فوری/واریز قطعی سود سهام عدالت 460 هزار تومانی از امشب | حساب سهام عدالتی ها پرپول شد

رئیس سازمان بورس درباره این که چرا هنوز بخشی از سود سال ۱۴۰۱ سهام عدالت پرداخت نشده است، پاسخ داد و اعلام کرد : کمیته سه نفره حمایت از سهام‌داران عدالت تشکیل شد.


سهام عدالت

حجت‌اله صیدی از تشکیل یک کمیته سه نفره در این سازمان برای پیگیری حقوق سهامداران عدالت و ایجاد هماهنگی بین گروه‌های ذینفع خبرداد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد این که چگونه عمق بازار سرمایه را که به گفته وزیر اقتصاد ۱۴۰ میلیارد دلار به اندازه یک شرکت خارجی است را می‌توان افزایش داد، ‌ گفت: در حال حاضر شرکت ها در بورس کار می‌کنند و با پذیرش شرکت های بیشتر و سرمایه‌گذاران جدید تر و عرضه اوراق بیشتر مالی می‌توان عمق بازار را افزایش داد.

وی در برابر این گفته که اعتماد مردم به بازار سرمایه بعد از وقایع و ریزش سال ۹۹ کاهش یافته است، ‌ افزود: به هر حال مردم در بورس خرید و فروش سهام می‌کنند، هر روز ۶۰ هزار نفر معامله می‌کنند، در طول عمر بازار سرمایه بالا و پائین زیاد دیده شده است. ماهیت بورس همین نوسان است. تلاش می‌کنیم مردم بیشتری پس اندازهای خود را به بازار سرمایه بیاورند و سرمایه‌گذاری کنند.

صیدی در مورد این که ۶۰ میلیون کد بورسی داریم که ۶۰ هزار معامله‌گر یک از هزار نفر است، ‌ گفت: عمده این کد بورسی‌ها متعلق با دارندگان سهام عدالت است، وی در مورد این که ۱۹ میلیون سهامدار عدالت روش مدیریت مستقیم را برگزیده‌اند، ‌گفت: این سهامداران هر وقت خواستند می‌توانند سهام بخرند یا بفروشند، البته برخی سهام‌داران عدالت هم سهام خود را نگه داشته‌اند که از عایدی آن استفاده کنند.

رئیس سازمان بورس در مورد این که نماد معاملاتی سهام عدالت فعلاً بسته است، چگونه می‌توانند خرید و فروش کنند، بیان کرد: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی باید مجامع عمومی خود را برگزار کنند، ‌تا نمادهای آنها باز شود.

صیدی در مورد اینکه تاکنون مجمع عمومی ۸ شرکت استانی سهام عدالت برگزار شده است، اما چرا نماد معاملاتی آنها باز نمی‌شود، گفت: باید مجمع عمومی همه استان‌ها برگزار و وضعیت سهامداری آنها شفاف شود تا همه نمادهای معاملاتی یکباره باز شوند. این شرکت ها به بورس آمده‌اند که معامله شوند.

رئیس سازمان بورس در مورد این که مجمع عمومی شرکت های سرمایه‌گذاری استانی تا کی برگزار می‌شود، گفت: البته برگزاری مجمع استانی دست کانون شرکت های سرمایه‌گذاری استانی است، ‌اما پیگیری می‌کنیم که صورت های مالی حسابرسی شده شرکت های سرمایه‌گذاری استانی در گدال افشا شود، ‌ آن گاه نمادهای معاملاتی بازگشایی می‌شود.

صیدی در مورد کارگروه سه نفره برای پیگیری منافع سهام‌داران عدالت نیز گفت: این کاگروه سه نفره در سازمان بورس تشکیل می‌شود که سه نفر شامل یک نفر از بخش فنی، ‌ یک نفر اجرایی و یک نفر هماهنگ کننده بین تعاونی های سهام عدالت و شرکتهای استانی سهام عدالت و کانون شرکت های سرمایه‌گذاری باشد و این افراد کمک کنند که مجامع شرکت های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت زودتر برگزار شود و سهام در بورس قابل معامله شود، ‌این فرآیند ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد.

رئیس سازمان بورس در باره این که چرا هنوز بخشی از سود سال ۱۴۰۱ سهام عدالت پرداخت نشده است، گفت: باید صورتهای مالی شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی شفافغ شود، ‌ هر چه سود شرکت های سرمایه‌پذیر سهام عدالت دریافت شود، ‌به زودی برای سهام‌داران واریز می‌شود.

