فیش حقوقی بازنشستگان تغییر کرد | حقوق بازنشستگان چقدر افزایش یافته است؟

فرمول محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به تازگی منتشر شده که کم حاشیه هم نبوده و برخی از بازنشستگان با توجه به فرمول منتشر شده نسبت به میزان افزایش حقوق خود ابراز نگرانی کرده‌اند.


بازنشستگان

در روزهای گذشته فیش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بدون محاسبه متناسب‌سازی محاسبه و بارگذاری شده بود که این موضوع اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی را به همراه داشت زیرا طبق وعده‌ها باید تا پایان آبان ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق تمامی بازنشستگان اعمال شود.

در همین راستا امروز مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد حقوق آبان ماه بازنشستگان این سازمان همراه با متناسب‌سازی پرداخت می‌شود و ساعاتی بعد هم مشخص شد که فیش‌های حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی حذف شده تا فیش‌های جدید بر مبنای متناسب‌سازی محاسبه و بارگذاری شود.

پیشتر اعلام شد که احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان  کشوری صادر شده و حقوق آبان‌ماه این بازنشستگان نیز بر مبنای متناسب‌سازی واریز خواهد شد. بنابراین طبق آنچه که در برنامه هفتم توسعه آمده، در آبان امسال ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اجرا و اجرای ۳۰ درصد از آن به سال ۱۴۰۴ و اجرای ۳۰ درصد دیگر به سال ۱۴۰۵ موکول خواهد شد.
میزان افزایش حقوق بازنشستگان کشوری با اعمال متناسب‌سازی

پس از صدور احکام بازنشستگان کشوری، اخبار مختلفی در خصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان پس از اعمال متناسب‌سازی منتشر شده و مسئولان مختلف ارقام گوناگونی را اعلام کرده‌اند.

رضا فیضی‌نژاد، معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری میزان افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به طور میانگین ۲ میلیون تومان اعلام کرده و گفته است: برای ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، به صورت علی‌الحساب ۶ میلیون تومان به حساب هر بازنشسته پرداخت شده است، مابه‌التفاوت این مبلغ براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه تا پایان آبان‌ماه پرداخت خواهد شد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم متوسط افزایش حقوق برای بازنشستگان را بین ۱.۷ تا ۱.۸ میلیون تومان اعلام کرده و گفته این رقم برای برخی از بازنشستگان می‌تواند به ۶ میلیون تومان برسد.

این در حالی است که یک بازنشسته فرهنگی در گفت‌وگو با ایلنا گفته است که با بررسی احکام صادر شده بازنشستگان کشوری به این نتیجه رسیده که متوسط افزایش حقوق بازنشستگان حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

البته این ارقام که توسط صندوق بازنشستگی کشوری، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و یک بازنشسته فرهنگی اعلام شده، چندان به هم دور نیستند و به همین خاطر می‌توان گفت متوسط دریافتی بازنشستگان پس از اعمال متناسب‌سازی به طور تقریبی مشخص است.

بازنشستگان تامین اجتماعی در تیر ۱۴۰۳ مبلغ ۳ میلیون تومان را به‌عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند و پس از آن دیگر مبلغی با این عنوان به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی واریز نشد. در حالیکه اخیراً یک بازنشسته کارگری به خبرگزاری ایلنا گفته طبق آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، میزان افزایش متناسب‌سازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود، مسئولین سازمان تامین اجتماعی هنوز در خصوص میزان افزایش دریافتی بازنشستگان این سازمان توضیحی ارائه نکرده‌اند.

فرمول محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به تازگی منتشر شده که کم حاشیه هم نبوده و برخی از بازنشستگان با توجه به فرمول منتشر شده نسبت به میزان افزایش حقوق خود ابراز نگرانی کرده‌اند. بازنشستگان تامین اجتماعی در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند با توجه به اینکه متوسط افزایش حقوق بازنشستگان کشوری حدود ۲ میلیون تومان است، انتظار چندانی ندارند که میزان افزایش حقوق آنها بیشتر از این رقم باشد.

به هر طریق در روزهای آینده فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان تامین اجتماعی بارگذاری و واریز حقوق این بازنشستگان از ۲۰ آبان آغاز می‌شود و بدین ترتیب تکلیف بازنشستگان تامین اجتماعی هم مشخص خواهد شد.

دولت در لایحه بودجه سال آینده، تفویض اختیارات صندوق بازنشستگی کشوری و فولاد به دولت و واگذاری شرکت‌ها و دارایی‌های آن‌ها را به سازمان تامین اجتماعی پیش‌بینی کرده است؛ این واگذاری قرار است بخشی از رد دیون دولت باشد.

اما ظاهراً این پیشنهاد، مخالفانی در مجلس دارد؛ برای نمونه، احمد فاطمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفته است: دولت حدود ۴۰ تا ۵۰ همت به صندوق تأمین اجتماعی بدهکار است که می‌خواهد برای رفع این مشکل، صندوق‌ها را در تأمین اجتماعی ادغام کند.

وی با اشاره به مخالفت برخی اقتصاددان‌ها با این تصمیم افزود: بنده مخالف ادغام صندوق بازنشستگی هستم، چرا که راه پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی انتقال سرمایه بازنشستگان نیست.«یدالله فرجی» فعال صنفی بازنشستگان کارگری با بیان اینکه بدهی دولت به تامین اجتماعی۵۵۰هزارمیلیارد تومان است و باید راهی برای تسویه این بدهی پیدا شود، گفت: بدهی سنگین و تاریخی دولت بایستی به تامین اجتماعی پرداخت شود وگرنه در سال آینده این صندوق بیمه‌گر وضعیت بدتری خواهد داشت.

به گفته وی، اگر با ادغام دارایی‌های صندوق‌ها در مجلس مخالفت شود، بایستی از بخشی دیگر از مصارف بودجه برای پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی اعتبار کافی در نظر بگیرند.

این بازنشسته افزود: تامین اجتماعی در پرداخت مستمری بازنشستگان و اجرای متناسب‌سازی حقوق با مشکلات جدی مواجه است؛ این معضلات فقط و فقط با رد دیون دولت قابل حل است؛ بنابراین انتظار داریم نمایندگان مجلس تدبیری بیندیشند و راهی برای تسویه بدهی دولت بیابند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید