مدیرکل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری از آغاز ارائه خدمات گردشگری و کمک هزینه سفر به بازنشستگان و وظیفه بگیران این صندوق از مردادماه سال جاری توسط شرکت پرشین گلف خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، محمود مرتضایی فرد با اعلام این خبر گفت: با انعقاد قرارداد گردشگری با شرکت خدمات مسافرتی پرشین گلف، امکان استفاده از خدمات گردشگری در قالب کمک هزینه سفر برای بازنشستگان و وظیفه بگیران این صندوق مجدداً فراهم شده است.
وی افزود: با توجه به واکسیناسیون عمومی و مهیا شدن امکان سفر، صندوق بازنشستگی کشوری خدمات و تسهیلات گردشگری را برای بازنشستگان کشوری فراهم آورده است.
مرتضایی فرد اظهار داشت: در این طرح، بازنشستگان و وظیفه بگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری میتوانند از خدمات اقامتی و خدمات تور در قالب بهره مندی از کمک هزینه سفر (برای بازنشستگانی که سهمیه سفر داشته باشند) استفاده کنند.
وی کمک هزینه سفر را براساس بودجه مصوب هیات مدیره صندوق، برای هر دفترکل مبلغ ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: متقاضیان در صورت داشتن همراه میتوانند از “کمک هزینه همراه” نیز بهره مند شوند. میزان “کمک هزینه سفر” در صورت داشتن همراه به ازای هر دفترکل مبلغ یک میلیون تومان است که از مجموع هزینه اجرای تور کسر میشود.
مرتضایی فرد یادآور شد: تعداد سهمیه استفاده از تور برای هر دفترکل (بازنشستگان و وظیفه بگیران) که از “کمک هزینه سفر و گردشگری” استفاده می کنند، حداکثر سه نوبت در طول دوران بازنشستگی است.
او در پاسخ به این سوال که «متقاضیان چگونه می توانند از خدمات و تسهیلات گردشگری صندوق بازنشستگی کشوری استفاده کنند؟» یادآور شد: خدمات گردشگری از طریق درگاه خدمات الکترونیکی صندوق به نشانی sabasrm.ir معرفی و به سامانه تورهای مسافرتی شرکت پرشینگلف متصل میشود.
مرتضایی فرد در پایان تاکید کرد: این خدمات تنها از طریق سامانه تورهای مسافرتی شرکت پرشین گلف به نام سامانه “خاتم تور” ارائه میشود و متقاضیان می بایست از طریق لینک khatamtour.com و یا از طریق مراجعه به شرکت پرشین گلف یا تماس با آن شرکت با شماره تلفن ۸۶۸۲-۰۲۱ از فرایند ارائه خدمات کسب اطلاع نمایند.
گفتنی است، در مرحله اول هتل شایگان کیش و مجموعه آبدرمانی محلات در این طرح آماده ارائه خدمات در قالب اختصاص یارانه سفر به بازنشستگان عزیز تحت پوشش هستند و تدابیری مدنظر است تا در آیندهای نزدیک، بازنشستگان محترم علاوه بر بهره مندی از خدمات متنوع گردشگری در سایر نقاط کشور، امکان استفاده از تسهیلات اعتباری سفر را نیز داشته باشند.
پرداخت وام ۳۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمیناجتماعی
میرهاشم موسوی ارتقای معیشت بازنشستگان را از اولویتهای این سازمان اعلام کرد و گفت: این تسهیلات که با همکاری بانک رفاه کارگران به بازنشستگان تأمیناجتماعی پرداخت میشود، مرحله اول از پرداخت تسهیلات قرضالحسنه در سال جاری است. در سال گذشته ۲۵۹ هزار فقره وام ۲۰ میلیون تومانی در هفت مرحله به بازنشستگان پرداخت شد. رقم تسهیلات پرداختی در سال جاری ۵۰ درصد افزایش یافته و تا پایان سال جاری تلاش خواهیم کرد تعداد وامهای پرداختی امسال را هم نسبت به سال گذشته افزایش دهیم.
وی همچنین افزود: برنامهریزی و تدارکات اعزام بازنشستگان به سفر معنوی مشهد مقدس نیز انجام شده و در مرحله تکمیل است و انشاءالله اولین گروه بازنشستگان به زودی به این سفر معنوی اعزام میشوند.
بهگزارش روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی، گفتنی است ثبتنام اولین مرحله وام بازنشستگان تأمیناجتماعی در سال جاری از ابتدای تیر ماه سال جاری در کانونهای بازنشستگان آغاز شد و به هر استان متناسب با جمعیت بازنشستگان استان، سهمیه مشخصی اختصاص یافته بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ماه قبل اعلام کرد که آئیننامه اجرایی همسانسازی حقوق بازنشستگان تدوین شده و اگر در هیات دولت تصویب شد باید در انتظار اجرای آن باشیم. البته یادآوری این نکته ضروری است که همسانسازی حقوق بازنشستگان سال گذشته، زمانی که برنامه هفتم توسعه در مجلس توسط نمایندگان به تصویب رسید، مورد توافق قرار گرفت و بنا بر این شد که دولت آن را از ابتدای سال جاری اجرا کند. اما حالا چهار ماه از زمان اجرای آن گذشته و تنها اخباری درباره واریز علیالحساب بازنشستگان منتشر شده است.
احکام جدید متناسبسازی چه میگوید؟
چندی پیش بود که مبلغ سه میلیون تومان به حساب بازنشستگان غیرحداقلیبگیر در قالب متناسبسازی واریز شد. پرداختی برای حداقلیبگیرها در قالب کمک معیشتی بود که اگر منابع آن تامین شود، ادامه پیدا میکند. بر این اساس، بهازای هر ماه ۱۰ میلیون ریال به صورت علیالحساب بابت هزینه مستمری و کمک هزینه معیشتی به حساب بازنشستگان واریز شد.
حالا، احکام جدید متناسبسازی صادر شده که به موجب جزء ۲ بند «ر» ماده ۲۸ قانون مذکور در مورد اجرای متناسبسازی، صراحتا سازمان تامین اجتماعی مکلف شده در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان اقدام کند؛ به نحوی که در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب شود.
به عبارتی دیگر، در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی با اصلاحات و الحاقات بعدی، سازمان تامین اجتماعی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری آن دسته از مستمریبگیران مشمول اقدام کند به نحوی که در سال اول ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد پرداخت شود.
بنابراین گزارش علی علیزاده در مخالفت با این بند، گفت: در این حکم در رابطه با تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش کمیسیون تلفیق مجوز داده که آموزش و پرورش افرادی که بازنشسته می شوند تا ۵ سال دیگر به کار گیرد، یعنی تا سن ۶۵ سالگی، در حالی که ما با واقعیت کمبود معلم روبرو هستیم بنابراین می توان این کمبود را از طریق آموزش دهندگان و نیروهای خرید خدماتی تامین کرد.
وی افزود: ما کمترین حقوق را می دهیم و از این نیروها در نقاط دوردست استفاده می کنیم در حالی که این جوانان عموما جزو نیروها با رتبه ها و معدل های بالای دانشگاه های کشور هستند بنابراین بهتر است به جای استفاده از بازنشستگان در سن ۶۵ سالگی از جوانانی که به دنبال کار هستند استفاده کنیم.