتمالی مطرح شده درباره قیمت بنزین، با توجه به اظهارنظر اخیر رییس جمهور مبنی بر رعایت عدالت در توزیع یارانه سوخت، عنوان کرده؛ پاسخ به این سوال را در سوال قبلی عنوان کردم.
سخنگوی ستاد بودجه در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که اخیرا صمصامی، نماینده مجلس عنوان کرده که بررسی بودجه نشان می دهد که نرخ بنزین در لایحه افزایش ۴۰ درصدی دارد. شما چقدر این ادعا را درست می دانید؟ تاکید کرده؛ در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هیچ افزایش نرخ بنزین لحاظ نشده است.
خانلو متذکر شده؛ سیاست دولت، کنترل و کاهش مصرف از طریق سیاستهای غیرقیمتی است.