وی تاکید کرد، ‌سازمان بورس هم تلاش می‌کند که سودهای سهام عدالت زودتر واریز شود، ‌اما باید سودها از شرکت های سرمایه‌پذیر دریافت و سپس واریز شود.

بنابر گفته مسئولان، تاکنون ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است؛ اما همچنان خبری از واریز حتی اقساطیِ سود از سمت شرکت مپنا نیست.

ماجرای واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها در حالی همچنان ادامه دارد که بر اساس سنوات گذشته شرکت‌ها برای واریز عملکرد مالی ۱۴۰۲ باید کم کم آماده شوند.

سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ که مرحله نخست آن آذرماه و مرحله دوم آن اسفندماه به حساب بیش از ۴۳ میلیون سهامدار واریز شد و بر اساس وعده‌های داده شده بنا بود مرحله سوم و تسویه این سود خرداد ۱۴۰۳ باشد، اما بدعهدی برخی شرکت‌ها سبب شد تا این وعده محقق نشود.

واریز سود سهام عدالت مطالبه بسیاری از سهامداران آن است و در همین رابطه برخی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان نوشتند: چرا دیوان عدالت اداری در این خصوص ورود نمی‌کند. پس چرا مسئولان در احقاق حق مردم کوتاهی می‌کنند. چه کسی بایستی پاسخگو باشد؟

در ادامه مخاطبی دیگر هم نوشت: آنقدر با تاخیر در نهایت سود سهام عدالت را پرداخت می‌کنند که سود حداقل ۵۰% از ارزش خودش را از دست بدهد.

بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس اکنون بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است؛ در همین راستا ولی‌الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفته بود: در مجموع تاکنون برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.

سودی که اکنون تنها ۵۰۰ میلیارد تومان آن وصول نشده است و شرکت مپنا تنها بدهکار سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ است و این شرکت در این راستا اعلام کرده است: طی مکاتبات متعدد با مبادی ذی‌ربط آمادگی خود را برای تسویه بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی سود سهام عدالت از محل مطالبات، سهام و یا دارایی‌های غیرنقدی اعلام نموده است، با این حال تاکنون پاسخ مثبتی دریافت نشده است و چهارشنبه چهارم مهر ماه نیز مذاکره با دبیر کارگروه عدالت پیشنهادی بر اساس مصوبه هیأت مدیره مپنا اعلام و مقرر شد در صورت تایید، مپنا طی اقساط منطقی بر اساس وصول مطالبات از کارفرمایان دولتی، مبلغ بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی خود را تسویه نماید.

ولی‌الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس رفت هم بیان کرد: تغییری در سودهای وصولی سهام عدالت نداشتیم. تاکنون ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است؛ شرکت مپنا نامه‌ای را مبنی بر واریز اقساطی سود برای ما ارسال کرد، اما همچنان خبری از واریز حتی اقساطی سود نیست.

او در نهایت بیان کرد: سازمان بورس به جد پیگیر برخورد با متخلفان واریز سود سهام عدالت است و پیش از این هم گزارش تخلفات برای شرکت‌های متخلف تهیه کرده بودیم که برای تعدادی از این شرکت‌ها رای هم صادر شده و به آنها ابلاغ شده است.

در ادامه هم برخی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان نوشتند: همان مقدار پولی که وصول شده است اگر سود آن را طی این چند ماه تاخیر حساب کنند قطعا بیشتر از پولی می‌شود که وصول نشده و راحت می‌توانند حق سهامداران را بدهند. اگر طبق روال سال قبل همه چیز پیش رود دو ماه آینده باید مرحله اول سود سال ۱۴۰۲ واریز شود، اما همچنان خبری از واریز سود ۱۴۰۱ نیست!

همچنین یکی از مخاطبان نوشت: ابتدا آن مبلغی که شرکت‌ها به حساب واریز کردند را برای مردم واریز کنند و بعدا مابقی سود سهامی که در اختیار شرکت متخلف است پس از وصول در مرحله‌های بعدی سود سهام عدالت واریز کنند.

بر اساس آمارهای اعلامی در حال حاضر بالغ بر ۵۰ میلیون نفر، سهامدار سهام عدالت هستند که حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳۰ میلیون نفر به صورت غیرمستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سهام عدالت خود را مدیریت می‌کنند.

حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام واریز مرحله سوم سود سهام عدالت محقق می‌شود؟ واریز سودی که می‌طلبد شورای عالی بورس در خصوص آن هر چه سریع‌تر تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

 

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید