بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان، انتصاب رئیس سازمان بهزیستیِ تحولگرا را اولین مطالبهی افراد دارای معلولیت دانست و گفت: در وهله اول باید فردی ریاستِ این سازمان را برعهده بگیرد که برنامه مدون و واقعگرایانه داشته باشد. این برنامه باید زمانبندی داشته باشد تا بتوان صحتسنجی کرد و دید که چقدر از آن اجرا میشود.
مروتی به اعتراضاتِ سراسریِ معلولان اشاره کرد و گفت: این اعتراضات بیش از یک سال طول کشید، البته قبل از شروع اعتراضات، چندین مرتبه نامه زدیم و به دیوان عدلات اداری شکایت بردیم که در آن مورد هم بهزیستی کارشکنی کرد.
وی افزود: به همین دلیل انتخابِ رئیسِ تحولگرا برای سازمان بهزیستی اهمیتِ بسیاری برای ما دارد، رئیسی که البته عملکردش تحتِ نظارتِ مستقیمِ وزارت کار باشد. آقای میدری سالها معاون رفاه بودند و به حوزه بهزیستی کاملاً اشراف دارند؛ ایشان البته خودشان هم غیر از تدوین لایحه حمایت از حقوق معلولان، اقدام خاصی انجام ندادند و اتفاقا یکی از بزرگترین انتقاداتی که به ایشان میشود، همین است. اما خب ما امیدواریم برای تحول در بهزیستی برنامه داشته باشند.
این فعال حقوق معلولان بیان کرد: ساختار بهزیستی باید تغییر کند و این کار با یک مدیریتِ تحولگرا امکانپذیر است. در حال حاضر، ساختار بهزیستی یک ساختار فرتوت و فرسوده است و با این ساختار نمیتوان از پسِ وظایفی که برعهدهی بهزیستی گذاشته شده، برآمد.
مروتی گفت: شاید لازم باشد اتفاقی که برای مهدکودکها افتاد برای حوزه معلولان هم بیفتد. طی سالهای اخیر مهدکودکها از زیر مجموعهی بهزیستی جدا شدند و زیرمجموعه آموزش و پرورش قرار گرفتند. شاید با یک نگاه کارشناسی این تشخیص داده شود که حوزه معلولیت هم از سازمان بهزیستی خارج شود.
رئیس کمپین معلولان ادامه داد: در حال حاضر بهزیستی به جای اینکه یک حوزهی تخصصیِ توانبخشی باشد، به یک بنگاه توزیع یارانه تبدیل شده است. سازمانی که فقط یارانه میگیرد و بین مراکزِ خود توزیع میکند. مستمری و کمکهزینه پرداخت میکند و در کنار آن یکی دو کارِ تخصصی هم انجام میدهد، اما متأسفانه در سالهای اخیر ما شاهد به کما رفتن حوزه توانبخشی بودیم و معاونت توانبخشی خیلی کوچک و ناتوانتر از قبل شده است.
مروتی دومین خواستهی مهم افراد دارای معلولیت را اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان دانست و گفت: بروزرسانی نواقص این قانون باید در دستور کار قرار بگیرد تا طی دو سه سال آینده قانون به طور کامل اجرا شود. در دورهای که آقای میدری معاون رفاه بودند، باید گزارش اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان را از طریق بهزیستی پیگیری میکردند و به شورای عالی رفاه تحویل میدادند که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.
وی گفت: امیدواریم در دوره وزارت ایشان، گزارشگیری و گزارشدهی جدی گرفته شود. همچنین از این نظر که بهزیستی یک جامعهی ۷ میلیونی را در بر میگیرد، درخواست ما این است که وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی به عنوان عضوی از هیئت دولت، با افراد دغدغهمند، وزرا و روسای سازمانهای دیگر یک کارگروه یا یک کمیته برای کاهش مشکلات افراد دارای معلولیت تشکیل دهند. این کمیته باید بتواند فارغ از بروکراسی اداری برای اجرای قانون و کاهش مشکلات افراد دارای معلولیت اقدام کند.
۱۵۰ طرح نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک، امسال برای مددجویان مازندرانی اجرا میشود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد مازندران گفت: امسال ۱۵۰ طرح نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس (۵ کیلو وات) برای مددجویان تحت حمایت این استان اجرا خواهد شد.
سیدعلی اصغر رضایی طالشی افزود: با اجرای این طرح افزایش میزان بهرهوری کشور از انرژی پاک، افزایش تولید انرژی برق از منابع تجدیدپذیر و کمک به افزایش تولید ناخالص ملی شکل خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال یکی از راههای مهم خودکفایی و توانمندی مددجویان و افراد نیازمند است گفت: با توجه به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری “جهش تولید با مشارکت مردم” نام گرفته است این طرح برای استفاده از ظرفیت مددجویان و توسعه فرصتهای شغلی جدید با اولویت گروهها و اقشار کمدرآمد ساکن در مناطق روستایی برای رسیدن به در آمد پایدار فرصت مهمی است.
رضایی با اشاره به اینکه هماهنگیهای لازم با شرکت توزیع برق استان و شرکتهای پیمانکار انجام شده است تصریح کرد: به ازای اجرای هر طرح ماهانه حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ کیلو وات تولید برق خواهیم داشت.
وی خاطر نشان کرد: پیش بینی میشود در سالجاری بتوانیم تا ۲۰۰ طرح نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس را در استان اجرا کنیم.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد مازندران به ایجاد ۶۵۰۰ فرصت شغلی در سال جاری اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۰۸۲ فرصت شغلی برای مددجویان استان ایجاد شده است.
خبرجو24