مشکل حقوق بازنشستگان صندوق لشکری حل شد؟/زمان‌ واریز حقوق بازنشستگان در تیر ۱۴۰۴

با گذشت پنج ماه از سال ۱۴۰۴، هنوز بسیاری از مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی بلاتکلیف باقی مانده و زمان دقیق تسویه آنها مشخص نیست.


با گذشت پنج ماه از سال ۱۴۰۴، هنوز بسیاری از مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی بلاتکلیف باقی مانده و زمان دقیق تسویه آنها مشخص نیست. مهم‌ترین این مطالبات، مابه‌التفاوت حقوق فروردین‌ماه است که با وجود وعده‌های متعدد در ماه‌های اردیبهشت، خرداد و تیر، هنوز پرداخت نشده است.

محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته، با اشاره به اجرای احکام جدید بازنشستگان از اردیبهشت‌ماه، اعلام کرده است که تلاش‌ها برای پرداخت معوقات فروردین ادامه دارد و این احتمال وجود دارد که این مبالغ در مردادماه پرداخت شود.

به گفته محمدحسن موسیوند، دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان، رقم این معوقات برای هر بازنشسته بین ۳ تا ۴ میلیون تومان برآورد می‌شود.

از سوی دیگر علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران، از پرداخت‌نشدن مطالبات بیمه تکمیلی بازنشستگان نیز خبر داده و تأکید کرده است که سازمان تامین اجتماعی همچنان بدهی خود را در این زمینه تسویه نکرده است. او کسری ۳۵۰ هزار میلیارد تومانی در منابع سازمان تأمین اجتماعی را یکی از دلایل اصلی این تأخیر‌ها عنوان کرده است.

دهقان‌کیا همچنین با اشاره به صف طولانی بازنشستگان برای دریافت وام ضروری، اعلام کرد: «۶۰ درصد بازنشستگان، تنها نیمی از هزینه‌های سبد معیشت را پوشش می‌دهند و در عین حال، هزینه‌های دارو و درمان برای آنها چند برابر شده است.»

بنابراین معوقات حقوقی، بیمه تکمیلی و وام ضروری، از جمله مواردی است که هنوز تعیین‌تکلیف نشده و دغدغه اصلی بازنشستگان محسوب می‌شود.

با گذشت پنج ماه از سال ۱۴۰۴، هنوز بسیاری از مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی بلاتکلیف باقی مانده و زمان دقیق تسویه آن‌ها مشخص نیست. مهم‌ترین این مطالبات، مابه‌التفاوت حقوق فروردین‌ماه است که با وجود وعده‌های متعدد در ماه‌های اردیبهشت، خرداد و تیر، هنوز پرداخت نشده است.

محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته، با اشاره به اجرای احکام جدید بازنشستگان از اردیبهشت‌ماه، اعلام کرده است که تلاش‌ها برای پرداخت معوقات فروردین ادامه دارد و این احتمال وجود دارد که این مبالغ در مردادماه پرداخت شود.

به گفته محمدحسن موسیوند، دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان، رقم این معوقات برای هر بازنشسته بین ۳ تا ۴ میلیون تومان برآورد می‌شود.

از سوی دیگر علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران، از پرداخت‌نشدن مطالبات بیمه تکمیلی بازنشستگان نیز خبر داده و تأکید کرده است که سازمان تامین اجتماعی همچنان بدهی خود را در این زمینه تسویه نکرده است. او کسری ۳۵۰ هزار میلیارد تومانی در منابع سازمان تأمین اجتماعی را یکی از دلایل اصلی این تأخیرها عنوان کرده است.

دهقان‌کیا همچنین با اشاره به صف طولانی بازنشستگان برای دریافت وام ضروری، اعلام کرد: «۶۰ درصد بازنشستگان، تنها نیمی از هزینه‌های سبد معیشت را پوشش می‌دهند و در عین حال، هزینه‌های دارو و درمان برای آن‌ها چند برابر شده است.»

او در پایان از عدم همکاری دولت و مجلس برای تعیین تکلیف واگذاری بانک رفاه به عنوان یکی از مطالبات کلیدی بازنشستگان انتقاد کرد و خواستار توجه فوری به این موضوع شد.

بنابراین معوقات حقوقی، بیمه تکمیلی، وام ضروری و مسأله واگذاری بانک رفاه، از جمله مواردی است که هنوز تعیین‌تکلیف نشده و دغدغه اصلی بازنشستگان محسوب می‌شود.

محمد ابراهیمی، معاون فنی و عملیات بیمه‌ای صندوق فولاد، با اعلام این خبر افزود: این احکام در چارچوب قوانین و ضوابط آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی بازنشستگان صادر شده است.

وی اظهار کرد: اجرای این احکام به دلیل وجود برخی ابهامات در قوانین بالادستی به تعویق افتاده بود که با پیگیری‌های مستمر و تلاش‌های همکاران، این ابهامات رفع و مجوز صدور احکام متناسب‌سازی از هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه اخذ شد. در این متناسب‌سازی، میزان افزایش حقوق براساس ۹۰ درصد نسبت مستمری زمان بازنشستگی به حداقل دستمزد محاسبه و همزمان با حقوق تیرماه پرداخت شد.

ابراهیمی افزود: تا پایان هفته جاری، احکام صادره در سامانه فیش حقوقی (بخش خدمات الکترونیک سایت صندوق) قابل مشاهده خواهد بود و بازنشستگان می‌توانند جزئیات احکام سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ را مشاهده نمایند.

وی همچنین یادآور شد که مرحله سوم معوقات ناشی از متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳، همزمان با حقوق تیرماه پرداخت شد و کلیه بازنشستگانی که احکام آنان در تیرماه صادر شده نیز معوقات مربوط به اجرای مرحله اول تا سوم متناسب‌سازی را به صورت یکجا دریافت خواهند کرد.

ابراهیمی در پایان تاکید کرد: حفظ منزلت و معیشت بازنشستگان و افزایش رضایتمندی آنان از اهداف اصلی صندوق بوده و همواره تلاش شده است تا با رعایت ضوابط و مقررات ابلاغی، این مهم محقق شود.

رقم حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟

بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴، حداقل حقوق بازنشستگان مبلغ ۱۱,۷۰۰,۰۰۰ تومان تعیین شده است. این مبلغ به عنوان پایه حقوق در نظر گرفته شده و دریافتی نهایی بازنشستگان بر اساس سابقه، سابقه بیمه‌پردازی، رتبه شغلی و سایر مزایای قابل پرداخت می‌تواند افزایش یابد.

همچنین مطابق همین قانون، حقوق بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری، به میزان ۲۰ درصد نسبت به آخرین حقوق سال گذشته افزایش یافته است. علاوه بر این، ۳۰ درصد مبلغ همسان‌سازی نیز برای هر فرد بسته به شرایط، به صورت متغیر محاسبه و اعمال می‌شود.

سقف حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴

حداکثر مبلغ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴، هفت برابر حداقل حکم حقوقی کارگزینی تعیین شده است. این سقف برای بازنشستگانی که در دوران اشتغال خود حقوق بالاتری دریافت کرده‌اند و کسورات بیمه‌ای بیشتری پرداخت کرده‌اند، اعمال می‌شود.

عواملی مانند سابقه خدمت بیش از ۳۰ سال، میانگین حقوق دو سال پایانی خدمت و پرداخت حق بیمه در سقف بالا در تعیین این میزان حقوق نقش مهمی دارند. انتظار می‌رود با اعمال افزایش ۲۰ درصدی و متناسب‌سازی ۳۰ درصدی، بخشی از شکاف دریافتی میان بازنشستگان با دریافتی بالاتر و پایین‌تر کاهش یابد و بخشی از عدالت پرداختی میان گروه‌های مختلف تا حدی برقرار شود.

زمان واریز حقوق تیر ۱۴۰۴ بازنشستگان

بر اساس اطلاعیه‌های رسمی منتشرشده از سوی صندوق‌های بازنشستگی کشوری، لشکری و سازمان تأمین اجتماعی، روند پرداخت مستمری‌ها در ماه نیز همانند سه ماه نخست سال انجام خواهد شد. طبق اعلام سازمان تأمین اجتماعی، مستمری بازنشستگان این صندوق در روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به حساب مشمولان واریز خواهد شد. با تاخیر در صدور فیش حقوق تیر بازنشستگان شایعاتی درباره تغییر زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شنیده شده است که صحت ندارد.

این در حالی است که در سال گذشته، فرآیند واریز حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از بیستم هر ماه و به‌صورت تدریجی بر اساس حروف الفبا آغاز می‌شد. اما طبق اعلام رسمی سازمان، هدف از این تغییر، بهبود هماهنگی با شبکه بانکی کشور و تسهیل فرآیند پرداخت مستمری به بیش از ۴.۵ میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر بوده است.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید