سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تشکیل ستاد مسکن محرومان اظهار کرد: تنها به ۸۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد پروژه نهضت ملی مسکن اختصاص یافته است.
مسعود بیاتمنش، سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه در طرحهای مسکن حمایتی به دلیل عدم تمکن مالی اقشار کم درآمد و محروم در تأمین سهم آورده عملا دامنه پوشش این طرحها به دهکهای میانی تغییر یافته است، تصریح کرد: آمار و ارقام طرح نهضت ملی مسکن حاکی از این موضوع است.
وی ادامه داد: رفع مشکلات تامین سهم آورده متقاضیان کم درآمد در ستاد مسکن محرومان که در ذیل شورای عالی مسکن با دستور رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی تشکیل شده، پیگیری خواهد شد.
بیاتمنش همچنین اظهار کرد: تعهدی را در قالب طرح نهضت ملی مسکن و تکمیل مسکن مهر برعهده داریم.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه براساس این موضوع متعهدیم تا مسکن متقاضیانی که در این طرحها ثبتنام کرده، واجد شرایط شناخته شده، وجه واریز کرده و تخصیص پروژه شده اند را تامین کنیم، گفت: رقم تعهد دولت برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای افرادی که تعیین تکلیف شدهاند حدود یک میلیون نفر است.
وی افزود: در حال حاضر ۶۰۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در طرح ثبت نام کردهاند، اما صرفا به ۸۰ هزار نفر پروژه تخصیص شده است.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: این آمار نشان میدهد که این جامعه نتوانستند به دلیل سهم آورده و تامین منابع مالی از این طرح دولت بهره مند شوند.
بیاتمنش همچنین گفت: در خصوص تامین مسکن محرومان طرفیت های قانونی مناسبی وجود دارد که از آن بهره های لازم را خواهیم برد.
مسعود بیات منش سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به پروژههای نهضت ملی مسکن گفت: این طرح را باقدرت هرچه بیشتر انجام میدهیم و در برنامه هفتم توسعه بخش مسکن را اجرایی میکنیم.
بیات منش با اشاره به تعهدات دولت در حوزه مسکن تأکید کرد: دولت و وزارت راه و شهرسازی آنچه را که تعهد شده است با توان و قدرت بیشتر سرعت میبخشد. اکنون در حوزه مسکن حمایتی که مورد توجه دولت است و از طرفی در قانون به آن اشاره کردهاند، اولویت دهکهای پایین و کارگران است.
وی افزود: از زمان آغاز نهضت ملی مسکن، در بخش مسکن حمایتی حدود ۸۰۰ هزار واحد قرار دارد که ۲۰ هزار واحد به اتمام رسیده است و بین ۳۷۰ تا ۳۸۰ مسکن با بانکها عقد قرارداد شده است و مابقی باید توسط بانکها تأمین مالی شود.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به پیشرفتهای فیزیکی پروژههای نهضت ملی مسکن گفت: میانگین پیشرفت این پروژهها در حدود ۲۰ درصد است که در دوره چهارساله دولت چهاردهم و در ۲ سال اول، پیشرفت پروژهها بیشتر خواهد شد و عقد قراردادها تکمیل و به مردم تحویل داده میشود.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: میانگین پیشرفت پروژههای نهضت ملی حدود ۲۰ درصد است که در ۲ سال نخست دولت چهاردهم، پیشرفت پروژهها افزایش مییابد.
شرایط ثبت نام مسکن ملی ۱۴۰۳
ارائه طرح هایی همچون، طرح جهش تولید مسکن و راه اندازی سامانه ها و سایت هایی، مانند سامانه ثمن نهضت مسکن، جهت عملی ساختن طرح های ارائه شده، از جمله تلاش های دولت، برای کنترل بازار بحران زده مسکن می باشد. از دیگر طرح های دولتی که با هدف کمک به خانه دار شدن قشر ضعیف جامعه، از طریق مشارکت در ساخت، مطرح و عملی گردیده، طرح مسکن ملی است که ثبت نام آن، از طریق سامانه اقدام ملی مسکن، انجام می گیرد.
همانطور که برای ثبت نام در کلیه سامانه های دولتی و بهره مندی از مزایای آن ها، مانند سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن، همواره، شرایطی تعیین می گردد و ثبت نام کنندگان، برای اینکه قادر باشند تا از امکانات آن سامانه استفاده نموده و تسهیلات مربوطه را دریافت نمایند، باید دارای شرایط تعیین شده در آن سامانه باشند، سامانه مسکن ملی ۱۴۰۳ نیز از این قاعده، مستثنی نیست و دولت، موارد خاصی را به عنوان شرایط تهران و شهرستان ها، در نظر گرفته است.
بنابر اعلام وزارت راه و شهرسازی در سایت مسکن ملی، از آنجا که تسهیلات مسکن ملی ۱۴۰۳، برای کمک به خانه دار شدن قشر ضعیف جامعه، تاسیس و راه اندازی شده، لازم است که ثبت نام کنندگان تهران و سایر شهر ها، دارای شرایط تهران و شهرستان ها بوده که عدم توانایی مالی شخصی آن ها، برای ساخت و خرید مسکن را اثبات نماید.
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در سامانه مسکن ملی، شرایط ثبت نام مسکن ملی، تا اندازه ای، همانند شرایط ثبت نام طرح جهش تولید مسکن می باشد و به طور خلاصه، شامل موارد زیر است که در بخش های بعدی مقاله، به تفصیل، در مورد هر یک از آن ها، صحبت خواهیم کرد:
متقاضی و افراد تحت تکفل وی، در ۵ سال اخیر، مالک هیچ گونه زمين مسكونی يا واحد مسكونی نبوده و از تاريخ ۲۲/۱۱/۱۳۵۷، از هيچ يک از امكانات و تسهيلات دولتی یا عمومی غیر دولتی، برای خريد و يا ساخت مسکن استفاده نكرده باشند. همچنین، از ابتدای سال ۱۳۸۴ تا كنون، از سيستم بانكی کشور، وام و تسهيلات ساخت يا خريد مسكن دریافت نکرده باشند.
متقاضی، متاهل و یا سرپرست خانوار باشد که البته در مورد این شرط، استثنائاتی وجود دارد.
متقاضی، در شهر مورد تقاضا، حداقل ۵ سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر را داشته باشد که البته در مورد این شرط، استثنائاتی وجود دارد.
متقاضی، شرایط توانایی بازپرداخت وام مسکن ملی ۱۴۰۳ را داشته باشد؛ از جمله اینکه بتواند، حداقل ۴۰۰ ميليون ريال در مرحله اول اجرای طرح مسکن ملی، سپرده گذاری کرده و اقساط ماهیانه بانکی این تسهیلات را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار، پرداخت نماید.