بنابراین بازنشستگان سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که از فوق العاده های ویژه، خاص یا رتبه بندی در دستگاه های مختلف بهره مند شده اند و این افزایش در میانگین حقوق بازنشستگی شان موثر بوده است، بالطبع حقوق بازنشستگی شان فعلا از حقوق بازنشستگی سنوات قبل به اضافه ۴۰ درصد متناسب سازی بیشتر است و در سال اول مشمول نخواهند شد.
در قالب مثال بازنشسته ۱۴۰۲ با گروه ۱۶ و مدیریت در حال حاضر حکمش حداقل ۲۰ میلیون می باشد.
بازنشسته سال ۴۰۰ و قبل از آن که مشمول همسان سازی سال ۹۹ شده است، حکمش حداکثر ۱۵/۵ میلیون و در صورت اجرای همسان سازی ۴۰ درصدی حداکثر ۱۸ تا ۱۸/۵ میلیون خواهد شد.
بنابراین در قالب مثال فوق بازنشسته ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با گروه ۱۶ یا طبقه ۱۲ که هم اکنون حکمش بالاتر از مبلغ ۱۸ یا ۱۸/۵ باشد مشمول متناسب سازی در سال اول نیست و در سالهای بعد از همسان سازی در صورت داشتن شرایط بهره مند خواهد شد.
ین امر در سالهای ۹۶ تا ۹۹ نیز برای بازنشستگان جدید اتفاق می افتاد، چون میانگین دو سال آخر خدمتشان در سال بازنشستگی از حقوق بازنشستگان مشمول متناسب سازی بر اساس تغییر امتیازات ماده ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون م خ ک بیشتر بود.
بدیهی است اگر بازنشسته جدیدی حقوقش از امتیازات یا روش همسان سازی جدید کمتر باشد، او نیز مشمول همسان سازی خواهد بود.
با توجه به درخواست تعدادی از بازنشستگان که درباره رقم نهایی حقوق با اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان سوال پرسیده بودند یک کارشناس به درباره این موضوع توضیحاتی را ارائه داده است.
به اطلاع دوستان عزیز بازنشسته می رساند تا زمانی که دستورالعمل و شیوه نامه همسان سازی اعلام نشود، نمی توان هیچ مبلغی را اعلام نمود.
اما به طور متوسط تفاوت حقوق بازنشستگان با 90 درصد حقوق مشمول کسور شاغل در گروه های مختلف حقوقی 1 تا 20 حدود 4 میلیون تومان تا حداکثر 8 میلیون تومان می باشد.
بنابراین 40 درصد آن هم حدود 1/6 میلیون تومان تا 3/2 میلیون تومان می شود.
منتطر شیوه نامه هستیم.
به محض رونمایی جدول همسان سازی را تنظیم خواهیم داد.
غلامحسین قاسمی کارشناس مسئول امور اداری
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره علت واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام می شود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
خبر واریز سه میلیون تومان به حساب شش میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته با واکنش سیاسی برخی افراد و جریان ها مواجه شد. داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش پاسخ داد: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام می شود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور روز گذشته در صفحه شخصی خود اعلام نمود: در اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان به تصویب هیات دولت رسید و مبلغ سه میلیون تومان به صورت علی الحساب به هر یک از ۲/۶ میلیون بازنشسته صندوق های لشگری و کشوری و ۴/۲ میلیون بازنشسته تامین اجتماعی در مجموع با ۲۰ ه.م.ت اعتبار پرداخت شد.
همچنین برخی جریان های سیاسی نسبت به تخصیص بودجه به گروه های جهادی روستایی ایجاد شبهه کرده بودند که حسن چنارانی رئیس امور هماهنگی و تلفیق بودجه، سازمان برنامه و بودجه نیز در واکنش به این موضوع اعلام کرد: همواره درخواست های زیادی از سوی دستگاههای اجرایی به سازمان برنامه واصل می شود و پس از کار کارشناسی، برخی تایید و با برخی مخالفت یا با اصلاحاتی انجام می شود. سازمان مجری قانون بودجه است و براساس قوانین و مقررات پاسخ دستگاهها را می دهد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد و برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد.
داود منظور (رئیس سازمان برنامه و بودجه) درباره علت واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان در هفته گذشته گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد و برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد.
وی افزود: منابع مالی متناسبسازی در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: قرار است تا شهریور مطالبات مربوط به اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان و البته در مرداد موضوع رتبهبندی معلمان و مطالبات فرهنگیان بازنشسته تعیین تکلیف و تسویه شود.
با تصویب آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان در دولت، بهزودی مبلغ علیالحساب متناسبسازی بهحساب بازنشستگان واریز میشود و بعد از صدور احکام متناسبسازی، با آنها تسویهحساب خواهد شد.
در بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، برای عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه به نحوی عمل کند که در سال اول (۱۴۰۳) معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم (۱۴۰۴ و ۱۴۰۵) هرکدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت حقوق تا ۹۰ درصد یاد شده در حقوق بازنشستگان اعمال شود.
منابع مالی موردنیاز برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در صندوقهای دولتی از محل افزایش یک درصد مالیات ارزشافزوده به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
همچنین برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، در قانون بودجه امسال پیشبینی شده است که دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خو را به تأمین اجتماعی پرداخت کند تا همسانسازی اجرایی شود.